titulky a střih
Cau, prosimte mam dotaz, je mozne aby v studio 10,5 se nak dali do filmu uvodni a zaverecny titulky, a prosimte este by me zajimalo jestli je mozne klip neak sestrihat, na jenom zkratit zacatek a konec, ale vystrihat ruzne sceny apod.... ??
-
- Kontaktovat uživatele:
Všechno co uvádíš samozřejmě jde.
-
- Kontaktovat uživatele:
[quote]sestrihat, na jenom zkratit zacatek a konec, ale vystrihat ruzne sceny apod[/quote]
Ikonou žiletky rozřízneš kde potřebuješ (uprostřed klipu) a umažeš zbytek.
[quote]uvodni a zaverecny titulky[/quote]
Nástroje -> Vytvořit titulek
Ikonou žiletky rozřízneš kde potřebuješ (uprostřed klipu) a umažeš zbytek.
[quote]uvodni a zaverecny titulky[/quote]
Nástroje -> Vytvořit titulek
Omlouvám se, že předchozí dotaz nebyl v češtině. Byl to dopis
pro firemní poradnu Pinnaclu, se kterou se mi nepodařilo spojit.
Mám problém s Pinnacle 10 Plus instalovaném v notebooku Acer Travel Mate 4272
s Windows XP, Intel Core Duo atd. Program Pinnacle otestoval hardware jako plně
vyhovující. Jiný program při práci s Pinnaclem neběží.
Importované statické obrázky jsou často porušeny blikajícím rastrem z tmavých či světlých
pixlům podobných bodů či krátkých čárek. Tento rastr je vždy v jednom, nebo několika
nesousedících okéncích, ale jediné okénko nedokážu vymazat - pokud to Pinnacle vůbec
nějak umožňuje, což jsem neobjevil. Zdá se, že nelze vymazat nic pod jednu sekundu.
Někdy pomůže vymazání a nový import statického obrázku, import AVI verze, nebo jeho
editace pomocí efektů (ořez a pod.), ale často se to objeví znovu. Stejný problém je u titulků,
pokud se vřadí některý z přechodů. V tomto případě ale závada zmizí hned po odstranění
přechodu. Nepomáhá defragmentace HD ani použití externího HD. Volný prostor na HD je
přitom až 50 GB, paměť 1GB. S videoklipy problém obvykle není.
Mohu tedy udělat docela dobrý film, ale jen bez přechodů a s problematickými statickými obrázky.
Byl bych vděčný za vaše rady.
Josef Špaček , SPACEK@LFHK.CUNI.CZ
pro firemní poradnu Pinnaclu, se kterou se mi nepodařilo spojit.
Mám problém s Pinnacle 10 Plus instalovaném v notebooku Acer Travel Mate 4272
s Windows XP, Intel Core Duo atd. Program Pinnacle otestoval hardware jako plně
vyhovující. Jiný program při práci s Pinnaclem neběží.
Importované statické obrázky jsou často porušeny blikajícím rastrem z tmavých či světlých
pixlům podobných bodů či krátkých čárek. Tento rastr je vždy v jednom, nebo několika
nesousedících okéncích, ale jediné okénko nedokážu vymazat - pokud to Pinnacle vůbec
nějak umožňuje, což jsem neobjevil. Zdá se, že nelze vymazat nic pod jednu sekundu.
Někdy pomůže vymazání a nový import statického obrázku, import AVI verze, nebo jeho
editace pomocí efektů (ořez a pod.), ale často se to objeví znovu. Stejný problém je u titulků,
pokud se vřadí některý z přechodů. V tomto případě ale závada zmizí hned po odstranění
přechodu. Nepomáhá defragmentace HD ani použití externího HD. Volný prostor na HD je
přitom až 50 GB, paměť 1GB. S videoklipy problém obvykle není.
Mohu tedy udělat docela dobrý film, ale jen bez přechodů a s problematickými statickými obrázky.
Byl bych vděčný za vaše rady.
Josef Špaček , SPACEK@LFHK.CUNI.CZ
-
- Kontaktovat uživatele:
Prosím poradiť, ako mám nastaviť rýchlosť pohybujúcich titulkov ?
Jednoduše. Na časové ose, kde vidíš vložený titulek, uchopíš jeho pravý okraj myší a natáhneš doprava. Čím bude delší obdélník s titulkem, tím pomalej poběží text v něm napsaný.
-
- Informace
-