AVCHD v Pinnacle 14 UC

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Chápu tvoji rozmrzelost,zkoušel jsem kde co.ale nakonec jsem zůstal u PS 12 a PS 14.Oba tyto programy mi vyhovují protože změna parametrů videa je jakoby v grafu a hodně funkcí je automatizovaných.Vegasa i Premieru jsem zkoušel,jsou to dobré programy,ale nastavování tolika parametrů je pro mě nepohodlné.Myslím si,že zvládnout dokonale Pinnacle je daleko jednodušší než zvládnout tyto softy a mě se už moc nechce učit:-).
Romolus
Kontaktovat uživatele:

I já se snažil vyzkoušet snad všechny dosažitelné softy na editaci videa a stejně tak, jako Steviezah, jsem se vždy rád vrátil k Pinnacle. I když má mnoho drobných chyb, pro amatérského tvůrce je to nejkomplexnější program s intuitivním ovládáním a češtinou, jako třešničkou na dortu navrch. Zmiňujete se, že Pinnacle používáte již strašně dlouho. U mě je to podobné. K Pinnacle se po různém experimentování vždy vrátím, protože učení se na jiné aplikaci zbytečně zdržuje a Pinnacle je pro mne z programů pro amatéry, ten nejprofesionálnější. Má samozřejmě své limity a omezení, ale video se na něm dá vyrobit velmi slušné i za cenu občasného rozčilování a laborování, než člověk dospěje k uspokojivému výsledku. Toto je Pinnacle fórum. Chcete-li přejít ke konkurenčnímu software, je třeba hledat fóra se zaměřením právě na ně. Já zůstanu patriotem a dál budu používat Pinnacle a doufat, že jedna z následujících verzí - bude-li vůbec ještě nějaká - bude konečně vyladěna k dokonalé spokojenosti všech tvůrců. Jestli je to tedy vůbec možné, protože záznamové periferie a nejen ony se vyvíjejí na můj vkus velmi překotně a je jen velmi obtížné držet při vývoji software s nimi krok. Vysoká rozlišení videa potřebují nejen kvalitní software, ale také silné a tedy i rychlé počítače. Práce v Pinnacle 14 je se standardním formátem videa DV více než snadná a tím také absolutně dostačující. Tam už bylo vyvinuto vše. Vždy, když střihám full HD video a potom se vrátím k nedodělkům z minulé doby ve standardním rozlišení, pomlaskávám si a libuji, jak to v Pinnacle 14 krásně odsýpá, Vše jde hladce a bez zádrhelů a čekání, až se něco dopočítá a uloží. Rendering je potom otázkou okamžiku. Mě osobně přepočítá Pinnacle 14, 60 minut videa do mpeg2, za necelých 15 minut a to je přece báječné skóre. No uznejte samy.
šakal

Souhlasím s Romulusem. Přešel jsem z 9 na 14 po zakoupení nového PC a rychlost rendrování a vypalování je o několik tříd lepší. To, co je hotové za 15 minut trvalo i přes 2 hodiny. Mluvím teď o DV, s jiným formátem jsem prozatím pracovat nemusel
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Ještě přidám svoji zkušenost.Pro formát DV je PS 14 naprosto dokonalé jak píše Romulus a Šakal.Já pracuji ve formátu 1920x1080 mov a nemůžu říct,že by nastal nějaký problém.Mému známému jsem doporučil a naistalil PS 14 pro AVCHD 1440x1080 m2ts a od doby,kdy se to naučil mě nepotřebuje.Pro domácí použití je u mně PS favorit číslo 1 a pokud snad bude lepší verze PS budu jenom rád.
JaVa

Ahoj,
v Pinnacle studiu 11 se mi zobrazovala hláška "Chyba renderování".
Koupil jsem tedy nový Pinnacle, verze 14 Ultimate HD v domnění, že se to vyřeší.
A bohužel, při načtení projektu a pokusu o render je to ve 14 to samé.
Je ovšem divné, že jiné projekty problém nemají. Mohli byste mi prosím poradit ?
Technická podpora Pinnacleu toho nebyla schopná.

Díky moc.

