Export videa

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Romolus

Já bych ještě dodal, že ačkoliv se na mnoha místech mluví o tom, že DVD média jsou na ústupu a "IN" je jedině přehrávání z např. Flash klíčenek nebo v multimediálních centrech z HDD či SSD, já nedám dopustit na klasickou DVD placku, která je v současnosti nejrozšířenější a nejlevnější variantou pro uchování videa pro jeho přehrávání. DVD přehrávače tu budou, ať si povídá, kdo chce, co chce ještě dlouho a spolehlivě splní svůj účel nejlépe. DVD playery má doma skoro každý, ať již stolní nebo mechaniky v PC a není tedy problém někam tu placku odnést a přehrát. Myslím si, že i Ty (vy) si budeš moci dovolit koupit nějaký levný přehrávač a mít doma sbírku domácího videa v krabičkách v poličce a kdykoliv pro ní pohodlně sáhnout...
Co se týká satelitu s HDD, tak na to velký pozor! Nahrává totiž, ve specifickém formátu, který umí přehrát, jako jediný. Takže tady může být velký problém. Neznám podrobnosti. Znám to jen z doslechu. Je třeba projít si internet a informace si tam najít.
roman

čus, měl jsem ten samej problém, doporučuji exportnout do avi a uložit někam na exterák.....renderuj bez menu, jinak je tam chybová hláška, pro uchování "kostry" videa to stačí......občas si ještě zálohuji stx soubor a ostatní pomocné soubory včetně grafiky...když po letech nahraješ znovu kazetky (jestli jedeš na DV kazetky ??) tak si to ta kostra filmu ---stx...umí zpět natáhnout a automaticky střihnout, akorát se tě bude ptát na cestu ke VŠEM vstupním souborům.......
stefan
Kontaktovat uživatele:

1. Kamera SONY HVR HD 100. Na kamere mám skratku HDV1080 i. Formát 16:9.
Prispievam do lokálnej TV. Keď som dal prvý príspevok na miniDV, ani jedna kamera v štúdiu ju nedokázala prečítať. Preto materiál natiahnem do PC cez Pinnacle 14, exportujem ako AVI, aby sa dal materiál v štúdiu spracovať.
2. Pri konvertovaní do MP 4 mi robí formát 720x400. Pri konvertovaní do AVI (DV) mi spraví formát 720x576. A nemám žiadnu možnosť prestaviť. Čísla v tabuľke sú sivé. Obrat je na šírku dobrý, ale zmizli mi vodorovné čierne pásy, obraz je natiahnutý na výšku. (Ľudia sú chudí a vysokí...
3. Natiahnutý obraz a obraz pri úprave (strihu) má čierné pásy. Výstup ich už nemá. Kde môže byť chyba?
4. Kamera má milión možností. Dá sa nastaviť snímanie (pre účely TV) na 3:4 ? Hádam by tam už nemali byť problémy. Ale takú možnosť som tam nenašiel (alebo prehliadol?) Aj display mám širokouhlý.
Poradíte mi? Ďakujem !
apendixen
Kontaktovat uživatele:

Dobrý den,
potřeboval bych poradit,jakým způsobem dostat na DVD záznam HDV(Canon HV30) v délce cca 12min.ve stejné kvalitě,poku to jde. Zkoušel jsem HDDVD,ale nejde to přehrát ani vypálit v Neru.Poradte prosím.
Předem děkuji.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

HDV jsem nikdy nestřihal. Osobně tedy nevím, jaké má rozlišení. Podle mého názoru je možné takový záznam překonvertovat v Pinnacle s podobnými parametry nejlépe do AVCHD, ale to lze zase přehrát jen na BD přehrávačích, které tento formát dokáží číst. HD DVD je mrtvý formát, který šel přehrát, jen v přehrávačích tomu určených. Zvítězil na jeho úkor blu-ray. Bude-li chtít své video pouštět na obyčejném DVD přehrávači nezbyde, než konvertovat na obyčejné MPEG2 DVD, se strukturou VIDEO_TS. Kvalita obrazu tím ale dozajista utrpí a při tak krátké stopáži videa bude placka skoro prázdná. Maximální bitrate je totiž v Pinnacle již několik verzí (ne)řádně oříznut na max. 8500Kbps, což je docela ostuda, protože vzpomínám-li si dobře, verze Studia 9 měla tuším max. bitrate až 10000Kbps a to by bylo v přepočtu z HDV vhodnější. Takový bitrate zvládne např. Nero Vision aj.
lubud

Romolus:
To s tím maximálním bitrate 7500Kbps v Pinnacle se mi nějak nezdá - to je fakt? Já si sice dělám DVD od nástupu zmetku PS 10 už jen v Sony Architectu, kde si nastavím co potřebuji, ale i tak je to divné....
apendixen
Kontaktovat uživatele:

Hdv má formát 1440x1080.Jestli tomu dobře rozumím,tak tento formát v této kvalitě na DVD nedostanu?
Nebo,když pominu blu-ray,tak existuje nějaká možnost zápisu v této kvalitě na DVD,aby to šlo přehrát na st.přehrávači?
Karel

V posledním přidavku píše Kajko toto:
Pokud ale už dopředu víš, že žádný placky DVD vlastně nepotřebuješ, protože výsledek své práce budeš mít uložený hlavně v počítači, pak namísto exportu na DVD zvol EXPORT DO SOUBORU. Pro tvůj případ budeš nastavovat TYP SOUBORU MPEG 2 a předvolbu DVD kompatibilní. Takto vzniklý soubor ti přehraje jakýkoliv přehrávač a můžeš ho klidně nahrát i na flashku nebo multimediálního centra.
Chtěl bych se zeptat - když soubor ukládám do AVI - DVD je horší než do Mpeg2 DVD kompaktibilní?
Děkuji za odpověď.
kajko

Ve studiu není žádná volba AVI-DVD, je tam AVI-DV, což je něco trochu jiného, značí to soubor s kodekem, který se používá pro nahrávání na DV kazety. Výsledek nebude horší, spíš o něco malinko lepší, jedná se o kódování, které záznam nekomprimuje tak moc, jako třeba MPEG 2. Ale zase je výsledkem soubor, který je skoro třikrát tak velký jak u MPEG 2. A pokud už se tento záznam nebude dál zpracovávat, je to myslím zbytečné do něj ukládat, rozdíl ve výsledku při porovnání obou formátů se okem skoro nerozezná.
Zamčeno
  • Informace