Můj problém je trochu mimo problematiku PS 14 ale vzhledem k tomu, že video zpracovávám v PS14 / 12 a podívá se sem více uživatelů, tak mi snad někdo poradí
Mám kameru Panasonic TM300 a pokud nechám kameru běžet nepřetržitě více než cca 35 minut tak pokud přehraji záznam v kameře, je celé video OK ale pokud toto video přehraji do PC, rozdělí se mi na části o velikosti 3,99 GB. A teď ta chyba: na konci takto rozděleného záběru chybí v posledních 8 snímcích zvuk a v prvních dvou snímcích následující části je video poškozeno kostičkováním. Zkusil jsem několik způsobů / postupů / programů přenosu videa do PC ale je to vždy stejné. Je mi jasné, že to při následujícím natáčení obejdu tak, že kameru ve 30-té minutě na chvilku stopnu a pak pustím natáčení dál ale je to trochu omezující. Natáčím dost často koncerty a tam to chvilkové přerušení není příjemné. Někde v diskuzi jsem četl o stejném problému s kamerou SONY, tam se to řešilo nějakým dodatečným programem od SONY ale u Panasonicu jsem něco podobného zatím nenašel. Má někdo podobný problém? Případně jak ho vyřešil?
Zpracování souborů větších než 3,99GB
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím, že chyba je ve formátu disku, na který se video zaznamenává. Tohle omezení je ve formátování FAT32 běžné. Max. 4GB soubory. Harddisk musí být naformátovaný, jako NTFS, tam je potom záznam videa v GB neomezený.
Já bych řekl že chyba (vlastnost) již vzniká na SDHC kartě, ty používají FAT 32 a soft dodávaný s kamerou by měl umět tyto soubory napojit popř. ukončit plným snímkem.
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za reakce!
Externí i interní karta je formátována opravdu ve FAT32 čili to omezení je jasné ale je zajímavé, že kamera se s tím umí při přehrávání (např. přímo z ní na připojený TV) vypořádat ale při přenosu souborů z kamery do PC dojde k té výše popsané chybě. Nejdříve jsem zkoušel přetáhnout soubory pomocí Windows (po připojení kamery přes USB se karty kamery zobrazí jako disky). Pak jsem to samozřejmě zkusil s dodaným softwarem HD Writer. V obou případech vznikla tatáž chyba.
Podle Vašich příspěvků tedy dedukuji, že na kartě je to fyzicky rozděleno (viz FAT32) ale kamera mi to zobrazí jako jeden soubor, tzn. že má veškeré údaje jak má správně pokračovat přehrávání obrazu a videa někde k dispozici ... ale při exportu ven se tyto údaje ztratí.
U té SONY kamery to řešil nějaký speciální program od SONY, který když jsem si stáhl, tak samozřejmě prohlásil, že nevidí žádnou kameru SONY a že tedy na mně kašle ...
Asi by to mohl vyřešit nějaký update toho HD Writeru ... nějakou novou verzi jsem si stáhl ale ta nová verze zase neznala moji kameru ???!!! Tak zatím nevím.
Jo a HDD mám samozřejmě naformátován v NTFS.
Externí i interní karta je formátována opravdu ve FAT32 čili to omezení je jasné ale je zajímavé, že kamera se s tím umí při přehrávání (např. přímo z ní na připojený TV) vypořádat ale při přenosu souborů z kamery do PC dojde k té výše popsané chybě. Nejdříve jsem zkoušel přetáhnout soubory pomocí Windows (po připojení kamery přes USB se karty kamery zobrazí jako disky). Pak jsem to samozřejmě zkusil s dodaným softwarem HD Writer. V obou případech vznikla tatáž chyba.
Podle Vašich příspěvků tedy dedukuji, že na kartě je to fyzicky rozděleno (viz FAT32) ale kamera mi to zobrazí jako jeden soubor, tzn. že má veškeré údaje jak má správně pokračovat přehrávání obrazu a videa někde k dispozici ... ale při exportu ven se tyto údaje ztratí.
U té SONY kamery to řešil nějaký speciální program od SONY, který když jsem si stáhl, tak samozřejmě prohlásil, že nevidí žádnou kameru SONY a že tedy na mně kašle ...
Asi by to mohl vyřešit nějaký update toho HD Writeru ... nějakou novou verzi jsem si stáhl ale ta nová verze zase neznala moji kameru ???!!! Tak zatím nevím.
Jo a HDD mám samozřejmě naformátován v NTFS.
-
- Kontaktovat uživatele:
Podle obrázků by to mohlo být řešení ... vyzkouším ... díky moc!
-
- Informace
-