pohyblive pozadi jako menu

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Honza

Ahoj,

lze u PS12 vlozit poghyblive menu-ani nevim jaka by mela byt koncovka tak, abych ho mohl editovat, pridat tlacitka atd?
Klasicky pevny podklad mam, ale bylo by fajne, kdybych byl podklad pohyblivy....

Diky za radu.
kajko

Samozřejmě to jde. Dokonce 4 různé druhy menu s pohyblivým podkladem máš už na první straně základní nabídky menu. Jsou to ta, která mají v pravém dolním roku speciální označení. A pokud bys chtěl vyměnit ten pohyblivý podklad za jiný vlastní, stačí umístit menu na časovou osu, pak se přepnout do editace tohoto menu a v pravé části obrazovky vedle rozvinutého menu jsou čtyři ikony - druhá shora je pro ZMĚNU POZADÍ. Když na ni klikneš, otevře se nabídka pozadí, asi tam defaultně budeš mít jenom ta pevná, ale stačí nad tím kliknout na ikonu NAJÍT POZADÍ a nasměrovat program do nějaké jiné složky, kde už budeš mít připravena svoje krátká videa ve formátu mpg. Délka těch videí by měla odpovídat tomu, jak dlouho se má smyčka menu přehrávat. Můžeš si je třeba předem připravit přímo v Pinnaclu. A pak stačí na jedno z nich kliknout myší a ono se vymění za to původní.
Někdy to ale trochu zlobí, koukni na můj příspěvek níž "Menu DVD při přehrávání zastavuje nebo cuká".
Hon

moc diky, urcite zksuim :)
fajfaj

Ahoj, přepl jsem se do menu, ale nemůžu najít jak píšeš v pravé části obrazovky ty čtyři ikony, poradíš.
kajko

Tak ještě jednou: Vybrané menu, které chceš upravit, umístíš na časovou osu před zpracované video. Pak dvakrát klikneš na toto menu a nad časovou osou se objeví nástroj pro přiřazování tlačítek menu a nastavení kapitol. Menu v tomto nástroji vidíš ještě jednou a trošku větší, tlačítka poznáš podle malých čtverečků s otazníky, namísto otazníků se tam později objevují čísla kapitol. V pravém horním rohu tohoto nástroje je umístěno tlačítko EDITACE MENU. Po kliknutí na něj se přes celou obrazovku otevře další nástroj, který je stejný jako nástroj pro tvorbu titulků. Podstatnou část levé strany obrazovky zabírá obrázek tvého menu. Při pravé straně je (podle nastavení) ve dvou sloupcích výběr z knihoven buď typů písma, vzhledu plochy, obrázků, nebo tvarů tlačítek. A pro přepnutí toho, co chceš nastavovat, slouží čtyři svisle umístěné ikony mezi tou levou a pravou částí tohoto nástroje. Líp už to popsat neumím.
fajfaj

promiň, asi jsem to blbě napsal, chtěl jsem změnit to pozadí pohyblivé, dát tam své pohyblivé pozadí
fajfaj

už nemusíš odpovídat, už jsem na to přišel, pokud jsem to udělal dobře, tak by to mělo jít přes obrzky v té editaci, vyzkoušel jsem to a v pinnaclu to jde, teď jestli to ještě půjde až to vykompiluji:-)))
Zamčeno
  • Informace