Pinnacle Studio 14

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
steviezah
Kontaktovat uživatele:

K tomu dochází při změně formátu náhledu.
Příklad:video má rozměr 1280x720.Standartní náhled na video je 16:9,Ty jej změníš na 4:3.Video se zúží.
Změň formát náhledu.

To ale asi nebude Tvůj problém,protože zúženě může znamenat taky černé okraje nahoře i dole.Tohle je způsobeno nastavením projektu.
Příklad:nastavení projektu je PAL standart,použiješ klip 1920x1080.Výsledek je černý okraj nahoře i dole,vpravo a vlevo.
Zkontroluj si nastavení projektu.

Video o exportu dělám.V současné době moje videa pro tohle forum jsou zde:
http://www.youtube.com/profile?user=steviezah#g/u
Eva

Ještě bych chtěla k tomu říct, že např. formát MPEG-1 u uplně stejného projektu se zobrazí normálně. (zadám do nastavení exportu i stejnou šířku a výšku tzn.720x576) . Chci video sledovat hlavně v televizi, proto ten formát MPEG-2 kvůli kvalitě, ale zároveň bych předpokládala, že PC přehraje vše správně.
Eva
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Díky za upřesnění.Odpovím později,jen co se mi podaří nasimulovat tvůj problém na mém PC.Zatím platí co už jsem psal a je jedno jestli je to MPEG 2 neboMPEG 1.
Pro MPEG 1 pokud nastavíš rozměr jak uvádíš,tak už to není DVD kompatibilní,což jsi asi už zjistila.
Eva

Abych to úplně ujasnila. U snímků z kamery (v režimu editace) vidím napsány informace 704x579, MPEG-2 , pokud to má nějaký význam. V kameře mám nastaven formát 16:9.
Při exportu videa u formátu MPEG-2 s předvolbou DVD kompatibilní je nastaven rozměr 720x576. Takto vygenerované video hraje dobře v televizi, v PC je obraz zúžený -pruhy by mi nevadily, to chápu, ale obraz je zdeformovaný.
Pokud nastavím formát exportu na MPEG-1 s rozměry opsanými s předchozího formátu, přehraje se to dobře jak v televizi, tak v PC, akorát v televizi vidím mírné zhoršení kvality.
Když jsem zkoušela vygenerovat třeba formát avi, hrálo to v pC taky nezdeformovaně.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Díkyza ten rozměr,takže problém je 100% ve formátu videa.Nevím jak jednotlivé enkodery pro video pracují,ale jestliže vstupní formát je menší než výstupní,u Tebe 704<720 dochází v MPEG2 k deformacím.V kameře máš nastavený formát 16:9.Zkontroluj si v PS 14 v režimu editace jaký máš formát tam.Klikni pravou myší na klip,vyjede ti nabídka a v ní je možnost nastavit formát 4:3 nebo 16:9.Pokud máš 4:3 změň na 16:9.Pokud je nabídka zašedlá a nejde to,klikni na tlačítko scény.Nech proběhnout detekci scén a pak to zkus znova.To by mělo Tvůj problém vyřešit.
Já si zatím vyrobím video ve Tvém formátu a podívám na to.Dám vědět.

15:17 dne 8.4.
Nejbližší formát který jsem vytvořil je 704x580.Chová se jak popisuješ.Vyřešíš to jak jsem napsal tučně.Jiné řešení je nastavit kameru na nějaký standartizovaný formát,ten tvůj je atyp.
Eva

Díky za rady, ale tím to není. mám všude 16:9. Možná jsem měla ještě dodat, že ten obraz je nejenom zúžený ale taky nehraje zcela plynule. (ale v televizi naprosto v pořádku). Já mám problém s tím, že mám prý nedostačující procesor (to jsem zjistila, když jsem řešila problém trhání videa i zvuku při náhledu projektu ) ,tak může to třeba souviset i stím? Že se prostě to video neudělá úplně dobře, i když ,jak jsem zmínila, v televizi to funguje OK?
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Ano i výkon procesoru a grafické karty spolu s velikostí operační paměti ovlivní práci v PS 14.Tady máš požadavky na PC opsané přímo ze stránek Pinnaclesys.com.

Windows ® 7, Windows Vista ® (SP2),Windows XP (SP3)
Intel ® Pentium ® or AMD Athlon ™ 1.8 GHz (2.4 GHz nebo vyšši)
- Intel Core ™ 2 Duo 2.4 GHz required for AVCHD*
- Intel Core ™ 2 Quad 2.66 GHz or Intel Core ™ i7 pro AVCHD* 1920
1 GB RAM dopopručeno, 2 GB nutno pro AVCHD*
DirectX® 9 or 10 compatible graphics card with 64 MB (128 MB or higher recommended) - 128 MB required for Red Giant Magic Bullet Looks Plug-in: Pixelshader 2 required, Intel GMA integrated graphics not supported. - 256 MB required for HD and AVCHD*
DirectX 9 or higher compatible sound card

Já mám celkem počítač splňující tyto požadavky,procesor mám dvojjádro 2,1 GHz.Grafiku mám předimenzovanou 1GB tím doháním výkon.Bylo by dobré napsat na čem vlastně děláš.
Eva

Intel Celeron 2,6 GHz (to bude ten problém -myslela jsem, že frekvence je rozhodující, ale tento procesor prý nestačí), RAM 512 MB + nedávno přidáno 1GB, Radeon 9200 serries.
Kamera nedávno nová Panasonic SDR-H80(s tím formátem 704x576 nejde nic dělat, lze měnit pouze 16:9 a 4:3).
A nemůže to špatné zobrazení MPEG-2 souviset s PC? Např. nějaký chybějící kodek..(podotýká, že tomu zas až tak nerozumím)
Romolus

Promiňte, že se do toho míchám, ale Vaše sestava je opravdu pro PS 14 velmi nedostatečná. Domnívám se, že na Vašem stroji by spíše fungovala starší verze Pinnacle 12 Ultimate. Není tolik náročná na hardware počítače. Největší problémy budou ve staré grafické kartě. Doufám, že k ní máte alespoň v PC poslední ovladače ATI, ale ani to asi moc nepomůže. Doporučuji výměnu. Tam ale bude zase problém. Určitě má připojení AGP a to je dnes překonané svou rychlostí či spíše pomalostí přenosu grafických dat po sběrnici. Bohužel i procesor se hodí spíše na prohlížení webových stránek nebo práci v Office. S videem se opravdu zapotí. Na webu píší o Vaší kameře, že má max. rozlišení 640x480 bodů. To nemýlím-li NTSC Americkojaponská norma.
Cottage

to: Eva

Dovolil bych si k tomuto tématu něco dodat:
PS načítá z SD Panasoniců MPG 2 ve formátu 4:3 (mě také) pomůže úprava viz. steviezach, ale pokud používáte k přehrávání Windows media player dojde k deformaci obrazu i po úpravě, zřejmě špatně čte aspect ratio (poměr zobrazení pixelu) z hlavičky souboru.

Další nevýhodou PS je, že neumí výstupní rozlišení 704x576 a vše přepočítává na 720x576 (velká ztráta ostrosti).

Vašemu počítači by asi nejvíce vyhovoval Womble DVD Video Wizard, jednoduchý střihový program, který i v tomto rozlišení přepočítává jen upravené části videa a umí vytvořit DVD strukturu i v rozlišení 704x576. Rozdíl v kvalitě videa je velmi viditený.

PS používám jen na titulky a speciální efekty.
Zamčeno
  • Informace