AVCHD v Pinnacle 14 UC

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
George
Kontaktovat uživatele:

Diky za snahu. Zkusim se podivat na ten program. Znamena to, ze Canopus pri exportu dat upravi format, s kterym si Pinnacle uz rozumi?

Nejhorsi je, ze uz vidim mirne fazovani i po renderovani v AVCHD. Original neupravene soubory mi prehraje v nesnizene kvalite (barvy, detaily obrazu, zabery pri pohybu kamery bez trhani) jen WMP. Uz jsem z toho na prasky.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Doporučuji záznam z Vaší kamery zkusit nechat zpracovat na jiném PC. Jestli bude problém vznikat i tam, potom je jasné, že je prostě AVCHD od Panasoniku nějak divné. Kdyby existovala nějaká i jednoduchá střihová aplikace přímo od Panasonic a video z této kamery bylo v pořádku, bylo by nad slunce jasnější, kde je zakopaný pes. Navrhuji odzkoušet Trial Sony Vegas 9 Pro, ze kterého je jinak vynikající AVCHD výstup. Mimochodem, zlaté full HD 1920x1080i od Sony.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Ajajaj na Sony Vegas jsem úplně zapomněl.V tom jsem netestoval.V ediusu kde jsem testoval mohu potvrdit,že při exportu upraví soubory pro PS 14 lépe než původní.Ale po dnešním důkladném prohlédnutí musím konstatovat,že se na to dá dívat,ale původní soubory hrají lépe ve WMP.Nechci sýčkovat,ale myslím,že AVCHD je nějaké divné od Panasonicu.Známý má SONY kameru .....ale to už jsem psal.
Georgi Vaše soubory po exportu do ediusu,následně do pinnaclu mám připravené.Má to celkem 513 Mb.Pokud budete chtít pověsím je na ulož nebo capsa a odkaz nechám tady. Já si zatím stáhnu Sony Vegas,už jsem v něm dloho nedělal,to bude zase masakr.
Romolusi nechcete na se na to taky mrknout?Máte lepší stroj než já,odkaz tu Georg nechal o stránku zpět,nakopíroval jsem ho znova:http://ulozto.cz/5168757/00001.MTS
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Vážený Steviezah. Obdivuji Vaší trpělivost při různých experimentech. Na to já nemám nervy. Stačí řešit spoustu vlastních problémů s domácím videem a s tím se potom rád pochlubím zde na fóru. Já bych do toho šel jen za předpokladu, že bych mohl mít problémovou kameru v ruce, udělat vlastnoručně pár záběrů, atd. Také si říkám, nemá George v kameře nějakou špatnou SD kartu? Je pro ten typ kamery doporučena výrobcem? Sony Vegas je pro mne nejlepší, co se týká výstupu HD videa, ale dělám s ním jen velmi nerad, protože je anglicky a jeho ovládání je dost složité. Tím já se nechci zdržovat. Mám rád Pinnacle právě proto, že se s ním tak snadno pracuje, i proto, že je česky a v tom já vidím obrovské PLUS. Toleruji pak i problémy s ním spojené. Byl jsem jeden čas rozhodnut přejít právě na Vegas 9, ale nemám čas, ani chuť se znovu učit. Potřebuji hlavně stříhat video a dát mu pokud možno slušivý kabátek. Stroj mám sice dobrý, toužím však po hardware převodníku full HD videa, ale cenově na něho bohužel zatím nedosáhnu. :-( Georgovi nezbývá, než experimentovat a hledat dál pomoc, kde se dá. Osobně věřím, že problém bude ve formátu 1920x1080p. Na ten stačí zatím, jen málo co. Oni u Sony dobře vědí, proč se drží osvědčeného íčka, tedy obrazu prokládaného a to i v poloprofi kamerách. P.S. Dělal jsem ve fabrice na Panasonic LCD TV a věřte mi, kdyby ste to viděli, jak se to tam a kdo to tam dělal, rychle byste se této značce vyhnuli velikým obloukem.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Romulusi,lépe bych to nenapsal,tohle by si měli přečíst ti co rozvažují nad softem a značkou kamery.Pinnacl má největší podíl automatických úprav a je hlavně česky.Při laborování v různých softech mám PS 14 jako hlavní editor,který umím nejlíp,ostatní editory používám jen na testování a převádění.PS 14 velmi dobře funguje se standartními formáty.U nestandartních formátů je to sázka do loterie.S tou kartou můžete mít pravdu,to mně nenapadlo.

