Pinnacle Studio 14
Pro Steviezah. Možná, že Pinnacle nepíše nic o podpoře x64 Windows 7, ale ani nepíše. že by to na této verzi systému nefungovalo. Každý, kdo si dá tu práci a prohledá si internetové stránky pochopí, že s hardwarem, který jsem doporučil, je 32bitový systém krokem zpátečnickým a překonaným, protože, ať se to někomu líbí nebo ne, je hříchem brzdit svůj moderní počítač systémem, který nedokáže bezezbytku využít potenciál 64bitových instrukcí nejmodernějších procesorů a pamětí RAM. Nechápu nikoho, kdo má moderní PC, zakoupený systém, ve kterém jsou automaticky na výběr x86 nebo x64bitová verze a přesto použije zastaralejší 32bitovou verzi (označenou x86). Operovat s tím, že na něm nerozběhá starší aplikace je přežitek, protože každý ví, že se dá zdarma doinstalovat virtuální počítač, tzv. XP mode, skrze který obsluhuje a používá všechno, co fungovalo ve Windows XP. Omlouvám se všem, že zdánlivě odbíhám od tématu fóra o Pinnacle aplikacích, ale vše souvisí, jak víme se vším.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pro Romolus:Omlouvám se ,ale nesdílím zcela tvůj názor.WIN 7 jak ve 32 i 64 verzi jsou uvedena na trh od října loňského roku.Neberu v úvahu RC verzi,která se dosti liší od finální.Pinnacle studio 14 je na trhu poněkud dříve,já ho mám od 15.9.2009.
Velmi těžko se pak argumentuje,že program je pro win 7 plně odladěn.Ale to určitě není smyslem naší polemiky.
Já osobně ač 64 winy 7 mám jsem nucen je nepoužívat.Nejede mi korektně videosoft Xilisoft converter verze platinum 5,Camtasia studio 6,Fraps verze 2.9,Ulead Studio Pro X 2 a to jsou programy original koupené staré zhruba rok.
XP mode je lumpárna na uživatele.Původní verze byla pouze pro procesory podporující virtualizaci.Současná verze již o tom taktně mlčí a s velkou slávou oznamuje,že je možno ji používat i na procesorech bez virtualizace.(viz stránky MS)
To,že XP mode nevyužívá instalovanou grafiku,ale používá emulaci tak na úrovni S3 Savage 32 MB nebo ATI RAGE, o tom se odborníci včetně MS zmiňují jaksi okrajově a o grafických programech, natož o videoeditorech běhajícími pod XP mode se pro jistotu nezmiňují.
Nezatracuji nové věci,ale jsme v období připomínající XP versus Win 98.Máme nový systém,ale ne plně kompatibilní programy a hardware.A to jsem ještě nevzpomněl upgrade z Visty Ultimate na WIn 7 a Error code 5-can not boot from disk,ale to už bych hodně odběhl od tematu.Tímto se omlouvám za odbočení,ale i takováto diskuze pomůže při hledání toho,aby ty naše 14 jely co nejlépe.
Velmi těžko se pak argumentuje,že program je pro win 7 plně odladěn.Ale to určitě není smyslem naší polemiky.
Já osobně ač 64 winy 7 mám jsem nucen je nepoužívat.Nejede mi korektně videosoft Xilisoft converter verze platinum 5,Camtasia studio 6,Fraps verze 2.9,Ulead Studio Pro X 2 a to jsou programy original koupené staré zhruba rok.
XP mode je lumpárna na uživatele.Původní verze byla pouze pro procesory podporující virtualizaci.Současná verze již o tom taktně mlčí a s velkou slávou oznamuje,že je možno ji používat i na procesorech bez virtualizace.(viz stránky MS)
To,že XP mode nevyužívá instalovanou grafiku,ale používá emulaci tak na úrovni S3 Savage 32 MB nebo ATI RAGE, o tom se odborníci včetně MS zmiňují jaksi okrajově a o grafických programech, natož o videoeditorech běhajícími pod XP mode se pro jistotu nezmiňují.
Nezatracuji nové věci,ale jsme v období připomínající XP versus Win 98.Máme nový systém,ale ne plně kompatibilní programy a hardware.A to jsem ještě nevzpomněl upgrade z Visty Ultimate na WIn 7 a Error code 5-can not boot from disk,ale to už bych hodně odběhl od tematu.Tímto se omlouvám za odbočení,ale i takováto diskuze pomůže při hledání toho,aby ty naše 14 jely co nejlépe.
OK. Beru na vědomí Vaše argumenty. Co člověk, to názor. PS 14 bylo připravené pro Windows 7. Já hovořím o svých zkušenostech a ty se mohou samozřejmě lišit počítač od počítače, uživatele od uživatele. Mě jede na W7 Ultimate x64 úplně všechno, co mám, včetně výše zmiňovaných Xilisoft, Corel X2. Dá se tu najít i parametry mé sestavy, pro případné porovnání. Nepochybuji o Vašich zkušenostech s Pinnacle. Vaše příspěvky jsou i pro mne přínosem. Děkuji za ně.
-
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně Vám tiše závidím Vaši sestavu a že Vám všechno jede.Taky hovořím hlavně o svých zkušenostech.Máte naprostou pravdu v tom,že co rozběháme na jednom počítači už nejede na druhém,třeba jenom proto,že je použita jiná základní deska.Ale od toho tady to forum je abychom Pinnacle Studio 14 rozběhali co nejlépe.
Teda pánové, klobouk dolů - tolik galantnosti se v diskuzích málokdy vidí (bez ironie). Vás by si měli číst exoti, co se vyskytují třeba na "grafice".
