Nezdařilo se získání videa se zařízení
-
- Kontaktovat uživatele:
Romolus: Dostal jsem ještě takovej spásnej teoretickej nápad. Myslíte, že by šlo vypálit záznam z kamery v DVD rekordéru ( způsob zálohování) na DVD disk a potom z DVDdisku přes notebook zkopírovat záznam do programu Pinaccl ?
To je pořád to samý. Má-li se to video dostat do Pinnaclu v původní digitální kvalitě a ne nějakým způsobem znehodnocené převodem do analogu a zpět do digitálu, tak to prostě nejde jinak, než to z kamery dostat přes Firewire do souboru avi nebo mpeg. Pak už s tím jdou dělat různé kejkle, ale tento prvotní způsob stažení z kamery nejde obejít. Může se udělat na jiným počítači, to nevadí, ale musí se udělat. Navržený způsob by sice v principu fungoval, ale běžné DVD rekordéry nahrávají analogový signál v dost špatné kvalitě, takže by to zcela jistě bylo na výsledku vidět.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano. Nemohu jinak, než slova Kajka plně podpořit. Jiná cesta bez ztráty kvality obrzu neexistuje. Bohužel.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě se zeptám na takovou pitomost. Nezhorší se kvalita záznamu když záznam nahraju na stolní počítač přes Fire wire vstup,následně vypálím na DVD disk a z něj bych stáhl zaznam přes notebook do pinnaclu ? Je lepší ho dát do souboru avi nebo mpeg. ? Omlouván se, jestli se ptám na nesmysly, ale v pinnnaclu teprve začínám a s počítačem také velké zkušenosti nemám. Díky všem za rady.
Teoreticky by to sice šlo, ale v praxi si něco takového moc neumím představit. Už jen kvůli tomu, že 1 hodina záznamu zabere ve formátu avi přibližně 14 Gb, ve formátu mpeg něco přes 5 GB, což by se na DVD placku, určenou k přenosu, jen těžko vešlo. A navíc vypalovat něco, co stejně potom bude k ničemu, protože to slouží jen k přenosu z jednoho počítač do druhého? Mnohem lepší varianta je pořídit si externí hardisk připojitelný přes USB. Nejdříve se připojí k počítači, který má firewire a snímání záznamu z kamerové kazety se nasměruje na tento disk. Až je záznam sejmutý, disk se odpojí a připojí se přes USB kabel k notebooku. A je to. Nic se nemusí kopírovat, Pinnaclu se jen sdělí, že záznam je na tomto externím disku a studio s ním rovnou takto pracuje. Je to i lepší, manuál doporučuje, aby video bylo fyzicky na jiném než systémovém disku, hlavně s ohledem na rychlost čtení a zápisu a vzájemné ovlivňování, které se může projevit cukáním nahrávaného filmu a ztrátou snímků. Já takhle pracuji už dlouho, zpracovávané video nekopíruji na žádný pevný disk v počítači, ale mám je uloženo externě a vždycky přes USB připojím jen ten disk, který potřebuji. Ceny externích disků se pohybují už od 2000 Kč, což není tak moc. Je o něco lepší zvolit disk v provedení 3.5 palce, jsou rychlejší, ale zkoušel jsem pracovat i na disku 2,5 palcovém a standardní video běželo bez problémů. A velikost aspoň 500 GB nebo víc, video je velký žrout diskového prostoru.
A ještě k tomu typu souboru pro stažení. Formát avi je jednoznačně lepší, dá se s ním lépe pracovat, zvláště pokud se s videem dělají nějaké složitější úpravy. Mpeg má zase výhodu v tom, že zabere podstatně méně místa. Ovšem je to záznam mnohem více komprimovaný, vyžaduje tedy i výkonější počítač a některé videoefekty se s ním dělají hůř. Pro základní běžnou a ne moc náročnou práci s videem je to však skoro jedno, co se použije.
A ještě k tomu typu souboru pro stažení. Formát avi je jednoznačně lepší, dá se s ním lépe pracovat, zvláště pokud se s videem dělají nějaké složitější úpravy. Mpeg má zase výhodu v tom, že zabere podstatně méně místa. Ovšem je to záznam mnohem více komprimovaný, vyžaduje tedy i výkonější počítač a některé videoefekty se s ním dělají hůř. Pro základní běžnou a ne moc náročnou práci s videem je to však skoro jedno, co se použije.
-
- Kontaktovat uživatele:
Kajko opět podal vyčerpávající vysvětlení. Já si jen dovolím doplnit, že já používám k práci s externími disky tento užitečný produkt: ICYBOX IB-3221StU-B který je na dva klasické interní HDD 3.5", které lze pořídit levněji, než disky externí a je výhodou, že se dají libovolně měnit a můžeme tak pracovat s libovolným počtem zálohových disků. Mám ho již delší dobu a jsem s ním maximálně spokojen.
Podařilo se mi to obejít přes program amcap.exe (standardně v c:\Program Files (x86)\Pinnacle\Studio 14\Bin\ ). Pomocí něj to kupodivu funguje -a to jak před, tak po aplikaci patche z exac.cz
... Patch z exac.cz mi nepomohl
... Patch z exac.cz mi nepomohl
Tento můj příspěvek možná nepatří přesně do tohoto vlákna, ale nakousl to nahoře Romolus s tou bedýnkou na dva externí disky. Já používám dokovací stanici – spíše krabičku - s USB portem. Je uveden např. tady: ale koupil jsem to u nás. Umožňuje pružně a rychle bez vypínání PC měnit disky podle potřeby. Používám 4 eterní disky Seagate 1 TB na zálohování a několik starších disků 250 GB téže značky s hudebními podkresy, ruchy atd. Za výhodu považuji i to, že disky zapínám jen když je potřebuji, takže se pořád nevrtí…
-
- Informace
-