Nové fórum - Pinnacle Studio 11 Plus a ULTIMATE

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Bobíček

Děkuji moc funguje to, ale přesto proč to nejde přímo, netušíš kde může být chybka
Robert

Ahoj, jsem těsně před infarktem, takže pokud mi někdo poradí, zachrání mi zároveň život:) Předesílám, že jsem začátečník. Vytvořil jsem film (cca 30 minut - finálně 5 AVI sekvencí naskládaných za sebou). Chtěl jsem vytvořit menu a vypálit na DVD. To se mi podařilo, ale DVD spolehlivě běhá pouze v PC. Jak dám DVD do klasického přehrávače, kapitoly menu se nedají aktivovat. Přitom v Pinnacle DVD simulátoru fungují a jsou aktivní. Nevím, co přesně znamená, že menu má 6 tlačítek. Já jsem celý film ručně rozsekal do cca 25 kapitol. Má to nějakou negativní souvislost? Poraďte, prosím. Díky.
Tomas

Zdravím Roberte. Moc nerozumím tomu spojení: menu má šest tlačítek - vytvořil jsem cca 25 kapitol. Pokud jste nepoužil nějaké podmenu /což nepíšete/, pak by bylo logické na 25 kapitol mít 25 tlačítek v menu. Upřesněte.
Tom
Robert

tomáši, díky za odpověď. Je to moje první menu, takže se vyjadřuju zřejmě neohrabaně. V návodu jsem se dočetl, že (citace) "Počet tlačítek kapitol na stránku se pro jednotlivá menu
liší, takže jedním z kritérií pro výběr menu je počet kapitol, které chcete zpracovat". Tomu upřímně moc nerozumím. Menu, které jsem si pro svůj film vybral, mělo 6 tlačítek (což bylo napsáno v horním levém rohu při otevření "Editace menu". Já jsem při vytváření kapitol postupoval manuálně, takže jsem postupně ve filmu označil cca 20 kapitol, každou z nich tématicky nazval a toť vše. Fungovalo to v PC, ale v přehrávači ne. Mate mě těch 6 tlačítek vybraného menu a mých 20 kapitol (?). Díky moc za podporu. Možná s tím díky vám neseknu :)
Tomas

Nesekat!!!!!! Video je skvělá zábava. Ač má jeho zpracování svoje úskalí. Taky jsem se v začátku potrápil a s Pinnaclem obzvlášť. Musím zaklepat.... teď je to v mezích. Takže k problému. Mělo by to fungovat tak, že co tlačítko, to kapitola. Tzn., že pokud jste použil menu s 6 tlačítky, pak by se mělo menu zobrazovat jako několikastránkové. 25 kapitol by pak v takovém menu bylo na pěti stránkách (25:6). Zkoušel jste ve studio DVD náhled?
Tom
Tomas

Roberte máte ICQ?
Robert

ICQ bohužel nemám. Ale je to přesně jak píšete. Menu na cca pěti stránkách (nevím přesně, kolik tam těch kapitol bylo). Takže tady problém neni. Náhled v Pinn DVD jsem zkoušel a funguje. Problém je v tom, že po vypálení mi DVD šlape jen v DVD přehrávači v PC, ale jak ho dám do klasického DVD přehrávače, menu neni aktivní. Musím dát "stop" a přehrát film bez možnosti výběru z menu. Skákat na jednotlivé kapitoly pak jde. Ale menu mě prostě nefunguje. Budu zkoušet dál, třeba je to nějaká sw záležitost. Ale díky za spoluúčast.
lubud

Bobíček: Máš v panelu "recording control" možnost nastavení: "+20 dB boost" pro mikrofon? Moje jinak chytrá integrovaná zvukovka to neumí a tak jsem musel kdysi dávno ( právě kvůli mikrofonu) zastrčit do PC starou kartu s touto funkcí. Ale tím to asi nebude - říkáš, že jsi popřepínal kde co...
Jinak souhlasím s tím, že ten "blázinec" by fungovat měl, ale moje zkušenost je taká, že PS je jako supermarket: nabízí všechno, ale na specializovaný odborný obchod prostě nemá... Takže, proč se s tím trápit, když to jde i jinak. Totéž platí bohužel i pro encoding, tvorbu menu, vypalování...
Radim

Zdravím a prosím o pomoc...

Pročetl jsem tady všechny příspěvky a ani v jednom nenašel odpověď. Mám PS11Plus a až na pár detailů při zpracování si nemohu stěžovat. Co se mi ale téměř u každého DVD stává je, že si vyrenderuji projekt, vypálím a při spuštění na DVD přehrávači to video včetně zvuku běží snad 2x rychleji. Vypadá to jak stará groteska. Zvláštní je, že menu s volbami jednotlivých kapitol se přehrává normálně. Po zvolení kapitoly už to ale běží jako o závod.
Setkal jste se s tím někdo? PS11 to asi nebude, stávalo se mi to občas i v PS10. Zkoušel jsem změnit kvalitu výsledného videa, datový tok, dokonce i přejmenovat a smáznout kompletní render, ale bez úspěchu. Dřív jsem si myslel, že je to DVD přehrávačem, ale už se mi to stalo i na jiných... Fakt už nevím co s tím.. Hrozne to zdržuje a nevíc se to snad ještě nikomu jinému nestalo... Nebo je tu někdo takový s podobnou zkušeností??
Díky za radu a pomoc
R.
Siki007

ahoj, prosím Vás moc bych potřeboval poradit, zpustím pinnacle studio 10,5 a naběhne mi tabulka, že mám ztáhnout adaptér zobrazení GeForce Inno3D FX 5200 na stránkách www.nvidia.com ale nikde jsem to nenašel, prosím poratte někdo, děkuji.
Zamčeno
  • Informace