Ale "tož, co včíl". Já mám PS14 na XP, šlape to dobře, ale zatím se vyhýbám AVCHD. Nemám rád neodladěné věci. Jenže stejně tam jednou musíme všichni - takže bádejte a hlavně dejte vědět, co nového.
Ale "tož, co včíl". Já mám PS14 na XP, šlape to dobře, ale zatím se vyhýbám AVCHD. Nemám rád neodladěné věci. Jenže stejně tam jednou musíme všichni - takže bádejte a hlavně dejte vědět, co nového.
-
- Kontaktovat uživatele:
Na téma co je nového ve 14 hledejte příspěvky od Romoluse.
Díky za důvěru. Nejsem tu jediný, jehož příspěvky je třeba si přečíst. Všichni, co zde přispívají si zaslouží stejnou pozornost. Víc hlav, jak známo, víc ví. Já děkuji především Martovi, za založení tohoto, často plodného fora, které nám všem pomáhá ve zkvalitnění naší práce s aplikacemi od Pinnacle. Omlouvám se všem za tento příspěvek, který tu nepomůže nikomu, ale cítil jsem potřebu reagovat na poznámku Stiviezah.
-
- Kontaktovat uživatele:
Protože někteří potřebují,jak už tu bylo uvedeno konvertovat video do jiného formátu nebo rozměru doporučuji ke stažení a vyzkoušení program Format Factory ve verzi 2.30.Odkaz je tady:http://www.pcfreetime.com/
Parametry převodů jsou přednastavené,ale jdou i editovat.Testoval jsem PAL 704x580 mpeg2 4:3 do 1920x1080 PAL mpeg 2 16:9 bitrate 9Mb/s.Totéž do Avi ale bitrate 16 Mb/s AVC H264.
Ve Studiu 14 Mpeg 2 v pořádku,AVI oznámilo chybu načtení.Totéž převedeno do AVI Divx 1920x 1080 16:9 bitrate 16 Mb/s.Bez problému načteno i editováno.
Celé testováno na 64 Win 7.Program je Free a česky,běhá svižně.Velmi dobrá free alternativa proti Xilisoft converter 5 Ultimate placené full verzi.
Parametry převodů jsou přednastavené,ale jdou i editovat.Testoval jsem PAL 704x580 mpeg2 4:3 do 1920x1080 PAL mpeg 2 16:9 bitrate 9Mb/s.Totéž do Avi ale bitrate 16 Mb/s AVC H264.
Ve Studiu 14 Mpeg 2 v pořádku,AVI oznámilo chybu načtení.Totéž převedeno do AVI Divx 1920x 1080 16:9 bitrate 16 Mb/s.Bez problému načteno i editováno.
Celé testováno na 64 Win 7.Program je Free a česky,běhá svižně.Velmi dobrá free alternativa proti Xilisoft converter 5 Ultimate placené full verzi.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den,
zajímalo by mě,jakým způsobem provádíte konvert zpracovaného materiálu v HDV na disky DVD.Pokud vím,tak PS14 nabízí jedinou možnost,ale se ztrátou kvality,ale i tak je to parádní oproti klasickému SD.Jedná se mi o cca jednu hodinu projektu,Existuje nějaká finta,jak zachovat kvalitu natočeného materiálu v této délce,nebo ne?Nemám na mysli BRdisky.
zajímalo by mě,jakým způsobem provádíte konvert zpracovaného materiálu v HDV na disky DVD.Pokud vím,tak PS14 nabízí jedinou možnost,ale se ztrátou kvality,ale i tak je to parádní oproti klasickému SD.Jedná se mi o cca jednu hodinu projektu,Existuje nějaká finta,jak zachovat kvalitu natočeného materiálu v této délce,nebo ne?Nemám na mysli BRdisky.
Na jednovrstvé DVD se vtěsná, až 35 minut AVCHD 1920x1080 full HD při bitrate 16Mb/s, ve kterých zaznamenává většina současných HD kamer. Začínají se však objevovat full HD AVCHD kamery, který ukládají v bitrate, až 25Mb/s. Z těch bude problém logicky i s těmi 35 minutami na jednovrstvou placku. To ale zatím ani nedokáže standardně vyprodukovat, protože tam je maximum AVCHD DVD 17Mb/s. To by se muselo dát vyrenderovat, jako BD s poměrně kratším úložným prostorem na vypalovatelném DVD médiu. Promiňte malé odbočení. ODPOVĚĎ na Vaší otázku je jednoduchý. Hodinový projekt buď vypálíte vcelku na dvouvrstvé tzv.DVD DL, kam se vejde 70 minut AVCHD videa v plné kvalitě. Nebo, a to dělám já rozdělíte projekt na dvě kratší části a vypálíte na dvě média. Dělám to tak proto, že nejsem spokojen s přechodem z jedné vrstvy do druhé, ať již při samotném vypalování nebo i přehrávání ve stolním přehrávači, kde dochází při přechodu z první vrstvy do vrstvy druhé, nepříjemnému,byť chvilkovému zamrznutí obrazu. Konečně je tu ještě možnost, nechat projekt vyrenderovat v nižším bitrate, počítám okolo 12-13Mb/s a posoudit, jestli je pro Vás tato kvalita HD videa ještě dostačující. Osobně nemám vyzkoušeno, ale domnívám se, že snížení kvality nebude nijak dramatické. Kvalita obrazu více utrpí pouze v případě, kdy bude záznam uložen v half HD teda 1440x1080 bodů. To už je potom, alespoň na full HD TV opravdu diametrální rozdíl v kvalitě.
-
- Informace
-