Problém s importem

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Wema
Kontaktovat uživatele:

Dobrý den vážení filmový nadšenci.

Po krýtké odmlce opět usedám ke střihovému studiu a pokouším se dodělat dva načeté projekty a to svatby z letošního roku. Nastal problém, se kterým jsem se zatím nesetkal. První svatba byla natočená videokamerou Toshiba SD a druhá na Sony HDD. Z Toshiby lezou videosekvence ve formátu .avi ..... ze Sonky AVCHD s přípomonou .mts ...... nemohu tyto souboty bezchybně importovat do mojí Pinnacle 14. Respektive import proběhne v pořádku, ale při přehrávání je obraz velice trhavý, prolínají se tam různé útržky z jiných částí videosekvence a podobně. Náhledy jsou v pořádku a po celkovém exportu je také vše v pořádk ua bez chyby ..... ale nedá se s tím pracovat při střihu. V náhledovém okénku behají při PLAY nesmysly a je nemožné cokoliv zachytit přsně na sekundu. Tedy nemožnost sladění hudebního podkladu a podobně. Adobe Premiere Pro mi to odmítlo importovat úplně.

Když jsem použil převod Softwarem Any Video Converter do klasického mpeg2 .... vše pracuje OK .. bez chyby .... import, export i práce, ale kvalita je o 4 třídy níže než prvotní záznam ...

Začínám být bezradný. Moje vybavení je skromné - Athlon 3000+; 3GB RAM; Ge-Force 8600GT a Motherboards Gigabyte GA-M52S-S3P

Děkuji všem za rady ....
Wema
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Možná se pletu, ale domnívám se, že na HD video máte prostě slabý počítač. Důkazem je i to, že ve standardním formátu, jede vše, jak má. Nejspíše nestíhá procesor a grafická karta. RAM paměti je dost, tam problém nebude. Také záleží na tom, jaké používáte harddisky a kolik. Pro plynulou práci jsou dva HDD ideální počet. Z jednoho se video nabírá, na druhý načítá zpracovaná data. Data projektu nesmí být na disku fragmentována včetně tzv. dočasných souborů. V Pinnacle samotném doporučuji vypnout funkci náhled při plném rozlišení a renderování na pozadí. Povolit hardwarovou akceleraci naopak zapnout. Obojí v Nástroje, Preference videa a zvuku. Jestli ani toto nepomůže, bude to známka, že Vaše PC je pro zpracování HD videa nevhodné.
Wema
Kontaktovat uživatele:

Velice děkuji za podněty. Ano, používám dva disky ... přesně jak radíte. Jednou 120GB a jednou 80GB ..... z osumdesátky data načítám. Pokusím se udělat co radíte. Jinak jsem si všiml, že pokud dám video v tomto formátu do časové osy, objeví se nad ním zelené políčko, které postupně přejde v oranžové a splyne s časovou osou .... pokud tam nechám ono video dostatečnou chvíli, až přejde do oranžového ... pak se s ním dá pracovat ... tedy do doby, než přidám nějaký efekt, nebo upravím délku sekvence ... pak opět přechází na zelenou barvu ajsem nucen čekat ....
Wema
Kontaktovat uživatele:

Mohu ještě poprosit o objasnění téhle fráze ? "Data projektu nesmí být na disku fragmentována včetně tzv. dočasných souborů"

Opravde velice děkuji. Ostatní úkony jsem již učinil a jdu zkusit výsledek.

Funkci dvou disků myslíte tím způsobem, že na jendom budu mít data které používám (videomateriál) uložena a na druhý disk budu provádět export hotového videa ?
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Fragmentovaná data znamená, že jsou rozházena na mnoha místech diskové plotny. Tím se zpomaluje načítání, protože čtecí hlavičky disku musí dlouho hledat požadované segmenty a načítání do paměti trvá mnohem déle a brzdí celý proces práce s daty. Doporučuji občasnou defragmentaci disků. Data se tak seřadí k sobě a urychlí se tak jejich čtení a tedy i práce s nimi je potom svižnější.

Zelený proužek značí, že se upravovaná data renderují a berou si obrovské množství výkonu PC. To zmizí vypnutím funkce renderování na pozadí a ulehčí tak procesoru i grafické kartě. Rendering se uskuteční až na závěr, při finálním přepočtu dat do souboru při exportu videa, např. DVD nebo AVCHD.

Funkci dvou disků jste pochopil velmi správně. Práce je potom mnohem dynamičtější a práce se tak stává více zábavnou, když to, jak se říká odsýpá.
Wema
Kontaktovat uživatele:

Pokud sjem vypnul renderování na pozadí tak s přidanými sekvencemi na časovou osu nelze nijak pracovat ... rexp. nejdou přehrát .... musím bohužel randerování na pozadí enchat zapnuté :-(
Romolus
Kontaktovat uživatele:

To je divné. Já tak pracuji stále a bez problémů. Nikdy jsem u nikoho nezaznamenal, Vámi popsaný problém.
Wema
Kontaktovat uživatele:

U jiných typů videa (klasické formáty jako avi., mpeg. a podobně je to bez problémů) problém je pouze v tom co přetahuji z videokamery ..... je to divné a zdlouhavé .....
Wema
Kontaktovat uživatele:

Nyní při zkoušce exportu mi to napsalo "chyba pri renderování - exportování selhalo" a při vložení videa se mi nevložila společně s ním zvukový stopa :-( je to velmi záhadné
Wema
Kontaktovat uživatele:

Po zaškrtnutí "Hladké přechody" v podmenu EFEKTY se problém s exportem vyřešil ... děkuji
Zamčeno
  • Informace