Již delší dobu jsem se nad tím zamýšlel. Byly tu již dříve náznaky, že není v tomto ohledu něco v Pinnacle Studiu správně. Obecně se hlásá, že při bitrate 16,000Kbps, se vejde na klasické 4,7GB DVD-+R (RW) 35 minut videa. Po delší době ovšem zjišťuji, že pinnacle poddimenzovává a projekt, když je pro export nastaven tak, že Studio ukazuje plné zaplnění disku AVCHD obsahem, je to ve skutečnosti po vyrenderování videa vypáleno na placku, pouhých 3,89GB. Experimenty a několikérými pokusy v praxi, jsem zjistil, že se na DVD, aby bylo plně zaplněno vejde až 42 minut tohoto full HD 1920x1080i videa. Potom je na disku 4,33GB velký soubor. Dosahuji toho tím, že před vyrenderováním zapnu v nastavení 8,5GB, tedy jako dvouvrstvé DVD. Po vyrenderování se ujistím, že finální soubor má ideální velikost, tedy max. 4,46GB a při samotném pálení disku přepnu velikost média ve vypalovačce, na 4,7GB. A je hotovo.
Tak jsem dál trochu experimentoval a zjistil, víceméně náhodou, že když vyrobíte projekt výše uvedeným způsobem a omylem se Vám podaří udělat projekt, jen o několik málo MB větší, začne Studio 14 trucovat s hláškou, že vypalování selhalo a navíc v mnoha případech Pinnacle spadne s hlášením Studio program files přestalo pracovat a v chybovém hlášení Windows 7 najdete, že selhal modul ntdll.dll. Stačí potom projekt nechat přepočítat s o řád nižším bytrate a bude vše zase OK.
Délka AVCHD projektu na DVD
-
- Kontaktovat uživatele:
To není problém jenom u renderování full HD videa, úplně stejně byly poddimenzovány ve všech verzích studia i klasická DVDčka, pokud bylo využití disku nastaveno na automatickou kvalitu. Proto i tam jsem většinou používal ruční nastavení hodnoty bitrate. U studia 14 to ještě nemám vyzkoušené, zatím jsem nepálil úplně zaplněné DVD.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pánové,máte oba pravdu,ale co je automaticky nikdy není dokonalé(:D.proto vždy používám vlastní nastavení.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, i když se nastaví vlastní kvalita s určením bitrate, i tak Pinnacle lže a je třeba použít mnou výše popsaný způsob. V minulém příspěvku jsem také zapomněl podat informaci, že zvuk mám vždy DD 2.0.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak dlouhý projekt v AVCHD jsem ještě nedělal,tak to mi fakt uniklo.Aspoň nemusím laborovat,díky.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím a mám dotaz,
doposud jsem převáděl projekty v HDV kvalitě na DVD a vše k plné spokojenosti,ani jsem se nezajímal o kvalitu obrazu,pro mně to bylo dostačující,nehledě na to ,že spousta lidí si dnes BRdisk není zatím schopna přehrát.Ovšem vše se změnilo v momentě,kdy jsem uviděl obraz v rozlišení ,jaké HDV obraz poskytuje,t.zn.HD 1440/1080.Zkusil jsem projekt vyrendrovat jako AVCHD a vše proběghlo bez problémů.Při otevření souboru se mě objevily pro mě zcela neznámá označení počínaje BDMV a potom další,vy zasvěcení víte jaké,a obraz jsem v PC rozjel pod zál."stream",Film jako takový zcela bez problémů i se zvukem,ale vytvořené menu nereaguje na tlačítka a každý list menu je vytvořen samostatně a hudba v menu hraje velice trhaně,zkrátka nepoužitelné.Je toto normální,nebo něco je špatně.?nebo menu se dělá v něčem jiném(architekt a pod.)Možná ten dotaz je trochu chaotický ,ale zkusíte mi někdo poradit.
Ještě něco.proč vyrendrované AVCHD má při 50min. projektu velikost 7.33Gb, a vyrendrovaný soubor mpg Gb téměř 11.Přitom graf po nastavení mi ukazoval 100% kvalitu.
Předem děkuji.Mám Pinnacle 14 ultimate
doposud jsem převáděl projekty v HDV kvalitě na DVD a vše k plné spokojenosti,ani jsem se nezajímal o kvalitu obrazu,pro mně to bylo dostačující,nehledě na to ,že spousta lidí si dnes BRdisk není zatím schopna přehrát.Ovšem vše se změnilo v momentě,kdy jsem uviděl obraz v rozlišení ,jaké HDV obraz poskytuje,t.zn.HD 1440/1080.Zkusil jsem projekt vyrendrovat jako AVCHD a vše proběghlo bez problémů.Při otevření souboru se mě objevily pro mě zcela neznámá označení počínaje BDMV a potom další,vy zasvěcení víte jaké,a obraz jsem v PC rozjel pod zál."stream",Film jako takový zcela bez problémů i se zvukem,ale vytvořené menu nereaguje na tlačítka a každý list menu je vytvořen samostatně a hudba v menu hraje velice trhaně,zkrátka nepoužitelné.Je toto normální,nebo něco je špatně.?nebo menu se dělá v něčem jiném(architekt a pod.)Možná ten dotaz je trochu chaotický ,ale zkusíte mi někdo poradit.
Ještě něco.proč vyrendrované AVCHD má při 50min. projektu velikost 7.33Gb, a vyrendrovaný soubor mpg Gb téměř 11.Přitom graf po nastavení mi ukazoval 100% kvalitu.
Předem děkuji.Mám Pinnacle 14 ultimate
-
- Kontaktovat uživatele:
Podle zkušeností popsaných v jiném vláknu uživatelem Zdenek2, je chyba v samotném Pinnacle 14.
-
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že ten ntdll.dll je součástí systému Windows, tak jsem se podíval na jejich stránky a tam píší, že ideální jak vyřešit havárii vzniklou selháním modulu ntdll.dll je: resolve the issue by removing any third-party add-ons ...
-
- Informace
-