Problém s importem

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Já bych jenom doporučil jako Romolus,nahrávat do AVI.při nahrávání do MPEG dochází k přepočtu a mimo jiné datový tok do MPEG je podstatně nižší a je to poznat.Ztrácí se část obrazových informací.Nevysvětlím vám teoreticky proč k tomu tak dochází,vycházím z empiricky získaných zkušeností.
Milan

Skusal som zas importovat do Avi pri vypnutom renderovani na pozadi aj vypnutom nahlade v plnom rozliseni a zase mi vypisalo VYNECHANE SNIMKY. Moze to byt aj Windowsom neviem ci ho mam cely z formatovat a preinstalovat. pritom som nemal nic zapnute iba pinnacle import z kamery do pc.
Milan

Prosim poradte mi ked nahravam hdv do pc tak mi nerozdeluje detekce scen pri strihu a pritom ho mam zapnute. pri dv mi to rozdeluje .
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

Milan napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Skusal som zas importovat do Avi pri vypnutom
> renderovani na pozadi aj vypnutom nahlade v plnom
> rozliseni a zase mi vypisalo VYNECHANE SNIMKY.
> Moze to byt aj Windowsom neviem ci ho mam cely z
> formatovat a preinstalovat. pritom som nemal nic
> zapnute iba pinnacle import z kamery do pc.

Jak se zmínili ostatní, může to být překážejícím softwarem ale mě tuto chybu udělal několikrát i chybný zápis na pásku. Dá se to určit tak, že se zjistí, ve kterém místě dojde ke ztrátě a pak se pokusit toto místo načíst znovu. Pokud to dělá na stejném místě, pak je to páskou a ne softwarem. Někdy mi pomohlo těsně před daným místem zastavit, vyjmout a znovu zasunout ... :-) ... pásku a někdy se to pak povedlo přehrát.
Milan

Neviem ci to robi paska lebo jednu a tu istu pasku som nahraval viac krat za sebou od zaciatku az po konec. prvykrat mi to vypisalo ze stracene snimky cca 65 a druhikrat a tretikrat mi nevypisalo nic.pouzivam profi pasky Panasonic AY DVM 63PQ.Starsia verzia pinnacle mi to nigdy nerobila.Pinnacle 8 a Pinnacle 9,4. Neviem ci je nejaky opravny patch na tu 14 tcku.
lubud

Milan:
Pokud můžeš stahovat záznam z kamery do PC v DV.avi, (to znamená jestli má Tvá kamera port IEEE 1394) tak opravdu nech mpeg-2 plavat. Tady ani nejde o to, jestli to Tvůj PC zvládá nebo ne, ale o to, že záznam ve formátu mpeg-2 je už z principu více komprimovaný než v DV.avi. Proč si tedy mršit záznam hned v prvním kroku - při stahování.
Pokud máš port 1394 a myslíš, že to přesto "blbne" Pinnacle, zkus vylučovací metodu - pro stahování záznamů z kamery do PC existuje celá řada prográmků - např. WinDV.exe. Nic jednoduššího snad už ani nemůže být.
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

Souhlas s výše uvedenou radou, ještě bych doplnil, že ta vylučovací metoda opravdu musí obsahovat i tu fázi, že se vyloučí chybná činnost pásky (tedy přesněji řečeno vyloučí se chyba při čtení pásky). Opravdu se může stát, že i když je páska sebelepší, tak po několikáté nahrávce a čtení může začít blbnout nebo páska může být v pořádku ale zamaže se hlava atd. Asi bych zkusil stáhnout záznam z dané pásky po částech. Možná by stálo za to nechat vyčistit páskovou dráhu (plus hlavu), dost pomůže také když se daná páska dá do jiné kamery a zkusí se to s jinou kamerou ... atd. To všechno jsou kroky, které eliminují možné příčiny chyb ... a pak samozřejmě pokračovat se softwarem: zkusit připojit kameru k jinému PC. Jo ... chtělo by si také uvědomit, jestli to vůbec s danou sestavou a daným softwarem někdy šlo... pokud to chodilo s předešlou verzí software, pak to zkusit v té starší verzi ve stejném PC.
Někdy je to běh na dlouhé lokte....
Martin Bauer

Dobrý den mám problám s PS 14 který nastal v momentě kdy jsem chtěl zpracovat video H264.mov ve ful HD a 60s/s. Video se načte ale má jen 14,97s/s a tím pádem se celá scéna přehrává pomaleji a o kus uřízne ale ne fyzicky pouze pro zpracování tz. že má konec i začátek ale konec vlastně vše co je za polovinou se nikdy nzpracuje ani neprehraje v PS. Pokud zpracovávám video s 30s/s tek problém není
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Takové video také zpracovávám,ale tento problém se mi vyhnul.Domnívám se,pokud studio špatně indikuje snímkovou frekvenci, že jde o poškozenou hlavičku souboru,nebo atypický záznam.Pověste někam Váš soubor ke stažení, podívám se na to, podobný problém jsem řešil s kamerou samsung, bylo nutno soubor překonvertovat.
Nevšim jsem si,že tento dotaz už tady je.
Zamčeno
  • Informace