Požadavky na notebook

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Jenda

Jsem moc rád, že mi věnujete čas. Já mám ale jeden zásadní problém, který z toho asi dostatečně nevyplynul. A sice, že nejsem schopen si sestavit jakoukoli sestavu, natož pak, aby byla co nejlepší pro práci s PS14(v rámci cenových mantinelů). Já jsem sice pochopil, že třeba ty graf. karty jsou na nic, ale já jednoduše nedokážu jakoukoliv sám vybrat. To PC chci koupit výhradně pro střih videa, protože na všechno ostatní mi bohatě stačí můj NTB i 2 starší PC. Ale sám to nedokážu a nejsem si jistý, jestli byste byli ochotni i schopni mi se takovým sestavením pomoci.
Jenda

Díky za váš čas. Mám ale jeden problém, který jsem asi dostatečně nezdůraznil. A sice, že nejsem schopen si takovou sestavu vybrat, protože tomu vůbec nerozumím. Chápu třeba, že potřebuju lepší graf.kartu než byly ty v těch vybraných sestavách, ale já si sám žádnou nevyberu. A ani nevím jak poznám, jestli je ta karta integrovaná nebo ne. Já jen vím, že stroje, které doma mám, mě s PS14 špatně pracují a proto chci koupit nový. A PS14 jsem si koupil proto, že mám malé děti a chci se pokusit naučit upravovat videa, která s nimi natočíme. Na Alzu.cz můžu koukat jak chci, ale žádnou sestavu si nenakonfiguruju a nejsem si jist, jestli byste byli schopni a příp. i ochotni mi takhle přes diskuzi s kompletní konfigurací pomoci.
Jenda

Omylem jsem to napsal 2x. Moc práce a pátek k tomu!
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Já jsem dal ve svém posledním příspěvku, myslím dost jasně najevo, že ochoten pomoci ve výběru jednotlivých komponent jsem. V mezích možností samozřejmě. Nemohu tomu věnovat všechen svůj volný čas, ale z výběrem některých komponent rád vypomohu. Záleží také na tom (a hodně!), kolik jste ochoten investovat. Velmi dobré PC na editaci videa nepořídíte levněji, než za 25 - 30 tisíc Kč. V potaz raději berte tu vyšší částku bude-li to možné. V takové sestavě, která má dobře pracovat není radno zanedbat žádnou část. Počínaje kvalitním značkovým casem (bednou, do které vše necháte nastrkat.) Nejlépe zlatá střední cesta Miditower. (střední velikost) Základní desku doporučuji v cenové relaci od 4000Kč výše. Nejlépe značek MSI, GIGABYTE nebo ASUS na CPU Intel i7 870. Ten je cenově ve zlatém středu a výkonem předčí očekávání. Velmi dobře se dá i přetaktovat. To musí umět i vybraná základní deska, na kterou ho osadíte. Každá desetinka výkonu procesoru navíc se cení. Grafickou kartu jednoznačně ATI Radeon, kterou doporučuje samotný Pinnacle. Minimálně 5xxx řadu, ale máte-li dost peněz, nebojte se jít do nové řady 6xxx, 1GB. Harddisky minimálně 2, raději ovšem 3 - 4 a to nejméně 500GB každý. Já jsem zastáncem Seagate nebo Western Digital. Samozřejmě minimálně SATA 2, když bude systémový SATA 3 nebo dokonce SSD neuděláte chybu! Ale u těch nejsou ceny zatím příznivé. Paměti doporučuji jednoznačně DDR3, značek Corsaire nebo Kingstone v triple channel, minimálně 3x 2GB a taktem kolem 1600MHz. Nepodceňujte ani zdroj, který ať má minimálně 600W a značkový. Já jsem zastánce Seasonic nebo Corsaire. Zvukovou kartu také není radno podceňovat. Já jsem spokojeným uživatelem značky Creative a minimální cena je 1500Kč. Nepodcenil bych v žádném případě chlazení procesoru i proudění vzduchu v celém PC. Já doporučuji drahé, ale také nejlepší a nejtišší chladič a ventilátory Noctua, se zárukou 6 let. Systém jedině Windows 7 x64bit Ultimate. Vše ostatní je kompromis. snad jsem dokázal, alespoň nastínit, jak má Vaše nová editační stanice vypadat. Budete-li mít s něčím problém, nebojte se na mě obrátit. Pokusím se pomoci a myslím, že tu nebudu jediným nadšencem.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Solidně napsáno,dodal bych jenom:nároky na zdroj zvýšit.600 W je opravdu minimum.Popis návrhu sestavy vůbec není nadhodnocený,ale pokud chcete komfortně pracovat jenom můžu souhlasit.Sám jsem pracoval dost slušně na 2 jádru,přešel jsem na 4 jádro a je to opravdu rozdíl.Grafiku mám Radeona 4650,snad si ježíšek vzpomene a bude vyšší verze :-)
U procesoru mám jiný názor,používám AMD a uznávám,že Intel je výkonnější ale ten rozdíl v ceně mě irituje při shodných parametrech.Myslím,že to co navrhuje Romulus je rozumné s ohledem na budoucna.Nemá cenu lepit slabou sestavu(můj případ) a tu pak vylepšovat.Je to ztráta času a peněz.Spíše bych hledal kde co koupit levněji.
Jenda

Zatím moc díky. Zkusím se do toho pustit. Do vánoc chci mít nový stroj.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Dobrý den. Netuším odkud jste, ale přesto Vám zasílám adresu prodejny v Chomutově, kde mají většinou bezkonkurenční ceny, za jednotlivé komponenty. Viz ceník komponent. http://www.3dcom.cz/ Tam nakupuji již léta a jsem velmi spokojen. Dá se tak ušetřit až 20% nákladů, ve srovnání s jinými obchody s výpočetní technikou. PC sestaví na požádání do týdne, za příplatek 500Kč.
Jenda

Jsem bohužel z Jihlavy, takže to je přece jen dost z ruky. Zkusil jsem ale ty ceny porovnat s Alza cz. a zdály se mi podobné, tak to asi zkusím tam. Alzu u nás máme, tak snad tam bude někdo, kdo tomu rozumí. Budu to s vámi dál konzultovat.
jeljiri
Kontaktovat uživatele:

Pokud se týče pocesorů řady i, tak pro P14 je vhodný jen i7. i5 je málo. Ostatně je to i na Exac stránkách v min. požadavcich pro P14.
venasoft

Zdarvim Vas, zajimalo by me zda ma nekdo zkušenost s procesorem AMD ATHLO X4 640 - je to čtyřjádrový procesor 3GHz - jak je to s praci v studiu14 a strih HD videa. Vim, že vyrobce doporučuje intel, ale to řika hodne vyrobcu softwaru a pak to beha na AMD.

diky
Zamčeno
  • Informace