AVCHD v Pinnacle 14 UC

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

To je strašné, já už jsem ten Pinnacle instaloval na svém počítači snad 20x a pokaždé mě překvapil něčím novým. S Pinnaclem se člověk prostě nenudí! Zkusím shrnout své poslední poznatky:
1) verze 12.1 - nemusí fungovat žádný driver od výrobce VGA karty (v mém případě ASUS ATI EAH5770/2DI/512MD5) ale musí se použít driver od výrobce chipu na této kartě (ATI / nVidia) .. týká se to pluginu Magic Bullet Looks Studio
2) pokud Pinnacle 12.1 během spouštění zjistí, že mu nefunguje některá z komponent pluginů, nedokáže se přes to dostat a zmrzne. Je nutno tu nespolupracující komponentu odinstalovat a pak se program spustí.
3) Verze 12.1 vyrobí DVD, DVD AVCHD i Blu ray s fungujícím složitějším MENU
4) verze 14 dělá chyby při tvorbě DVD AVCHD (kostičkování v části záznamu) a dále vytváří nefunkční vícestupňové MENU, které proběhne jako film a není ho prakticky možné ovládat
5) verze 14 umožní vytvořit Blu ray s výborným obrazem ale vícestupňové MENU u něj také nefunguje
6) vypalování DVD AVCHD a Blu ray je možné provádět např. v NERO při volbě DVD (UDF = 2.5) a Blu ray (UDF = 2.5). Obě volby tedy defacto vypalují obecný datový disk
7) takto vytvořené médium (DVD AVCHD nebo Blu ray) je přímo čitelné ve WIN 7 ale nemusí být čitelné ve WIN XP (pro WIN XP by se musela se nainstalovat podpora pro práci s UDF 2.5 viz thdudf.sys)
8) DVD AVCHD a Blu ray jsou čitelná ve stolních Blu ray přehravačích (v PC samozřejmě také ... někdy :-) )
9) pro kontrolu zda je vytvořené Blu ray bez chyb lze použít např. ArcSoft Total Media Theatre verze 3 (to jsem dnes odzkoušel s jeho trial verzí) nebo Power DVD 10 (viz výše Romolus)
10) přímé vypálení daného média DVD AVCHD nebo Blu ray funguje v obou verzích, takže pokud si je člověk jistý, že tam nemá chyby, pak tuto volbu lze použít.
11) Verze 10 tvrdošíjně odmítla svoji instalaci ve Win7 64 bitů (ve Win XP SP3 samozřejmě jde nainstalovat)
12) verze 10 nelze ve WIN XP SP3 odinstalovat pomocí ovládacích panelů. Musí se použít instalační DVD a zvolit odebrat program (pánové programátoři totiž do odinstalačních rutin zadali jako jedinou možnost SP2 a bez něj to nechtějí odinstalovat!!!)
13) pro úplnou odinstalaci jakékoliv verze Pinnacle je nutné použít rutinu regdelete (viz EXAC)
14) a pro úplné vytlučení Pinnaclu z disku je ještě potřeba ručně vymazat houf dalších adresářů (nutno vyhledat a vyhladit ručně)
15) aby bylo možno nainstalovat efekty Hollywood FX vol 1,2,3 (přesněji aby se tyto efekty odemkly) je dobré před instalací použít rutinu FixHFXVolumes (viz EXAC) ovšem někdy mě to šlo i bez ní ... :-)
16) instalace verze 12 ve WIN 7 64 bitů bez problémů a dokonce i Magic Bullet Looks Studio funguje bez nutnosti hledat nějaké ovladače pro VGA kartu
17) po instalaci verze 12.1 do WIN 7 64 bitů (obě verze jsou tedy nainstalovány společně na stejném disku a ve stejném operačním systému) jsem zkusil porovnat rychlosti renderování obou verzí, přičemž jsem použil stejná zdrojová data. U verze 12.1 jsem přesně nezachytil konec renderování ale hrubým výpočtem během činnosti programu mi vyšla rychlost verze verze o cca 10 % pomalejší než u verze 14.
18) rychlost renderování při použití WIN XP/disk IDE WD 340GB proti WIN 7 64 bitů / HDD 1TB Black Edition 64MB cache je u 49 minutového projektu cca 45 minut proti cca 1hod 55 min (ostatní hardware je stejný).
19) Výše uvedené informace jsou silně závislé na použitém hardware a driverech VGA karty (dále pak na počasí, jakou náladu má počítač, jakou náladu má partnerka, ... :-) )
Romolus
Kontaktovat uživatele:

A Zdenku, co takhle projekt vytvořený ve Studiu 12 s fungujícím menu, dát uložit jako "název_x" a toto zkusit otevřít v Pinnacle 14. Myslím, že by mělo zůstat vše, jako ve dvanáctce a rendering by potom proběhl svižněji. Bude-li i tady ve finále menu fungovat, může se projekt vyrobený ve Studiu 12 přenést do verze 14 a nechat vyrenderovat rychleji, ale také kvalitněji, protože obrazový výstup ve Studiu 14 je o řád lepší, než v předešlé verzi. Hodně štěstí v dalším experimentování.
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

