Kdo poradí se zvukem

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Pavel Hrabica
Kontaktovat uživatele:

Jsem s Pinnaclem začátečník. Mám problém - "odešel" mi zvuk. Stalo se po připojení mikrofonu a zkoušce nahrávání komentáře. Jak se dá zvuk vrátit? Jinak v rámci počítače zvuky jdou normálně. Kdo poradí?
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Zkuste se podívat na stránku 6 téma Pinnacle studio 14.
milcek
Kontaktovat uživatele:

Omlouvám se, mám stejný problém, ale nikde nemohu najít odpověď na tento příspěvek. Jsem na těchto stránkách nováčkem. Ještě bych prosil, kdyby mi někdo nohl poradit ,jaký je vhodný mikrofon na ozvučení komentářů. Mám Pinnacle14 instalovaný na nootebuku. Děkuji.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

odpovědi jsou zde:http://pstudio.martr.eu/forum/read.php?15,4082,page=6
Mikrofony nemám vyzkoušeny extra,pracuju s headsetem SilverCrest a stačí mi to.Tento set patří do střední třídy stál mě 650 Kč a mi vyhovuje.Ono taky záleží na zvukové kartě co z ní poleze.Doporučuju zavedenou značku Sound Blaster original. Ne klon,nebo integrované zmetky na desce označené jako sound blaster kompatibilní,malokterý mi jel slušně.
lubud

Dobrý zvuk je fakt podmínkou dobrého videa.
Začínal jsem s různými "hama-mikrofony" za pár korun, ale tudy cesta nevede. Nejlépe se mně osvědčuje kondenzátorový mikrofon MXL 990 USB. Je připojený (a napájený) přes port USB 2, takže mne zvukovka nezajímá. Je dobré doplnit ho POP filtrem (např. POP Killer D974), který docela dobře tlumí výdechové slabiky (a neprskám si na zlaté membrány mikrofonu(:-)).
Kromě dobrého mikrofonu je naprosto nezbytný i nějaký SW na dodatečnou úpravu zvukové nahrávky komentáře - já používám k úplné spokojenosti SONY Sound Forge.
milcek
Kontaktovat uživatele:

Díky za rady a názory. Asi jako mnohý začátečník jsem nedal na rady zkušenějších a koupil jsem si mikrofon nižší cenové řady s tím, že alespoň vyzkouším jak bude nahrávní komentářů funglovat. Bohužel nefungluje. Jakmile zapnu nahrávání okamžitě mi ve směšovači spadne jezdec v kolonce Pinnacle studio a přestane jít zvuk. Po"nahození" jezdce se zvuk obnoví, ale komentář se nenahraje. Nevím jestli by mohlo jít třeba o špatné nastavení? Myslím, že s kvalitou mikrofonu to nemá nic společného. Jako počítačový lajk bych řekl, že by měl jít nahrát komentář u nootebuku i z vestavěného mikrofonu. Výsledek je pořád stejný. Mohl by mi někdo poradit, kdo s tím má zkušenost? Myslím, že podobný problém měl Pavel Hrabica. Už se vám ho podařilo odstranit? Ještě bych chtěl poděkovat "Steviezahovi" za názorné rady na You tube. Některé mi jako začátečníkovi moc pomohly. Škoda že jich není víc. Je to dobrý nápad.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Opravdu lze u notebooku nahrávat i z vestavěného mikrofonu.To jsem zkoušel a jde to.Otázka je zda zvuková karta integrovaná v noťásku ve tvém případě to umí.Setkal jsem se s tím kdysi u noťasu Siemens,kdy zvukovka neuměla přehrávat zvuk a zároveň nahrávat.Nebo je možná chybka v nastavení,což mi přijde u tebe pravděpodobnější.Co se týče rad na Youtube rád bych toho udělal víc,ale není tolik času a výsledkem jsem zatím zklamán,nejsem s tím spokojen,musím na tom zapracovat.
lubud

milcek:
Vestavěný mikrofon (v čemkoliv) asi nebude tou správnou cestou pro pořízení technicky kvalitního komentáře. Na pokusy to postačí, ale zvuk bude k ničemu.
Doporučil bych nedělat v Pinaklu to, co se dá jednodušeji a bez problémů udělat jinde. Třeba ten komentář se dá nahrát v čemkoliv i bez Studia a nemusí to být zrovna to profi-dělo SONY Sound Forge. To je jen nejlepší řešení.
Zamčeno
  • Informace