Co se týče značky,tak SONY jednoznačně nejlepší.Mluví za ně dlouholetá tradice a zkušenost v oboru záznamová technika.Ostatní značky dle mých zkušeností,vždycky nějak soňáky doháněly.
Ostatně BETAMAX od sony se dodnes používá v profi TV.Vloni jsem se nachomýtl při reportáži ČT a měl jsem možnost nakouknou do přenosového vozu.Měl jsem ten den štěstí,technik byl fajn,na všechno mi odpověděl,ukázal,no paráda a je jenom škoda,že SONY komerčně s tímto formátem neuspělo.
Formát VHS vyvinulo sice JVC,ale s licencí SONY.To jenom pro upřesnění těm komu by se nelíbila moje óda na SONY.Jinak samozřejmě vím o tom,že poslední kus Betamax playeru byl vyroben 2002

Georgovo video jsem testnul i v Sony vegas 9.0 a dává srovnatelné výsledky s ediusem.Náhled je ale o dost horší.Začínám být přesvědčen ,protože to není možné aby to takhle blblo v tolika softech,že je něco špatně v Panasonicu.Buď kamera,nebo použitý kodek.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Ještě pro George:stáhl jsem si manuál k tvojí kameře a po překladu čučím jak puk.Např: Data z kamery nebo SD karty stáhněte do počítače přes náš USB kabel,jinak negarantujeme výsledek.Použijte pro editaci náš software HD Writer,jinak neručíme za výsledek.
Ale co mě zaujalo:Tvoje kamera má výstup A/V a to ve dvou formátech:576/p/i a1080/i.To by mně zajímalo jaký obraz by z toho vylezl po nahrání přes zachytávací kartu.Pokud jsem správně pochopil v tom větším formátu by to edius neo měl umět..A mimochodem jaký máš nastavený formát nahrávaní do kamery?Zatím jsem to podrobně nestudoval jak se co nastavuje tak ještě nevím.Abychom nakonec nezjistili špatné nastavení kamery.:D .ale to asi ne.
Další možnost důvodu nekorektního přehrávání je nesprávné časování prokládání a to by bylo na reklamaci a velmi těžké dokazování.
George
Kontaktovat uživatele:

Panove, obema moc dekuji za vas zajem a hlavne obrovskou trpelivost.

Ohledne nastaveni kamery : jedu na 1080i, druhou alternativu jsem zatim nezkousel. Uz jsem nastaveni kamery projel snad 100x, ale samozrejme nevylucuji, ze mi neco uteklo.

Karta : pouzivam SDHC (class 6) od Adata.

SONY Vegas jsem zatim nezkousel, mrknu na to.

Import dat z kamery : zkousel jsem pres Panasonicem dodavany USB kabel i ctecku karet se stejnym vysledkem.

Projizdel jsem inet ohledne Edius a nasel jsem, ze nedavno vysla posledni verze 5.5. Udajne plne kompatibilni s formatem AVCHD, H264 a plne podporovany na Win7 64bit. Proste, tato verze, dle popisu na webu, by snad mela v nesnizene kvalite pracovat uplne se vsim co je dnes na trhu a to od vsech vyrobcu. Uz mene dobra info je, ze financni naroky na porizeni teto verze Edius jsou ponekud vyssi, ponekud dost -:))). Nenasel jsem moznost trial verze, tak zkusim tu 2.5.

Export zaberu z dodavaneho programu od Panasonicu sice nefazuje, ale kvalita pro standard DVD je samozrejme podstatne snizena.

