Pinnacle Studio 14

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Na poslední dotaz neznám odpověď,zkuste forum pinnacle po registraci tady:
http://forums.pinnaclesys.com/forums/default.aspx
zdenek3

To forum nevypadá špatně, zkusím si to projít ... člověk se pořád učí ... díky ... akorát ,že na tohle koukám z jiného disku a chce to na mně další jiné přihlášení ... :-)
Petr

Děkuji všem za odpovědi. Já včera večer ještě porovnával verze BD vypálených ve 12ce a verze BD ve 14 ce a prostě se mi to asi zjišťuju jen opticky zdálo, prostě jsem změil verzi a hledal "muchy". Výsledek je skutečně totožný, kvalita videa je stejná. Rozdíl v datech přikládám asi skutečně jiné kompresi ve 14 ce jak už tu psal zdenek2, který si dal tu práci a porovnával a za to mu děkuji. I mě vyšel u 40Mbit a 25 Mbit při totožném projektu totožný výsledek, zvláštní....přikládám to k tomu, že kamera točí v 25 MBit a kde nic není ani..... však to známe :-) Tudíž 40MBit je pak jenom nastavený údaj, ale zdrojově si to prostě bere zase těch 25 Mbit.
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

Canon HV30 poskytuje na pásce rozlišení 1440*1080*50i (... kamera by podle mých informací měla dávat rozlišení 1920*1080*50i pouze při on line provozu, tj, pokud by byl počítač přímo připojen k jejímu výstupu HDMI ... doufám, že je to tak správně )
Teoretickým důvodem horšího obrazu by pak také mohl být ten fakt, že při přepočítávání videa na výsledných 1920*1080*50i pro Blu ray je u verze 14 nějaká chyba, která se projeví tím zhoršením obrazu. Jaké vlastně máte parametry vstupního videa a výstupního Blu ray? Někde jinde na Internetu se někdo zmiňoval, že Pinnacle není příliš "silný v kramflecích" právě při přepočítávání na jiné formáty a že je lepší toto přepočítání nechat udělat jiným programem.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Dovolím si poznámku:pokud máte menší rozlišení vstupního videa než výstupního dochází zákonitě ke zhoršení obrazu.To co při menším rozlišení není vidět se při zvětšení zvýrazní, tady bych použil analogii ze zvětšování fota:když zvětšuju, obraz se zhoršuje.Takže používat PS jako konvertor formátů bych jaksi nedoporučil, na to jsou dobré specializované programy jako je placený Xilisoft videoconverter nebo free Format Factory, popř.další jiné.
Pokud vložíte foto a kvalita se rapidně zhorší je to způsobeno částečně nastavením projektu
a částečně rozměrem fota.Pokud chci dosáhnout kvalitního výsledku zvolím nastavení projektu 1920x1080 a v tomtéž rozměru použiju foto.Jak to vypadá máte ukázku tady:
http://www.youtube.com/profile?user=ste ... DnExD-GMSA
Při přehrávání tohoto videa si zvolte nejvyšší rozlišení a myslím si, že kvalita pro posouzení je dostatečná.
Martin Bauer

Dobrý den mám problám s PS 14 který nastal v momentě kdy jsem chtěl zpracovat video H264.mov ve ful HD a 60s/s. Video se načte ale má jen 14,97s/s a tím pádem se celá scéna přehrává pomaleji a o kus uřízne ale ne fyzicky pouze pro zpracování tz. že má konec i začátek ale konec vlastně vše co je za polovinou se nikdy nzpracuje ani neprehraje v PS. Pokud zpracovávám video s 30s/s tek problém není
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Takové video také zpracovávám,ale tento problém se mi vyhnul.Domnívám se,pokud studio špatně indikuje snímkovou frekvenci, že jde o poškozenou hlavičku souboru,nebo atypický záznam.Pověste někam Váš soubor ke stažení, podívám se na to, podobný problém jsem řešil s kamerou samsung, bylo nutno soubor překonvertovat.
Lukáš Kubata

Dobrý den, byl jsem těsně před dokončením filmu (nastříhané klipy, vložená hudba, zvukové i obrazové efekty, pouze jsem modifikoval menu) a program Pinnacle studio 14 přestal reagovat. Standardně jsem v průběhu práce ukládal (Ctrl+S je obvyklá klávesová zkratka po jakékoli změně), ale přesto po novém otevření a potvrzení hlášení (program nebyl korektně ukončen co chcete dělat - Pokračovat na původním projektu) se mi zobrazí prázdný projekt. Na disku mám adresář RENDER, kde je v podadresář FRANCIE (název projektu) a ten má svých 18 GB (očekávaná a asi správná velikost).
V adresáři C:\\Users\\Lukáš Kubata\\Documents\\Pinnacle Studio\\My Projects\\ mám také adresář FRANCIE a mimo něj jsem ještě nalezl soubor FRANCIE.PLP. Na interentu jsem se dočetl, že v adresáři projektu (v mém případě FRANCIE) by měl být soubor RESTORE.PLP, který jsem zde však nenalezl, tak jsem se jej pokusil nahradit souborem FRANCIE.PLP (samozřejmě přejmenovaným). Bohužel bez pozitivního výsledku.

Byl můj postup správný? Je nějaká šance, jak ze souborů v adresáři RENDER obnovit projekt do původního stavu ??? Děkuji mnohokrát za odpověď.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Tak to je smůla.Ukládejte projekt pod více názvy,nejen pomocí Ctrl+S.Čili zadávejte uložit jako a přidávejte číselné značení.Přesněji Vám poradit neumím,možná svoji práci obnovíte z pomocných souborů,které mají příponu m2v a měl by jste je najít v adresáři Render/název projektu.Zatím se mi to nestalo,tak se omlouvám za radu neradu.
Lukáš Kubata

Děkuji za radu. V adresáři RENDER mám pouze soubory DIF a ALP. DIF soubory jsou přehratelná videa, která obsahují i menu ... mno zkusím z toho něco vylámat, přinejhorším začnu znova ... jsem s tím relativně smířen ... ale v ty dvě ráno včera v noci mě to fakt sebralo ... nemít šestiměsíční dceru, tak tady řvu ...

Ještě jednou díky.

Lukáš
Zamčeno
  • Informace