Dobrý den, obracím se na vás s problémem ohledně importu videa do editačního módu.
Mým úkolem je náhravat dění na ploše a sestříhávat z něj instruktážní
videa. Používám ke snímání utilitku v programu Interwrite. Ať použiju
jakýkoliv kodek s nabízených, tak když video importuju, v editačním módu se
buď zobrazí otazníky a video nejde vůbec přehrát, nebo se naopak přehrává s
dvojnásobnou rychlostí. Například vložím 30s video, za 15s se přehraje a
pak už Pinnacle Studio ukazuje jenom poslední screen, i když konec videa
vlastně ještě nenastal. Windows Media Player nebo jiné přehrávače video
zobrazí správně. Mám sestavu Intel Core i7 2,80GHz, 8GB RAM
paměti, ATI Radeon HD 5800 Series, Windows 7 64b. Zkoušel jsem i jiný free
program pro snímaní plochy, Camstudio, bohužel se stejným výsledkem.
Věděli byste o nějakém možném řešení? Pro jistotu jsem zkusil i editaci v
Sony Vegas Pro 9 (trial verze, jenom pro zkoušku), zde video importovat i
editovat šlo, i se přehrávalo standartní rychlostí.
Děkuji předem za odpověď!
Pinnacle Studio 14
-
- Kontaktovat uživatele:
Tady se projevuje stará nemoc Pinnacle. Nechuť pracovat s různými kodeky třetích stran. Tady se asi řešení nenajde. Jedině pracovat v jiném editačním softwaru. Možná se tu ale najde někdo, kdo řešení má.
-
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel,ta možnost není,přehrávání má v PS na starosti knihovna 4codedecoder.dll,něco je zapsáno ve 4code.dll.ale jak to přesně funguje to nevím,při pokusu o nahrazení jinou knihovnou od dicas digital image coding GmBH,studio nepřehrálo mov soubory.
Ale pokud se nemýlím TSCC kodek je od TechSmith,proč nepoužijete jejich soft CamtasiaStudio,který je určen k nahrávání screenů a umí i editaci nahraného videa.Ve vlastnostech projektu jen musíte zvolit ukládání do formátu camrec.Editace sice není tak efektní jak v PS 14,ale popisky,titulky a přechody to umí včetně obrazu v obraze.Tento program byl nedávno v nějakém časopise jako special free,což mě krklo,já ho za krvavý peníz koupil
Ještě je řešení překonvertovat nahrané video,ale proč se to dělat tak složitě?
Ale pokud se nemýlím TSCC kodek je od TechSmith,proč nepoužijete jejich soft CamtasiaStudio,který je určen k nahrávání screenů a umí i editaci nahraného videa.Ve vlastnostech projektu jen musíte zvolit ukládání do formátu camrec.Editace sice není tak efektní jak v PS 14,ale popisky,titulky a přechody to umí včetně obrazu v obraze.Tento program byl nedávno v nějakém časopise jako special free,což mě krklo,já ho za krvavý peníz koupil
Ještě je řešení překonvertovat nahrané video,ale proč se to dělat tak složitě?
Díky moc za odpověd.
Použití Camtasia je taky možnost, bohužel je ten program ale placen, takže v úvahu přichází jen trial verze, to ale není řešení do budoucnosti. Já nyní edituju videa v Sony Vegas 9 Pro, ale opět, mám jenom trial verzi. Potřebuji to rozchodit, protože Pinnacle Studio mám originál a budou na něm pracovat jiní.
Použití Camtasia je taky možnost, bohužel je ten program ale placen, takže v úvahu přichází jen trial verze, to ale není řešení do budoucnosti. Já nyní edituju videa v Sony Vegas 9 Pro, ale opět, mám jenom trial verzi. Potřebuji to rozchodit, protože Pinnacle Studio mám originál a budou na něm pracovat jiní.
Dobry den, mam problem s exportom. Pri vytvarani videa s menu mi menu nechce vyrenderovat, je nefunkcne. Nikde som to tu vo fore nenasla. Vedeli by ste mi poradit.
Dakujem
Dakujem
-
- Kontaktovat uživatele:
Moc obecná otázka. Příčin může být nespočet. Je třeba problém, co nejvíce upřesnit a nešetřit detaily. Jinak problémy s menu a jeho tvorbou je tu mnoho. Stačí zajít i do jiných verzí Pinnacle. Myslím, že největší odborník je na to MART.
Ok, pri editovani videa vsetko funguje ako ma, aj pri nahlade dvd je menu a jeho prepojenie funkcne. V zapati dam vytvorit dvd, aj s napalenim, no ked ho vlozim do dvd-cka, alebo pc a prehram, menu je nefunkcne, cize vsetky tlacitka su neaktivne, tvari sa iba ako obrazok a po pol minute pokracuje normalne nastrihane video.
Sledovala som cele renderovanie, no nepise tam, ze vytvaram menu. Ja som predtym pracovala v PS 9 a s tymto som predtym problem nikdy nemala, preto sa neviem akosi pohnut dalej a najst pricinu.
Skusim pozriet teda este v inych verziach...
Dakujem
Sledovala som cele renderovanie, no nepise tam, ze vytvaram menu. Ja som predtym pracovala v PS 9 a s tymto som predtym problem nikdy nemala, preto sa neviem akosi pohnut dalej a najst pricinu.
Skusim pozriet teda este v inych verziach...
Dakujem
-
- Kontaktovat uživatele:
Chci přejít na HD a chci mít celý cyklus pohromadě:
1) z kamery (HDV 1080i) načíst do
2) Studia 14 jako *.m2v (25Mb/s), sestříhat,
3) export do souboru MPEG-2 HD1080i (30Mb/s).
4) přehrávat z PC přes kabel HDMI do TV (full HD)
Mam to jen teoreticky načtené – je to správně nebo existuje ještě lepší řešení? Jde mi o kvalitu a nechci používat BR disky (nekupovat vypalovačku a přehrávač).
1) z kamery (HDV 1080i) načíst do
2) Studia 14 jako *.m2v (25Mb/s), sestříhat,
3) export do souboru MPEG-2 HD1080i (30Mb/s).
4) přehrávat z PC přes kabel HDMI do TV (full HD)
Mam to jen teoreticky načtené – je to správně nebo existuje ještě lepší řešení? Jde mi o kvalitu a nechci používat BR disky (nekupovat vypalovačku a přehrávač).
-
- Informace
-