Pro Steviezah
jasne, ze se rad na ten soubour upraveny Ediusem rad podivam. Poslete, prosim, odkaz.
Diky
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Než to nahraju tady je odkaz na trial Edius 5.5.Tady na této stránce je možnost stažení trialů,ale je třeba být zaregistrován.
http://www.grassvalley.com/support/overview
(http://www.grassvalley.com/support/overview)
Zvolte kartu services&support.Nechápu ta opatření u trialu,ale budiž.Pokud by se vám nepodařila registrace,pište mi do sz pošlu odkaz kde dema uložím.

Dnes jsem testoval soubory od gerge v AVS konvertoru a nemilé překvapení.Zobrazila se jen horní půlka videa a to ještě trhaně.Z toho usuzuji na prokládání :nejprve horní půlsnímek
anglicky top field first (tuším se to tak jmenuje) a z toho vyvozuji nestandartní synchro záběru z kamery.

Odkaz na exportvané soubory je tady:
http://uloz.to/5205880/george.rar
(http://uloz.to/5205880/george.rar)

A ještě jedna moje vlastní trapná zkušenost z jiného filmečku :Laboroval jsem jak dosáhnout kvality, přehrával jsem to v PC a nedařilo se ,furt se mi něco nelíbilo.Uložil jsem si práci na DVD RW ve formátu dvd jako soubor mpg.Omylem jsem toto DVD vrazil do DVD playeru a hele:bylo po laborování,výsledek mě překvapil a nechal jsem to tak.Takže dnes už testuju zároveň s playerem co mám u TV.
George
Kontaktovat uživatele:

Jo jo, taky me to napadlo. Uz radeji zkousim vypalit zabery na disk a zaroven napojit pc na TV. Bohuzel, v mem pripade se prijemne prekvapeni nekona.
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

Nevím, jestli někdo ještě navštěvuje tuto diskuzi ale pokud ano, prosím napište, zde, jestli má někdo podobný problém jako já. Zkopíroval jsem zde dotaz do firmy EXAC panu Soukupovi, kde jsem popsal všechny své pokusy jak řešit chybu v Pinnacle 14 Ultimate Collection a čekám na jeho reakci. Pro lepší orientaci: nejstarší dotaz je dole a pak to pokračuje nahoru s novými a novými testy a pokusy.
-----------------------------------------------
Tady je kopie e-mailu s vysvětlením problému:

Dobrý den,
Před časem jsem Vám poslal dotaz, týkající se problémů s editací videa v programu Pinnacle verze 14 Ultimate Collection. Zatím jsem bohužel od Vás nedostal žádnou odpověď. Od té doby jsem provedl některé další testy – pokusy a proto Vám pošlu vše pro pořádek ještě jednou. Moc bych Vás prosil o nějakou reakci, protože tak jak mi to v danou chvíli funguje, je pro mne Pinnacle 14 nepoužitelný pro práci s HD záznamy.
Vzhledem k tomu, že mám zakoupenou od Vás i verzi 12, zkusím ještě vše realizovat – otestovat i ve verzi 12. Pokud by ve verzi 12 vše fungovalo bez chyby (jak jsem se dozvěděl na nejrůznějších diskuzích na Internetu), pak bych asi musel uvažovat o možnosti vrátit nefunkční software Pinnacle 14.
V příloze posílám obrázek stejného místa záznamu: vpravo je snímek v pořádku v Pinnacle 14 a vlevo je výsledek přehrávaný pomocí Windows Media Player

Děkuji předem za pomoc a rady.
--------------------------------------
Tak tedy tady je kopie předešlého e-mailu (některé údaje jsem ještě pro větší přehlednost zeditoval), nejstarší poznámky jsou dole:
Dobrý den,
Provedl jsem další testy-pokusy, týkající se obou níže uvedených problémů:
1) Připojil jsem disk k řadiči Marwell 9128, který mám na MB mého počítače a který umožňuje připojení 2 x SATA 6Gb/s a celé Windows 7 (64 bitů) jsem přeinstaloval. Disk podle jeho specifikace tuto možnost také nabízí. Při instalaci byly vzhledem k jinému řadiči použity jiné ovladače disku.
2) Ke stávajícímu počítači jsem připojil jiný disk přes rozhraní IDE a nainstaloval jsem na něj Windows XP.

