AVCHD v Pinnacle 14 UC

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Hardware software nepředběhl (možná trochu ten amatérský). pouze nejsou výrobci dle mého názoru, schopni sladit jedno z druhým. Je problém v tom, že PC hardware je moc druhů a ještě více kombinací a to nemůže žádný výrobce hardware pojmout a vyzkoušet, aby byla jistota, že to bude řádně fungovat. Problém vidím také v tom, že Pinnacle má záměrně podhodnocené nejnižší parametry, ve svém doporučeném hardware, aby se jejich produkt více prodával a nebáli se ho koupit i lidé, kteří mají slabší PC sestavy. Kdyby napsali pravdu, budou lidi hledat automaticky něco méně náročného a více vyhovující jejich PC strojům. Co se množství formátů videa týká, i já mám z toho kolikrát mindráky, ale bohužel ve snaze najít, co nejoptimálnější řešení, musí jejich producenti více experimentovat, než je pro obyčejného člověka únosné. AVCHD full HD 1920x1080i i p, je podle mého názoru pro segment amatérského videa velice kvalitní a více než dostačující, ale jeho zpacování v amatérských podmínkách je mnohdy pro rodinného videotvůrce očistcem.
rsobol

No právě, o tu poslední větu mi jde nejvíce, v dnešní době, kdy na všechno je málo času, bych si představoval zpracování videa jednodušeji. Což o to Pinnacle je jednoduchý a práce s ním je v pořádku, jde o to najít ten správný formát, aby to přehrálo i DVD, PC většinou přehraje skoro vše nebo se stáhne program na přehrání jiného formátu. Já stále "hledám":-))
R.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Univerzálním formátem je dnes stále ještě MPEG 2 (tedy klasické DVD), ale jenom proto, že se stihl v krátké době tolik rozšířit. Bohužel nebo bohudík - záleží na úhlu pohledu - jsou formáty novější a o řády kvalitnější, ale jejich rozšíření paradoxně brání překotný vývoj výzkumu a vytváření dalších formátů, které jsou mnohdy na stejné výkonové úrovni, ale používají odlišné kódování, a proto se spolu navzájem neslučují technicky. Pro výrobce je potom nesnadným úkolem do svých výrobků (stolních přehrávačů videa) zakomponovat všechny myslitelné formáty. Jednak z důvodů ekonomických a také, že oni sami nevědí v této překotné době, který z formátů převládne a zaplaví trh. AVCHD asi nikdy žádný obyčejný DVD přehrávač nepřehraje, protože jednoduše, jeho soft i hard část není schopna tohoto výkonu dosáhnout. Dokáží to, až blu-ray playery (ne všechny), které jsou již ve své podstatě formátované pro vysoký výkon v přenosu dat HD videa a tak je to i s AVCHD formátem. Já si koupil full HD AVCHD kameru Sony zároveň s ní i BD Sony, abych tím zajistil kompatibilitu a měl, jak se říká vystaráno. Dělám AVCHD DVDčka, protože BD média jsou a ještě dlouho budou cenově nevýhodné. Paradoxně mně délka 35 minut v plné kvalitě AVCHD DVD naučila šetřit místem a dělat kratší a tím i poutavější domácí video. Dříve jsem dělal v éře DV kamery cca 90 minutová DVD a to byl vždy téměř heroický výkon mé rodiny, aby dokázala udržet pozornost, po tak dlouhou dobu. Ovšem nevzdal jsem to úplně a dělám synchronně oba dva druhy DVD, aby byla zajištěna přehratelnost vždy a všude. Negativem tohoto postupu je snad jen velké nároky na místo na zálohovacích HDD, která používám.
Honza