P.S.: Pinnacle mám nový, zkoušel jsem i přeinstalovat kodeky a sáhnout po nových.
Ve všech ostatních programech v pohodě, Pinnacle je bere taky (při přehrávání) ale export se stále nedaří. Momentálně mám kodeky "K-Lite Codec Pack Full".
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Zkuste:
V nastavení mějte zatrženo renderovat na pozadí.Otevřete projekt a dejte uložit pod novým názvem(aspoň 2x ať nepřijdete o data).Pak zadejte odstranit projekt (původní) a odstranit pomocné soubory(všech projektů).Pak zkuste export.
kalisnikov

Tak pánové děkuji za optimistická slova stran důvěry k vývoji Studia. Už tady kdysi někdo z Vás zmínil, že už do Studia nasypal dost penízků a pokaždém upg doufal v lepší. Pak jsem četl o hodnocení 14 jako paskvilu.... Rendering a jeho rychlost je snad jediné vylepšení co pozoruji. Je fakt že v DVD je to pohoda. Ve Full HD se mi nepodařilo odstranit chyby s rozostřením v půlce projektu apd. Tak jsem si stahnul trial verzi Vegasu a velmi rychle jsem vystřízlivěl... Tak zpět na zem. Ještě jednou díky za komentáře.
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

pro kalisnikova: teď jsem nepochopil, co znamenalo to vystřízlivění a zpět na zem (zůstal jste u Pinnacla nebo jste přešel k Vegasu?) :-)
Abych trochu bránil verzi 14: DVD opravdu výborné a bez připomínek a pokud používám export do Blu ray s jednoduchým MENU, pak také výborné, AVCHD mi nefunguje dobře ale je otázkou, zda to není použitým hardwarem nebo softwarem (EXAC jako vždy nepomohl). Ovšem vzhledem k tomu, že cena Blu ray médií, stolních přehrávačů i vypalovaček pomalu ale přece jenom klesá, tak asi tvorbu disků s formátem DVD AVCHD opustím.
Vegas občas používám a jako jeho největší "chybu" vidím to, že hned při svém prvním spuštění nabízí příliš mnoho k nastavení, což je pro člověka, který v něm začíná, nepříjemné. Na některé diskuzi jsem dostal radu ať všechna ta nastavení pro začátek zavřu a pak už bylo jeho používání přece jenom příjemnější. Pinnacle má také možnosti nastavování ale nevnucuje je tolik hned při prvním použití, což z něho dělá příjemnější software pro začátečníka.
Já používám Vegas Studio tehdy, když si chci více hrát s úpravou snímků, s různými přechody atd. Pinnacle 14 používám, když chci rychle udělat jednoduché DVD / BR a verzi 12 používám, když chci složitější MENU na BR.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Také já mám Vegas,a musím souhlasit se zdenkem s jeho názorem.Jen bych dodal:Vegas pomalu a jistě zapomínám,protože spousta věcí a efektů jde v Pinnacle 14 udělat jednodušeji a rychleji i za cenu vytváření několika násobných renderů a překryvů.Mám hodně efektů pro Studio,nejvíc snad od proDad a Vitascene.Spousta dalších kouzel jde udělat s Hollywood FX,který je v PS 14 integrován ve verzi 6,já mám od známěho koupený klíč na Mega verzi a myslím.že potenciál tohoto efektu je hrubě nedoceněn.Mám za to,že u nás se tomu nikdo tak nevěnuje jako jinde.Naposled jsem objevil funkci podle návodu na netu,jak dostat do studia přes Hollywood mov filmy s alfa kanálem.Co se týče víceobrazových scén tady máte k posouzení návod pro PS 14 jak na to.
http://www.youtube.com/profile?user=ste ... h0xpKQV0DM
PS 14 není zas až tak špatný soft,jen nemá takovou podporu jako třeba Vegas a jiné.
Další ukázka jak využít studio je tady.
http://www.youtube.com/profile?user=ste ... NADvECJodY
Samozřejmě jde to jednodušeji pomocí výše uvedeného návodu,ale šlo mi o to ukázat další možnosti studia.
Mám naistalovány obě Studia,12 i 14 a využívám dle potřeby.
Souhrn všech mnou vytvořených návodů a ukázek je zde.Až na pár prvních návodů je vše 1920x1080.
http://www.youtube.com/profile?user=ste ... 4C70CFAD2E
apendixen
Kontaktovat uživatele:

pro steviezah:Moc díky za odkazy na youtube.Moc dobrá inspirace a parádní práce.Když to člověk vidí,tak nakonec to není zase tak složité,ale tady jde především o nápaditost a tou ty zřetelně oplýváš.
Také jsem se několikrát snažil opustit PS,ale vždy jsem k němu vrátil,především pro jeho jednoduchost ovládání.
Přeji mnoho dalších tvůrčích nápadů
Zamčeno
  • Informace