Pinnacle Studio 14

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Kuba

Pokusím se ten problém popsat co nejsrozumitelněji: Zapnu si Pinnacle (Mám verzi 14 HD Ultimate Collection) a vytvořím si nový projekt. Nejprve přidám titulky na začátek, pak hudbu a pak videa. Z celého videa si vyberu kousek a zbytek z časové osy smažu. Z toho kousku videa si vyberu část, kterou chci zpomalit a přidám do ní efekt Rychlost. Jenže hned jak ho tam přidám, video se objeví v úplně jiné části toho videa. Dám příklad: V první části videa je předváděčka auta Ferrari, ve druhé Škoda Fabia, ve třetí Porsche, ve čtvrté třeba Audi a v páté části je Wolkswagen. Z videa si vystřihnu Ferrari a Wolkswagen, tyto části pak smažu. chci zpomalit část s Audi, takže jí vystřihnu, kliknu na přidat efekt, vyberu Rychlost, dám Přidat a video se objeví na části s Fábií. Je to blbý příklad, ale nic jiného mě na rychlo nenapadá. Vůbec nechápu proč se to děje, zkoušel sem moc věcí ale nic nepomohlo. Prosím o radu, pište na E-MAIL JakubTdi@seznam.cz nebo na SKYPE farrao nebo na ICQ 220490620

Předem všem děkuji za rady
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Pro ONDŘEJE: Nevím, zda jsem přesně pochopil Váš záměr. Rozumím-li tomu dobře, chcete si teprve pořídit HDV kameru. Co já vím, HDV byly ještě páskové kamery, ale možná, že jsou i na jiný záznamový materiál. První kamery HDV Canon měly rozlišení tzv. half (poloviční) HD1440x1080i. Opravte mne mýlím-li se. Vy ale nejspíš toužíte po moderní kameře z poslední doby a tak budete nejspíše kupovat full HD kameru s rozlišením 1920x1080i. Běžné v těchto amatérských kamerách je datový tok "pouhých" 16Mbps. Vím pouze o kameře s datovým tokem 25MBps, kterou je poloprofesionální SONY HDR-AX2000, za bezmála sto tisíc korun. Tento vysoký datový tok se dá v Pinnacle 14 zpracovat, jen jako Blu-ray MPEG2 HD, kde je možno nastavit až 40Mbps. Výsledný projekt je však tak velký, že je možné ho ukládat pouze na BD disky a nebo spouštět přímo z HDD počítače do TV, o kterém se tu zmiňujete. V žádném případě nepůjde vypálit na obyčejné DVD tak, aby bylo přehratelné v obyčejném DVD přehrávači. Chcete-li to tak dělat, je úplně zbytečné investovat do full HD kamery, protože nevyužijete její jedinečné přednosti a tou je vynikající obraz, který je na full HD televizoru doslova pohádkou pro oči. Určitě se tu najde někdo, kdo má slova upřesní. Víc hlav, jak víme i víc ví a proto je toto fórum tolik užitečné.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Já osobně nemám co bych upřesnil,tento příspěvek je i mým názorem
Pavel

Dobrý den, mám zcela stejný problém. I kvůli podezření na chyby v systému jsem celý počítač přeinstaloval, chyba se ale ihned objevila znovu. V samotném Studiu se zdá být vše v pořádku. Problém skutečně nastává, najedu-li do složky, obsahující videa asociovaná s Gom Playerem. Hledal jsem co bych mohl ve Studiu vypnout, ale nic nenašel. Používám Visty. Prosím o pomoc, je to vážně otravné. Děkuji předem.
pasahonza

Mám Pinnacle 14 a když chci pracovat se záznamem z kamery Samsung FullHd tak mi při editaci toho vide ten záznam jde spomaleně.Podotýkám , že z kamery se to stáhne a uloží jako MP4 formát.Neví někdo jak chybu ods¨tranit??
pasahonza

Používám Pinnacle již několik let,ted jsem si pořídil 14 a kamerku Samsung SSD.
Po stažení souboru HDV z kamery za pomocí Pinnaclu se mi uloží jako MP4 a pokud ho přehraji ve WP tak hraje OK.Jakmile si ho chci otevřít v Pinnacle při editaci, tak jede zpomaleně a předbíhá se zvuk.Zkusil jsem kus vyrendrovat, ale stále je to stejné.Nevím co stím mám dělat?Počítač mám vybavený k potřebám Pinnacle 14. Jsem starší tak mi promiňte to neodborné vyjadřování.
Chci podotknout, že pokud chci editovat staré soubory SD tak ty pracují normálně.
Tak bych chtěl požádat zda by měl někdo tu trpělivost a mohl mi vysvětlit co dělám špatně nebo co je zapotřebí opravit. DÍKY...
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Opravit asi nebude třeba nic,pokud starší soubory jedou.Mě by zajímaly přímo soubory z kamery.Moh byste někdo kousek pověsit?Třeba na ulož to.Máte aktivovány funkce pro přehrávání MPEG 2 až4?V tomto případě je nutno mít PC připojeno k internetu a funkce aktivovat(za předpokladu,že Studio je originál).Je taky možné,že vaše kamerka používá nestandartní formát.Sám jsem se vydrbal,když jsem koupil kamerku Evolve 1100HD,která sice ukládá v kontejneru AVI,ale s kodekem h264/Xvid.Takže soubory co natočím musím konvertovat do jiného formátu.
pasahonza

V Pinnaclu mám aktivní MPEG - 2 Encondin/Decoding
Kde zjistím ten kodek staženého soubotu z kamery?
Soubor z kamery má tyto vlastnosti - HDV - video MP4 - 1920x1080
frekvence - 25snímků/sekundu
rychlost dat 14 128kbps
celk.rychlost 14257 kbps
zvuk - 129 kbps přenosová rychlost
2(stero) kanály
48 kHz
Jakým prográmkem by se to popřípadě dalo překonvertorovat a na jaký formát?Myslíte MPGE2?
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Mohu-li do toho vstoupit. Co máte za PC? Je to tu popsáno již několikrát, že na na full HD video je třeba silný počítač, když chcete zpracovávat HD v Pinnacle 14. Něco jiného je HD video v PC jen přehrávat a něco úplně jiného zpracovávat v Pinnacle Studio. Také bych doporučoval stahovat video z kamery Samsung aplikací k tomu určenou, která bývá přibalena ke kameře. Na Pinnacle v tomto případě není spolehnutí. Potom možná problém pomine. Potom je možné, že bude video z kamery v Pinnacle bez větších problému fungovat.
Zamčeno
  • Informace