V obou případech jsem Pinnacle instaloval podobným způsobem, tedy nejdříve plnou verzi 11 a pak upgrade na verzi 14. Ve výsledku se bohužel objevily stejné chyby, tedy špatná funkce MENU a rozkostičkovaná část videa z AVCHD (Blu ray opět v pořádku až na špatné MENU, viz níže).
---------------------------
Dobrý den,
Provedl jsem další testy, týkající se problému 2:
1)
Ze zdrojového souboru jsem vybral část, kde se video ve výsledku pokazilo (cca 1 min před a 1 minutu za místo začátku pokaženého videa). Zkusil jsem udělat obraz na disku tohoto krátkého videa ve formátu AVCHD. Výsledné video bylo bez chyb. Obdobný pokus jsem udělal z částí videa, kde došlo k samovolné opravě obrazu, výsledek byl stejný, tzn. Výsledné AVCHD bylo bez chyby. Vyvozuji z toho, že zdrojové video je bez chyby, protože Pinnacle ho byl schopen v jiném (krátkém) projektu vyrenderovat (myslím tím vyexportovat) bez chyby.
2)
Otestoval jsem VGA kartu pomocí programu Check 3D server. Všechny módy měly za výsledek „passed“

------------------------------------
Dobrý den,
Při práci s Pinnacle 14 nejsem schopen vyřešit následující 2 problémy:
1. Problém:
Projekt mám rozdělen do více kapitol. V MENU mám zobrazeny 4 kapitoly takže při běhu MENU by měla po spuštění mechaniky DVD/Blu-ray ukazovat první stránka s těmito 4 kapitolami a skok na další stránku by se měl provést při kliknutí na tlačítko „další“, kdy se zobrazí stejná stránka s dalšími čtyřmi kapitolami. Při exportu do DVD to takto funguje bez chyby. Při exportu vytvořeného projektu na typ disku AVCHD nebo Blu-ray disk se MENU po startu mechaniky začne postupně samo přeskakovat na další stránky a pak celé to začne znovu od začátku. Můj dotaz tedy zní: jak to udělat aby MENU v případě AVCHD či Blu-ray zůstalo stát na první stránce s prvními 4-mi kapitolami stejně jako u DVD. Když spustím náhled během editace v Pinnaclu, tak je vše v pořádku, takže tato chyba se stane v okamžiku vytváření disku. Samozřejmě jsem zkusil udělat obraz disku na disk a na disku jsem to přehrával pomocí Power DVD 8. Chyba se projeví jak při přehávání pomocí Power DVD, tak i při přímém vypálení na DVD médium a následné přehrávání ve stolním Blu-ray přehravači. Pokud je výsledkem DVD (po konverzi původně HD projektu na DVD), pak je funkce MENU při obou způsobech přehrávání OK, tedy jak při přehrávání pomocí Power DVD, tak i ve stolním přehrávači. Zkoušel jsem 3 různá MENU a u všech dochází ke stejné chybě
2. Problém:
Při exportu do formátu AVCHD se obraz po několika minutách bezchybného přehrávání zkazí tím způsobem, že se rozsynchronizuje (viz obrázek), po chvíli se sám opraví a přehrávání je bez chyby. Při exportu téhož projektu do formátu Blu-ray je vše bez chyby (ovšem až na výše uvedené chybné chování MENU)

Provozuji Pinnacle 14 na sestavě PC:
i7 930, 6GB RAM, MB GIGABYTE GA-X58A-UD3R LGA 1366 (chipset Intel), VGA ASUS AEH5770 (chipset ATI), disk WD 1T black edition 64MB cache, Windows 7 64 bit

Instaloval jsem nejdříve Pinnacle 11 a pak jsem provedl upgrade na Pinnacle 14 (Studio HD Ultimate Collection) a po upgradu jsem převedl bonusové přechody z verze 11. Celé jsem to opakoval již 2x, vždy se stejným výsledkem (špatný export do AVCHD). Verze Pinnacle 14 je 14.0.0.7255

Zdroj videa je kamera Panasonic HDC-TM300
Zamčeno
  • Informace