Souhlasím s Romolusem, zkoušením jsem došel ke stejnému závěru co se týče výstupu. Pinnacle má opravdu velké nároky, PowerDirector je podobný a praccuje rychleji. Já zrovna nemám našlápnutý komp, takže vím o čem mluvím. Ještě jsem zkoušel další cestu - v Avidemuxu překonvertovat AVCHD do MPEG2 v nějakém rozumném rozlišení (720 řádek) a pak teprve stříhat v Pinnaclu - pak to můj komp zvládá bez problémů.
Jinak k té akceleraci grafickou kartou - v Pinnaclu jsem nepozoroval rozdíl. PowerDirector to asi nějak využívá, ale taky ne zásadně a navíc někde psali, že na úkor kvality. Jsem trochu zklamaný z ATI (Stream), nVidie (CUDA) jsou na tom asi lépe.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Pinnacle nevyužívá grafickou kartu k renderingu videa, ale vydatně napomáhá při výpočtech např. 3D FX efektů a zrychluje tím celý proces. Jak jsem již psal AVCHD je skvělý formát videa a je velká škoda ho nevyužít, převod do MPEG 2 doporučuji jen, když není žádná jiná možnost, jak se na výsledné video podívat. Kdo si už jednou koupí drahou kameru s AVCHD formátem, má jí bez kompromisů využívat a ve finále mít, co nejkvalitnější výstup videa.
Zkal

Pro Romoluse: nejsi sám se změnou ostrosti obrazu v části projektu. Než jsem si přečetl tvůj příspěvek výše, nasázel jsem dotazy do různých částí této diskuse...
Při přepočtu z AVCHD na DVD formát žádný problém. Ale při renederingu po cca 11 minutách patrná změna kvality obrazu. Po následném klipu se mi to ale nesrovná a hnusné je to až do konce filmu. Po smazání cca 2 minut začáku se problé posune přesně o tyhle dvě minuty dál. Pokročil si prosím nějak v odhalování příčiny tohoto problému? Dík Zkal
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Pánové zkusil někdo vykopat Nero z počítače?Pinakl nemá v sobě vypalovací modul,používá systémový.Pokud je mi známo na vypalování BD disků musíte mít v Neru aktivaci a totéž platí pro Dolby 5.1.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Já se s tímto problémem naštěstí od té doby nesetkal. Bojím se to sem napsat, abych to nezakřikl. Nepochybuji však o tom, že je to chyba Pinnacle 14. Za tím si stojím dál. ZKALovi radím. Nainstaluj si dvanácku a zkus to znovu. Výsledek není v kvalitě obrazu tak brilantní, jako ve čtrnácce, ale lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše. Jak se říká.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

STEVIE... S tím nemám doposud žádnou zkušenost. Nevlastním a dlouho ještě nebudu vlastnit BD vypalovačku. Ve videu používám DD 2.0 nebo Mpeg1 a proto nemám zkušenost ani s tímto výstupem. Vím jen, že, když jsem 5.1 zvuk zkoušel ve PS12, vypadávaly mně celé zvukové pasáže, a co mi to dalo práce než jsem na to přišel, čím to bylo, tak jsem se něco natrápil.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

ROMOLUS:
S opětovnou instalací 12 naprosto souhlasím,Nero jsem vyhodil po týdenním laborování při kterém se mi zobrazovala hláška chybí knihovna 3f83c.Je ale s podivem,že 12 jela v pohodě.Používám obě studia,a je to mazec obě zprovoznit.12 mám hodně vybavenou,smart soundy,adorage,vitascene.Vše v posledních aktualizovaných verzích,Vše mi normálně jede.Přidám 14 a je konec s jakoukoliv rozumnou prací.Zatím jsem zjistil,že po vykopání Nera verze 8,které jsem dostal k vypalovačce mi to zobrazuje a jede rychlejc a hláška zmizela.
Bez problému mi to jelo akorát ve win 7 Enterprise,ale tu jsem měl zkušební.
Můj systém:4xCPU Athlon 930 na 2,8Ghz,3Gb paměti,grafika ATI 4650 1GB.
Zamčeno
  • Informace