pro Lubud:dovolím si poopravit tvrzení o poslední verzi 10.Poslední relaease byla 10.8.Moje zkušenosti začínají na 8 přes 10,12 ke 14.Kromě 14 mám vždy originál.Upřesnil bych tvrzení o Studiu.Zatím jsem 12 rozchodil vždy na všem co mi přišlo pod ruku pokud byly splněny systémové požadavky.Výjimkou jsou PC a NTB s integrovanými grafickými kartami se sdílením paměti-na takovém stroji se o instalaci ani nepokouším.
pro Milcek:Domnívám se,že máš stejný problém jako Fiepin.Při editaci v pohodě,po vypálení problém.Rozdíl je ve verzi studia.Zvuková karta je integrovaná,nebo samostatně?nedoporučuju integrovanou,je méně kvalitní,zatěžuje systém a nepracuje korektně.
export zvuku
-
- Kontaktovat uživatele:
Steviezah - jo, jo, souhlasím. Verze 10.7 mně konečně šlapala a tak jsem 10.8 vynechal - co funguje, do toho snad ani nehrabat. Ale když přišla verze PS12, tak jsem neodolal a PS 10.7 radši preventivně nahradil tou PS12. Ta jela perfektně (v těch oblastech, které ze Studia využívám) a ani vlastně nevím, proč jsem ji zase vyměnil za PS14. Možná dopadnu jak ten dědek, co pořád měnil, až vyměnil...
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nepoužíváš 14 pro filmy s menu,což je důvod proč si 14 nikdy nekoupím,tak si myslím,že jsi neudělal špatně.Pokud máš smartsoundy,osvědčil se mi SonicFire.I když na poslední warez verzi Monstro je nějaký doplněk pro usnadnění práce nebo snad dokonce začlenění nějaké verze Sonicu do PS 14,ale nerozchodil jsem to,zřejmě nějaká home made úprava.Uvidíme jestli Avid vyleze s novým Pinnaclem nebo ho pohřbí stejně jako Liquid.
Souhlas, já v PS jenom "stříhám", protože s menu byly od verze 10 furt jakési problémy. Už jsem to tady někde psal v jiném vláknu - osvědčuje se mi Sony DVD Architect 3.0. Tam dělám i mastering. Jestli se potom (ve verzích 12 a 14) situace s menu nějak zlepšila už mne moc nezajímalo - neměl jsem důvod se vracet k tvorbě menu a DVD v PS.
Smartsoundy bohudík nemusím používat - mám díky přátelům bohatou knihovnu podkresů, které mně zatím vždycky stačily.
Co mně ale na PS (i PS14) vadí je to, že nemá moc komfortní zvukový mix - myslím tím vzájemné sladění úrovní originálního zvuku kamery, komentáře a podkresové hudby. PS tam má sice jakési pidi-stupnice v dB a blikátka, ale to jsou jen hračky. Co je mně totiž platný komentář připravený v Sony Sound Forge a kvalitní knihovna podkresů, když to nakonec musím mixovat víceméně zkusmo a "od ucha".
Smartsoundy bohudík nemusím používat - mám díky přátelům bohatou knihovnu podkresů, které mně zatím vždycky stačily.
Co mně ale na PS (i PS14) vadí je to, že nemá moc komfortní zvukový mix - myslím tím vzájemné sladění úrovní originálního zvuku kamery, komentáře a podkresové hudby. PS tam má sice jakési pidi-stupnice v dB a blikátka, ale to jsou jen hračky. Co je mně totiž platný komentář připravený v Sony Sound Forge a kvalitní knihovna podkresů, když to nakonec musím mixovat víceméně zkusmo a "od ucha".
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud potřebuju udělat slušnou mixáž,používám SonicFire.Vyexportuju si soubor v nižší kvalitě a menším rozlišení aby to bylo rychlejší,jde jenom o funkci náhledu.Vložím video a přidávám si vyexportované audio,které vložím do jednotlivých tracků.Pak už je to jednoduché.Mám za to,že Sound Forge něco takového umí taky,ale nezkoušel jsem to.Předpokládám,že SF umí multitracking.
Tak o tom SonicFire jsem jen "něco četl", ale zatím ho neznám. Popravdě se mi ale moc nechce učit se zase něco nového, když už mám SF. Každopádně díky za tip...
Sound Forge multitracking opravdu umí (až 32 stop). Problém je, že to zatím neumím já. Jenže naštvanost s tím mixem zvuku v PS se už blíží limitu, takže to budu muset konečně zkusit v SF. Jak to tak vypadá, přijde moje PS o další aplikaci, kterou v něm doposud dělám.
Sound Forge multitracking opravdu umí (až 32 stop). Problém je, že to zatím neumím já. Jenže naštvanost s tím mixem zvuku v PS se už blíží limitu, takže to budu muset konečně zkusit v SF. Jak to tak vypadá, přijde moje PS o další aplikaci, kterou v něm doposud dělám.
-
- Kontaktovat uživatele:
No zase až tak horké to se studiem není.Ono to sice má funkce all in one,ale pro zvuk určitě ne v tom rozsahu jak to umí SounForge.Řekněme si rovnou,že pro nenáročné editace to vyhovuje.Já jsem dlouho dělal všechno jenom v PS,protože všechno je při ruce.Ale když jsem začal dělat klipy s muzikou,potřeboval jsem pomixovat vokál a muziku.A tady už je třeba jinak editovat než ve studiu.Pokud máš Sound Forge radši se ho nauč,má více možností,můžeš přidávat efekt delay,chorus,parametric equalizer a hejno dalších což zase Sonic Fire neumí.Zvolil jsem pro moje účely Sonic Fire,ale jenom proto,že mám spoustu smartsoundů(40 CD a DVD).Hlavní síla Studia je v editaci videa,kdyby tam byl zakomponován pořádný editor zvuku a editor foto asi by nestálo 2,5 tisíc.Sice 14 jsem si po testu trialu nekoupil,protože čekám,že další verze bude lepší.Je ve hvězdách jakým směrem nová verze půjde,zatím mi to připadá jako by se snažili osekat funkce na úroveň Movie Makeru a na to já dlabu,proto si 14 nikdy nekoupím.Nebo to skončí útlumem jako s Liquidem a místo něho je Media Composer a ten nechci,nebudu se učit co rok jiný program.
-
- Informace
-