Vážení přátelé, jsem novým uživatelem Pinnacle 14 Ultimate a mám vážný problém s importem záznamu z kamery (Canon XL H1a) v kvalite SD (o import HD se zatím ani neopovažuji pokoušet). Pri kopmresi do mpeg2 (rovnež i DV) mi po čase začne obraz a zvuk sekat. Jsem bezradný, jelikož jsem si na sebe upletl bič, že vyprodukuji krátky dokumentárni film. V minulosti jsem totéž delal s VHS a posledne taky s DV (ale pouze v strizne Windows Movie Maker).
Nechal jsem si poradit a koupil jsem Pinnacle 14 i s magic boxem a výkonný notebok Acer Aspire 6935 (s procesorem Intel Core 2 Duo T9400 / 2.53 GHz ( Dual-Core ) a RAM 4GB -DDR2 SDRAM ( 2 x 2 GB ) a grafikou NVIDIA GeForce 9600M GT) co by melo PS14 vyhovovat..OS mám taky jak požadováno, tj. Windows7 Home Premium.
Asi má pravdu Romolus, když říká, že to ce pořádný desktop stroj...Termin na me tlaci, proto se vás rovněž ptám, jestli neznáte nekoho, kdo by mi to importoval, treba do avi (jak jsem to delal v minulosti, že jsem vyuzil služby soukromníka, a jen jsem mu dal kazety a on mi dal hotove dvd s materiálem, samozrejme rád zaplatím) Dekuji vám předem za rady. P. Began
Problém s importem
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Problém bude nejspíš v hardware nebo v nastavení Pinnacle 14. Bohužel v příspěvku je málo informací, které by byly vodítkem k určitému východisku. Nemám osobní zkušenosti s využitím notebooku při zpracování videa, ale nevěřím, že je to vhodný počítač pro zpracování videa z kamery. O tom jsem již ale psal na jiném místě v tomto fóru. Možná dokáže pomoci Stiviezah nebo Kajko.
-
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel,musím potvrdit slova Romoluse.Notebooky obecně nejsou vhodné pro střih videa,pokud to není poslední nabušené dělo.Váš notebook je starý 2 roky a už se neprodává.
Zkuste ještě místo Win 7 home premium přeinstalovat na Win 7 Ultimate.Verze home je trochu osekaná a nikdy jsem s ní na NTB nebyl spokojen.
Já bych ještě potřeboval upřesnit:Zdrojový material je v pořádku nebo se vám začne kousat až při editaci?Pokud při importu,bohužel Váš NTB má HDD sice na SATA,ale 5400ot.Tam bude zakopaný pes.
Co se týče externího importu,jsem ochoten se tomu věnovat,ale jsem z Ostravy.Protože optimální by bylo to stáhnout přímo z kamery a hned editovat.Ke stažení z páskových kamer používám výstupy z kompozitu nikoli přes FireWire.
Zkuste ještě místo Win 7 home premium přeinstalovat na Win 7 Ultimate.Verze home je trochu osekaná a nikdy jsem s ní na NTB nebyl spokojen.
Já bych ještě potřeboval upřesnit:Zdrojový material je v pořádku nebo se vám začne kousat až při editaci?Pokud při importu,bohužel Váš NTB má HDD sice na SATA,ale 5400ot.Tam bude zakopaný pes.
Co se týče externího importu,jsem ochoten se tomu věnovat,ale jsem z Ostravy.Protože optimální by bylo to stáhnout přímo z kamery a hned editovat.Ke stažení z páskových kamer používám výstupy z kompozitu nikoli přes FireWire.
Dobry den ja mam problem pri importe ked pri nahrati 60 minutovej pasky do avi čka mi vypiše vynechane snimky .pc mam intel core duo i7 stvorjadrovy procesor a 3 krat 2 gb pamet.niekde som cital ze je lepšie nahravat do mpg a tento problem nebude,poradte...
-
- Kontaktovat uživatele:
Já mám tu zkušenost, že je důležité při natahování videa z kamery do PC, nedělat na PC absolutně nic jiného, než mít právě jen zapnutý Pinnacle Studio a nic jiného. Když jsem např. pří nabírání videa pokoušel zkrátit si chvilku a listoval po webových stránkách. Zjistil jsem, že mám také vynechané snímky a musel jsem začít znovu. Nesmí jet ani žádný skrytý program na pozadí, např. defragmentace a podobně. Pinnacle bohužel nepodporuje stále funkci multitasking, kdy právě může na PC fungovat více úloh najednou. Shrnutí: Po zapnutí nahrávání videa z kamery do počítače, nedělat na něm NIC jiného. Potom nemůže být na Vašem PC, při této činnosti žádný problém.
Prave ze ja ked nahravam do pc zkamery tak apsolutne nerobim nic ineho na nom,vsetko mam zakazane dokonca aj internet vypnuty takze nestahuje mi najnovsie aktualizacue do windovsu lebo som dal zakazat aotomaticky.nikdy nevyhladavat aktualizacie. teraz skusam nahravat do pc ale som vypnul v Pinnacle rendeovanie na pozadi aj nepovolit nahlad v plnem rozliseni ako ste uz hore pisali a mam nastavene nie do AVI ale vlastni mpg na 10mb.
-
- Kontaktovat uživatele:
Osobně nahrávání do MPEG2 při inportu nedoporučuji, protože nabírané video se musí tzv. online přepočítávat z AVI. Toto je navíc silně kontra produktivní, protože MPEG2 video se hůře edituje a po finální úpravě se v Pinnacle opět celé video přepočítá, tentokrát z MPEG2 do MPEG2 a kvalita obrazu tím silně trpí! Zatížení PC je tak mnohem dramatičtější, než pouhý přepis videodat z kamery na harddisk. Příčinou vynechaných snímků může být i silně fragmentovaný nebo z jiného důvodu pomalý disk, na který se video ukládá. Samozřejmostí je nejméně druhý HDD v PC, kam se video uloží. Nedoporučuji ukládat video na jediný disk, kde je nainstalován systém (Windows).
Nevadi ze je viac zatazeny pc hlavne nech mi tie snimky nevynecha lebo ked ich vynech tak trhne obrazom a musim este raz nahrat tu istu videosekvenciu. uz som nahral dva kazety a nic zadne vynechane snimky.este vyskusam vratit sa importovat do avi pri tom vypnutom renderovani na pozadi aj vypnutom nahlade v plnem rozliseni a potom ked budem editovat tak to skusim pozapinat
vypalil som uz aj dvd ked som to nahraval do mpg a nebolo to az take zle,porovnaval som to ked som nahraval do avi na velkej plazme a nevidel som skoro ziadni rozdiel.projek bo 95minutovy a kvalita 70 percentna
Este som sa pozrel na spravcu uloh systemu windows tak pri nahravani do avi procesor isiel na 7 percent a pri nahravani do mpg na 13 percent. takze nic dramaticke. mam pc intel coro duo 2.66gb, stiry jadra a 6gb pamet
-
- Informace
-