SmastSound do Studia 14?
Dobrý den všem. Prosím Vás, nenajde se mezi Vámi zdatný šikula, co by dokázal vsadit do PS14 aplikaci na podkladovou hudbu SmartSound? Osobně mám mnoho skladeb této užitečné funkce ve verzi 12, a nechci se s ní rozloučit. Nudný, současný Scorefitter, který je už ve verzi 12, mně osobně vůbec nenadchl. Ve starším SmartSound, je daleko více samplů, které se mi hodí do videa. POMŮŽE NĚKDO ŠIKOVNÝ VYŘEŠIT TENTO PROBLÉM?
-
- Kontaktovat uživatele:
Pripojuji se k teto prosbe. Zkousel jsem to stejnym zpusobem jako do verze 12, ale bezvysledne. Bez smartsoundu to zatim nema smysl prechazet. Jsou jednou z nejuzitnejsich funkci ve studiu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokoušel jsem se s tím něco udělat a zjistil jsem toto: smartsoundy jsou ve formátu sds což je přípona asociující se k mime:aplication/x-onlive.Z toho vyplývá,že by měly jít přehrát v mediaplayeru 11 a jiných které podporují midi sample sound(dump standart soubor).Zkoušel jsem je přehrát ve win 7 mediaplayer 11 a jde to.
Soubory scorefitteru jsou midi z Hypersonic 2 Workstation Studio Steinberg.Studio 14 je přehrává pomocí VST pluginu a má v sobě vlastní Wavetable.Tyto midi nejsou ve standartním formátu.Informace o zvuku,druhu banky,paternu bicích tam jsou ale ve standartním midi nástroji se přehrávají zvukem piana.Nemám možnost zjistit formát smff jestli 0 nebo 1.
Z toho vyplývá naprosto rozdílné zpracování Smartmovie.Řešením pro 14 by bylo Smartsoundy ze starších verzí převést do wavek nebo mp3 a pracovat s nimi ve standartní zvukové stopě stejně jako s klipy.Obrácený postup lze použít do Smartsoundu,ale až pořádně otestuju dám vědět.
Soubory scorefitteru jsou midi z Hypersonic 2 Workstation Studio Steinberg.Studio 14 je přehrává pomocí VST pluginu a má v sobě vlastní Wavetable.Tyto midi nejsou ve standartním formátu.Informace o zvuku,druhu banky,paternu bicích tam jsou ale ve standartním midi nástroji se přehrávají zvukem piana.Nemám možnost zjistit formát smff jestli 0 nebo 1.
Z toho vyplývá naprosto rozdílné zpracování Smartmovie.Řešením pro 14 by bylo Smartsoundy ze starších verzí převést do wavek nebo mp3 a pracovat s nimi ve standartní zvukové stopě stejně jako s klipy.Obrácený postup lze použít do Smartsoundu,ale až pořádně otestuju dám vědět.
Já zatím postupoval tak, že mám v PC Pinnacle 12 a 14. potřebnou délku melodie se SmartSound vygeneruji ve Studiu 12, vyexportuji, jako WAV soubor na disk a potom vložím do projektu ve Studiu 14. Vygenerování všech SmartSound melodií mi připadá zhola nemožné, protože se určitá melodie generuje, až podle požadavku na její délku. Zní potom tedy jinak, jako 15 vteřinová nebo třeba 30 vteřinová a delší. Pro Vážné zájemce o častou práci a využívání knihoven SmartSound, aby využili aplikace SonicFire, kterou nabízejí i na Exac, tedy zástupce pro Pinnacle u nás a na Slovensku.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pardon vyjádřil jsem se špatně.Převést všechny melodie je na hodně dlouho.Měl jsem na mysli převést jenom celé Smartsoundy.Těch je v základní verzi 25.Generování smartsoundu funguje na principu skládání paternů.Nedělal jsem přesnou analýzu,ale v podstatě to funguje takto:Vyberete druh skladby.Smartmovie podle délky rozstříhá skladbu do tzv.paternů a ty skládá podle potřebné délky.Dobře se to dá odposlouchat ve skladbě která patří do stylu Film /TV,název Waltz of Spring.Vedle ve verzích zjistíte po poslechu,že nejde o nové skladby ale fragmenty z celku,velmi šikovně postmixované a změněné banky soundu..Jaký je algoritmus pro tohle jsem nezkoumal,ale uznávám,že toto dělat ručně je fialový hnus.
Já to takhle dělám a ten čas strávený nad vytvářením smyček,přechodů,mixů bych nespočítal.
