AVCHD v Pinnacle 14 UC

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Milan

Plati to pre BD disk vo frmate BDMV (MPEG2) s formatom BDMV (MPEG4) ma PS14 problem ako som neskor zistil. Takze filmy robim vo formate BDMV (MPEG2) bez problemov
Robert

Ahoj, to je dost divny problem. Pokud uplne to same probehne v PS12 dobre bez chyb a v PS14 s chybama tak jak popisujes, tak to musi byt evidentne chyba na strane PS14. Treba jen nejak spatny kodek nebo nejaky modul pro prevod do BD formatu eventuelne avchd formatu. Podle me jediny rozdil mezi BD a avchd je v rozdilnem datovem toku. Myslim ze avchd ma 17Mb/s a BD kolem 24-25Mb/s. Ja mam kameru Sony hdr-cx105 a video ve formatu fullHD tedy 1920x1080 je s priponou .mts a ma max. bitrate kolem 18Mb/s. Po sestrihani a upravach (pracuji tedy stale s PS12) a ulozeni na Blu-Ray jsem zkousel ulozit to jak ve formatu BDMV (AVC) tak i BDMV (MPEG2). V prvnim pripade vysledne video ve formatu .m2ts melo max. bitrate 23Mb/s a ve druhem pripade dokonce az 29Mb/s (vse podle udaju z KMplayeru. Muzete mi potvrdit nebo poopravit jestli dobre chapu rozdil mezi temi nystavenimi, ze ten prvni je pro zdrojove videa natacene ve fullHD a BDMV (MPEG2) je pro nizsi rozliseni? Pak ale nechapu jak je mozne ze ma vyssi bitrate. Pri ulozeni ve formatu avchd ma i me vysledne video bitrate kolem 17Mb/s. Ale tady rozdil v moznostech nastaveni typu bud avchd nebo BDMV (AVC) vubec nechapu. Jinak podle tech bitratu usuzuji ze i kdyz je zdrojove video nahravane ve fullHD tak i presto jej PS12 kompletne pri ulozeni do formatu Blu-Ray nebo i avchd kompletne prepocitava coz mi prijde uplne zbytecna ztrata jak kvality tak i casu, protoze parametry vstupniho videa z kamery odpovidaji podle me potrebnym parametrum pro BD. Diky za pripadnou pomoc v odhaleni rozdilu v moznostech nastaveni formatu.
Zdenda07
Kontaktovat uživatele:

Mám stejný problém s hláškou "chyba renderování" - při převodu sestříhaného videa z m2ts to mpge4. Já např mám Vista 64 bit. Tvrzení, že je chyba v PC je nesmysl. Stačí se jen podívat na jiná fora, kde řeší mraky uživateů sejný problém. Výkon PC ovlivnuje délku zpracování, nikoliv to, že problém program zahlásí chybu!
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Přátelé omlouvám se,možná stupidní dotaz.Máte aktivovány funkce a zadány aktivační klíče od těchto funkcí :AVCHD,DivX,Mpeg2-4,Dolby,AC3,MP3 ve studiu?
Honza

Zdravím nadšenci! Mohl by mi někdo prosím poradit jak se zabavit záškubů na přechodech mezi záběry (bez efektů). Video AVCHD je z 1080i z kamery Panasonic HDC-SD9, dělá to u exportu DVD i BD. U DVD jsem to pozoroval i u verze 12. Dělá to u přehrávání na PC i na BD přehrávači. Vypadá to asi tak že se přehrávání na konci každé scény vrátí o 1 snímek zpět. Nevím, jestli je to kamerou nebo Pinnaclem. Předem díky za radu.
Romolus

Tady je asi dobrá rada drahá. Já měl podobný problém ve Studiu 12. Na konci záběrů mi, jakoby zamrzal na zlomek vteřiny obraz. Řešil jsem to delším ořezem každé scény a to pomohlo. Ustřihl jsem vždy, alespoň 1 vteřinu na začátku i na konci záběru. Myslel jsem původně, že to dělá moje kamera Sony. Nebylo to úplně u všech záběrů. Když jsem začal pracovat v PS 14, problém se již neobjevil. Nemám žádnou zkušenost se záběry z kamer Panasonic. Možná by pomohlo sehnat si pár záběrů ve stejném formátu od jiné značky kamer a vyzkoušet to v Pinnacle a porovnat výsledky. Někdy nepomáhá nic jiného, než porovnávací metoda. V Pinnacle se musí stále s něčím experimentovat a používat vylučovací metody k odhalení problému.
Honza

Díky za rychlou a výstižnou odpověď! Kamera to asi nedělá, když to přehrávám nesestříhané z ní tak to tam neni. Zkoušel i Power Directoru - bez problémů, z toho zase ale neumím vypálit BD-DVD.
Nahrajte mi prosím někdo 2 krátké klipy 1080i z nějaké SONY kamery, dík!
Honza

Tak jsem to zkoušel se soubory z kamery SONY. Dělá to taky, ne však u všech záběrů, prostě několik (2-5) posledních snímků "zamrzne". Jestli to ostatním takhle nezlobí, asi to bude v hardwaru. Jinak už nevim :-(
Honza

Tak jsem to zkoušel se soubory z kamery SONY. Dělá to taky, ne však u všech záběrů, prostě několik (2-5) posledních snímků "zamrzne". Jestli to ostatním takhle nezlobí, asi to bude v hardwaru. Jinak už nevim :-(
rsobol

Jak tak pročítám problémy s AVCHD a full HD, tak mám pocit, že Hardware trošku předběhl Software a k tomu je to čím dál tím složitější (už jen těch formátů, co existuje)
Zamčeno
  • Informace