Probliknutí

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
CAPEK Tomas
Kontaktovat uživatele:

Nevíte někdo jak udělat v Studio 10.8 střih přes bílou? (Viděl jsem pár sestřihů, kde to bylo jako přechod. Prostě jeden obrázek se rozjasnil až na bílou a když se začal opět ztmavovat byl tam už druhý - bliknutí. Možná to byl efekt, ale nevím. Ve studiu jsem ho nenašel.)
kajko

Přímo tam takový přechod není, ale dá se lehce nasimulovat tak, že z 2D přechodů se vybere ten druhý v pořadí (klasická prolínačka dvou obrazů), pak se v editoru vytvoří jakýkoliv titulek, kde nebude žádný text, ale jen bílá podkladová plocha, a na časovou osu se to dá v pořadí: první scéna - přechodová prolínačka - bílý titulek - přechodová prolínačka - druhá scéna. Délka probliknutí se nastaví změnou délky těch přechodů a toho bílého titulku.
CAPEK Tomas
Kontaktovat uživatele:

Díky. Tohle by mě nenapadlo.
kajko

Pokud těch přechodů do bílé chceš v projektu používat hodně, tak se to dá ještě ulehčit tím, že je nebudeš vkládat do videostopy, tam necháš jenom první a druhou videoscénu, doražené těsně k sobě. A kombinaci prolínačka - bílý titulek - prolínačka dáš do stopy titulkové. Výhoda je v tom, že tou kombinací přechodů pak můžeš libovolně posouvat po ose, a taky ji po označení můžeš zkopírovat (CTRL+C) a pak kamkoliv přesně ve stejném nastavení na libovolný počet míst v projektu vložit.
Zamčeno
  • Informace