Nechtěl jsem používat obě studia současně,i když tato cesta je nejschůdnější.Zároveň jsem nechtěl používat scorefitter,který nemůže nahradit kvalitní nasamplované zvuky MIDI nástrojů,nebo softsyntetizátorů namátkou Yamaha XG Studio nebo EMU.Vlastním MIDI Workstation Casio WK-200 a kdyby polovina paternů šla vrazit do scorefitteru chrochtal bych blahem.Zatím se mi to nepodařilo a myslím,že vzhledem k nekompatibilitě midi songů ve scorefitteru se mi to asi nepodaří i když jeden na zkoušku jsem tam dostal,ale nehraje.Ono taky kdyby byly ve standartu,který se používá(GS,GM,XG,SMFF 0 a 1) tak nepotřebuju skladby dokupovat a použil bych vlastní,nebo stažené.Ale to by zase na uživatelích PS nemoh nikdo vydělávat a PS by bylo určitě dražší.
Zkusím stáhnot demo SonicFire a uvidím.
Já to takhle dělám a ten čas strávený nad vytvářením smyček,přechodů,mixů bych nespočítal.
Nechtěl jsem používat obě studia současně,i když tato cesta je nejschůdnější.Zároveň jsem nechtěl používat scorefitter,který nemůže nahradit kvalitní nasamplované zvuky MIDI nástrojů,nebo softsyntetizátorů namátkou Yamaha XG Studio nebo EMU.Vlastním MIDI Workstation Casio WK-200 a kdyby polovina paternů šla vrazit do scorefitteru chrochtal bych blahem.Zatím se mi to nepodařilo a myslím,že vzhledem k nekompatibilitě midi songů ve scorefitteru se mi to asi nepodaří i když jeden na zkoušku jsem tam dostal,ale nehraje.Ono taky kdyby byly ve standartu,který se používá(GS,GM,XG,SMFF 0 a 1) tak nepotřebuju skladby dokupovat a použil bych vlastní,nebo stažené.Ale to by zase na uživatelích PS nemoh nikdo vydělávat a PS by bylo určitě dražší.
Zkusím stáhnot demo SonicFire a uvidím.
Nic ve zlém, ale vám se fakt ty smartsoundy líbí? Já mám pocit, že jsou zvukově "řídké" a někdy ty slepence z jednotlivých vzorků vypadají komicky (obzvláště na konci hudební sekvence).
Já jdu cestou vytváření archivu hudení knihovny v mp3, kde si to třídím podle žánrů. Mám toho přes 170 GB a ještě se nestalo, abych si nevybral přesně to co potřebuji - s ohledem na charakter děje.
Já jdu cestou vytváření archivu hudení knihovny v mp3, kde si to třídím podle žánrů. Mám toho přes 170 GB a ještě se nestalo, abych si nevybral přesně to co potřebuji - s ohledem na charakter děje.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak já si myslím,že na krátké prezentace je smartsound dobrý pomocník,obzvláště pokud publikujete na webu, ohledně rejpálků na autorská práva.Na domácí projekty využívám nadělané podklady jak píšu.Navíc mám výhodu tvorby vlastních soundů na samohrajce:-)
No to jo, autorské práva mohou být opravdu problém. Já jsem na štěstí ryzí amatér co si tvoří jen pro radost svou a svých přátel a na web mezi rejpálky tudíž nechodím. Takže mne autorská práva nevzrušují... Tím ale samozřejmě nikoho k ničemu nenavádím.
Mám takovou zkušenost, že vybrat "tu správnou" hudbu k nějakému konkrétnímu, třeba jen minutovému ději může trvat i pár hodin (třeba západ slunce nad Pacifikem na Rapa Nui, jízda na slonech v džungli, jeskyně lidojedů, lvi v Masai Mara, exploze gejzíru, nějaký extra vodopád atd). Na to smartsound určitě nestačí - to je jako když si místo gurmánského oběda dám hamburger... Ale uznávám, že i ten hamburger splní účel - nasytí.
Hm, a na to, abych si sám skládal vlastní hudbu - tak na to opravdu nemám. Obdivuji ty, kteří to dokáží...
Mám takovou zkušenost, že vybrat "tu správnou" hudbu k nějakému konkrétnímu, třeba jen minutovému ději může trvat i pár hodin (třeba západ slunce nad Pacifikem na Rapa Nui, jízda na slonech v džungli, jeskyně lidojedů, lvi v Masai Mara, exploze gejzíru, nějaký extra vodopád atd). Na to smartsound určitě nestačí - to je jako když si místo gurmánského oběda dám hamburger... Ale uznávám, že i ten hamburger splní účel - nasytí.
Hm, a na to, abych si sám skládal vlastní hudbu - tak na to opravdu nemám. Obdivuji ty, kteří to dokáží...
-
- Kontaktovat uživatele:
Nelze nic jiného než souhlasit.Přirovnání k hamburgeru je super.Takže se omlouvám všem,ale vzdal jsem překopávky smartsoundů i scorefitteru a proto už nepřispěju ničím novým.
-
- Kontaktovat uživatele:
Kaju se a sypu si popel na hlavu.Spousta muziky a free je v odkazech přímo tady na site.
Odkaz zde:http://pstudio.martr.eu/index.php?akce=linky&sekce=5
Odkaz zde:http://pstudio.martr.eu/index.php?akce=linky&sekce=5
-
- Informace
-