pinnacle 12

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
cosinos
Kontaktovat uživatele:

Mám takový problém: při exportu videa na dvouvrstvý disk (do souboru) nejde po otevření spustit poslední kapitolu v menu. Při přeskakování kapitol tam tato kapitola je, ovšem jde spustit pouze přeskakováním a ne z menu. Při exportu na 4,7GB disk jde vše bez problému.Zkoušel jsem i jiné verze Pinnacle, ale vše je marné. Mám sice pomalejší počítač - AMD 3000+, 2GB RAM, Nvidia Gforce 6600 128Mb. V Neru vše funguje vpořádku, ale v tom to nechci dělat.
kajko

Ten dotaz je poněkud nejasný. Pinnacle buď exportuje na disk, nebo do souboru. To jsou dvě různé věci. Já dělal ve 12 sice jen pár dvouvrstvých disků ale problém jsem nezaznamenal. Vždycky ale pracuji přes volbu VYPOČÍTAT OBRAZ DISKU, ALE NEVYPALOVAT, příslušné soubory se uloží do složky v počítači, a pak je vypálím pomocí NERA jako typ disku DVD - video. Závěrečnou větu proto také nechápu. Proč nevypalovat v programu NERO, který je speciálizován na vypalování všech typů disků a snažit se o vypalování v programu, ve kterém je vypalování jen jakýmsi méně povedeným doplňkem?
lubud

Přidávám se ke kajkovi. Pinnacle Studio umí sice "všechno", ale ne všechno "dobře". Zkusil bych vylučovací metodu - tzn. vyexportovat projekt jen do obrazu disku, ale vypálit to na zkoušku v něčem jiném. Tím získám jistotu, že to mrší (nemrší) PS.
Používal jsem také kdysi k vypalování místo PS i to zmiňované NERO, ale mršilo mně to soubor VTS_01_0.BUP, takže to dvd nešlo bez opravy tohoto poškozeného souboru už dál kopírovat (identický soubor VTS_01_0.IFO byl naštěstí vždycky OK). Nepátral jsem proč tomu tak v mém NERO bylo a raději jsem ho preventivně vyhodil. Čímž ale nechci ani naznačit, že je NERO k ničemu...
K testu bych doporučil kromě toho NERA i například free program Ashampoo Burning Studio. Používám ho přes rok a zatím šlape bez chyby.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Tento příspěvek jsem přehlédl,proto reakce až dnes.Musím podpořit příspěvek uživatele Lubuda.Místo Nera používám taky Ashampoo,ze stejných důvodů.Zkoušel jsem chvíli nemít ve Win 7 vypalovací soft a funguje to taky.Dvouvrstvé DVD jsem zkoušel,ale nebyl jsem úspěšný.Zjistil jsem,že se mi to seká při přechodu z vrstvy do vrstvy,laborovat se mi nechtělo,tak jsem se na to vybodl.
Pro Vaši informaci:ve Studiu není vypalovací modul a ani samo o sobě neumí vypalovat,studio přibírá ke spolupráci systémový vypalovací program a tomu posílá informace.Ostatně v požadavcích na systém je uvedena potřeba vypalovacího programu.
Viz citace z pinnaclesys.com:

Accessory:

* CD burner for creating Video CDs or Super Video CDs (S-VCDs)
* DVD burner for creating DVD and AVCHD* discs
* Blu-ray burner for creating Blu-ray discs*
Ze svých zkušeností nedoporučuju Nero,protože používá nějak upravený formát nebo jinou verzi standartu UDF,který není k dnešnímu dni plně kompatibilní s ostatními programy.Volím radši free alternativu,přičemž Ashampoo jsem otestoval úspěšně,Power Burn a ISO Burn mi jel taky ale důkladněji jsem je nezkoušel,problém,vždy vyvstal u Nera.
kajko

Krátké zamrznutí reprodukce obrazu při přechodu z jedné vrstvy do druhé u dvouvrstvých DVD je vlastnost, která se objevuje i u lisovaných DVD. Dokonce na to některá upozorňují i na obalu disku. U jiných je to šikovně vyřešeno tak, že například v jedné vrstvě je komplet film a v druhé všechny bonusy, takže to zamrznutí není vidět.
Zamčeno
  • Informace