Aha, to bych mohl zkusit, dík za rady! Člověk když už delší dobu laboruje, tak se ocitne v jakémsi kruhu, protože dojdou nápady, co ještě zkusit.
Jinak ještě k té verzi 14: Vám ten export do DVD AVCHD a složitější MENU pro delší projekt ve verzi 14 funguje? Myslím tím projekt dlouhý cca 30 minut, který se mi (a koukám že i některým ostatním) někde v polovině začne kostičkovat (při prudčím pohybu více) aby se to pak o kus dále opravilo? Protože pokud by u některých počítačů toto fungovalo, stálo by za to říci přesnou sestavu hardware i software ve které to funguje.
Vždyť proboha jim (myslím tím pány programátory Pinnáclisty) to přece muselo na nějaké sestavě fungovat! Nebo si mám myslet, že při testech pouze udělali projekt o délce 5 minut s jednoobrázkovým MENU a považovali testování za ukončené??? Takovým způsobem by na tu chybu opravdu nepřišli!
Docela bych sem i vložil obrázek toho poškození=kostičkování ale nevím jak.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Já osobně jsem ještě neměl potřebu dělat na AVCHD DVD složitější menu, jelikož projekt o délce cca 35 - 40minut ho podle mého nepotřebuje. Kdysi jsem dělal třístupňové menu u klasických DVD z DV videa a i tam jsem se hodně v Pinnacle 10, 11 navztekal.
Ukázku můžete uploadovat na www.ulozto.cz a potom sem dát jeho odkaz. kdo bude chtít stáhne si to a podívá se na to.;-)
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem na tuto adresu uložil obrázek demonstrující chybu:
http : // www . ulozto.cz / 6019666/ problem-s-pinnacle-14-c.jpg
(je nutno vynechat mezery)
vpravo je obraz z prostředí Pinnacla 14
vlevo pak obraz zachycený při přehrávání ve Windows Media Player (obdobné je to při přehrávání ve stolním přehrávači)
Ty kostičky jsou častější u nějaké hrany, která je v pohybu.
Připadá mi to jakoby Pinnacle ztratil při renderování v určité chvíli nějaká data a vzhledem k tomu, že je AVCHD video komprimováno přes více obrázků, se při ztrátě části informace špatně zkomprimuje další sekvence a to se od této chvíle vleče delší dobu.
V tomto videu jsem nahrával koncert a účinkující, pro které jsem dělal nahrávku chtěli aby byla možnost přímého skoku na každou písničku, takže proto ta potřeba více kapitol.
Mimochodem ten koncert jsem nahrával zároveň ze dvou kamer a zvuk jsem nahrával externím mikrofonem ZOOM H2, který to nahrál docela pěkně (rozhodně lépe než kamery) a docela jsem se při tom zapotil, protože jsem na to byl sám ... :-)
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Problém je bezpochyby z velké části v Pinnacle. Také se mi to jednou stalo (Naštěstí jen jednou a doufám, že to nezakřiknu). Také jsem nucen ten projekt udělat ve Studiu 12, protože, mám doma dvě PC sestavy a dělalo to úplně stejně na obou PC, zcela jiné konfigurace. Ze zoufalství jsem to nakonec komplet předělal ve dvanáctce bez problému. Jen to déle trvalo a obraz byl nepatrně máznutý. To je prostě nedokonalostí vyladění verze 12 při úpravě AVCHD souborů. Problém byl jen v pohybech scény. Kde je obraz statický, byl obraz v pořádku. Snad se to nebude ve verzi 15 opakovat a chybu vývojáři odstraní.
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

Měl bych jeden dotaz: funguje Vám někomu přehrávání souborů wav s vyšší kvalitou než 44100Hz a 16 bitů? Když jsem zkusil 24 bitů, tak obě verze 12 i 14 toto audio nebyly schopny přehrát...
Romolus
Kontaktovat uživatele:

WAV je tu pro ukládání nekomprimovaných zvukových dat do PC z Audio CD tedy 44100Hz/16bit. Proto je nemožné, aby to fungovalo např. na kmitočtu 48000Hz, ve kterém se ukládá např.: dolby digital zvuk z kamery.
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

No já jsem to zkusil dát 44100Hz / 24 bitů ... přehravač windows i další programy to přehrají ... ale PS ne ... :-( Přitom řada zařízení pro záznam zvuku umožňuje např. 96kHz při 24 bitech ...
kališnikov

Zdravím po delší odmlce... jako dlouhodobý uživatel Studia téměř od pravěku, bohužel s nainstalovanou verzí 14, se kterou se již nezkonale dlouho trápím, mně výrazně ubylo sil furt cosi ladit.
Nemáte prosím někdo nějakou aktuální pozitivní zkušenost s něčím použitelnějším na střih DVD a HD pro W7 se slušnějším HW?
Trochu pokukuji po VEGAS Movie Studio HD Platinum 10 BOX, který se dá koupit za bratru 2500 Kč.
Dík Zkal
Zamčeno
  • Informace