Vzhled Pinnacle studio 14

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Romolus

Tak jsme se dočkali. Rok se sešel s rokem a je tu nová verze, našeho oblíbeného i zatracovaného editačního programu zároveň. Osobně jsem z nového vzhledu na rozpacích. Připadá mi, ostatně, jako většina ostatních věcí v PS silně nedotažených. Vývojáři tohoto programu, pro mne z neznámých důvodů, nejsou schopni doladit grafické uspořádání k všeobecné spokojenosti koncových uživatelů. Velkým pokrokem bylo, když se hlavní náhledové okno dočkalo plynule nastavitelné velikosti. K tomu se rozumně velikostí přizpůsobuje i časová osa. To jsem uvítal. O to víc nechápu, proč se ostatní pracovní okna, která se mění podle potřeby (trimování obrazu a zvuku, atd.) tuto dynamičnost postrádají a zůstávají, paradoxně a nelogicky stejně malá. I okno titulkovače je malé a vyplňuje, jen malou část monitoru. Navíc, i v době, kdy na trhu převažují širokoúhlé monitory, se Studio 14 tváří, jako by v módě byly stále obrazovky s poměrem obrazu 4:3. Kdyby byla velikost těchto oken, alespoň, jako ve Studiu 12, ale ona jsou ještě menší, s menšími ovládacími tlačítky, na které je zázrakem, se trefit šipkou myši, hned na poprvé. Celá léta pravidelně kupuji, každou novou verzi PS. Pokaždé mě něco zklamalo nebo dokonce silně rozladilo. Stále jsem ale věřil, že s další verzí přijdou pozitivní změny a já své peníze nevyhazuji, jen tak zbůhdarma. Producenti tohoto programu se rozhodli vynechat z pověrčivosti třináctku, ale já jsem přesvědčen, že tato verze si jí právem zaslouží, protože je to pouhý paskvil, navazující, na verzi předešlou. V dobách minulých, byla slušností, směrem k zákazníkům, možnost stažení zkušební verze, ale to už je minulosti. Vývojáři jsou si dobře vědomi, že plno těch, kteří by si novou verzi napřed vyzkoušeli, by pochopili, že není důvod, si, vlastně pouhý upgrade, tvářící se, jako nová verze, kupovat. Já se tu tedy veřejně přiznávám, že jsem si sosnul z internetu nelegální verzi, abych si mohl nový program vyzkoušet a neskočil slepě, na vějičku v podobě velkohubých slibů, jak skvělá nová verze 14 je. A mohu všem říci, že je tu obrovská pravděpodobnost, že poprvé za mnoho let si tuto poslední verzi nekoupím a budu se dále trápit s verzí 12 a budu vyčkávat, až výrobci tohoto programu konečně pochopí, - zda-li vůbec někdy - co člověk potřebuje k pohodlné práci s tímto, jinak intuitivním a přehledným programem, který, ať má v sobě na tisíc problémů, je na našem trhu, pro amatérského tvůrce, stále nejlepší variantou.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Souhlasím naprosto s autorem.S odstupem času a po pročtení fora jsem si taky sosnul novou verzi a nekoupím si ji,i když v plánu jsem to měl.
Trial verze už je ke stažení tady od firmy Exac http://www.exac.cz/index.php?str=trial.php
od pináklů přímo tady http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/u ... dio14trial
Zamčeno
  • Informace