Pohyblivé menu
Chtěl bych jako pozadí do menu použít panoramatickou fotografii. Fotografie má zhruba rozlišení 1600x570, pozadí 720x576. Představoval bych si to takže by fotografie "rolovala" pořád dokola. Problém je v tom jak "oživit" fotografii, aby po zapnutí menu sama "projížděla" celou svou šířku záběru pořád dokola. Ideální by bylo udělat z toho minifilm v .AVI a vložit ho do menu DVD jako pozadí, ale jak to rozhejbat. Poraďte prosím, jak se to dá provést a pokud možno alespoň stručný návod. Předem moc děkuji za odpovědi.
"ale jak to rozhejbat." Rozhejbat je to jednoduchý, vložíš fotografii do nového projektu, použiješ efekt lupa a posuvník a vyexportuješ do souboru, který vložíš do menu jako pozadí. A je to!
Pracuju s Pinnaclem cca 3 roky, ale efekt lupa mě nějak minul. Moc díky za radu !!! Díky tobě jsem ten problém vyřešil. Ještě bych chtěl, aby to panorama běhalo v úzkém proužku na spodu menu pod tlačítkama, ale to by mělo jít pomocí funkce obraz v obrazu.
Viz. pokus o vizualizaci ...
_________MENU__________
l
l
l
l
l_______________________
l______PANORAMA_________
l_______________________
Viz. pokus o vizualizaci ...
_________MENU__________
l
l
l
l
l_______________________
l______PANORAMA_________
l_______________________
"Ještě bych chtěl, aby to panorama běhalo v úzkém proužku na spodu menu pod tlačítkama, ale to by mělo jít pomocí funkce obraz v obrazu."
To bude asi trochu oříšek. Docela mě to začalo zajímat. Mám nějaký nápad, ale raději ho před uveřejněním vyzkouším, abych se neblamoval. Vydrž bude to asi chvilku trvat, ale určitě se k tomuto problému ozvu.
To bude asi trochu oříšek. Docela mě to začalo zajímat. Mám nějaký nápad, ale raději ho před uveřejněním vyzkouším, abych se neblamoval. Vydrž bude to asi chvilku trvat, ale určitě se k tomuto problému ozvu.
Já věděl, že to nebude tak jednoduché. Možná jsem to dělal moc složitě, ale jinak mi to nešlo. Efekt překryvného videa (obraz v obraze) mi na menu nešel použít, asi by to bylo moc jednoduché. Tak jsem na to šel trochu jinak:
1. Ve fotoeditoru jsem foto A, které jsem použil na spodní běžící pruh, ořízl na formát 32:3 (používám 16:9).
2. Ve studiu jsem na foto použil jako Sharp posuvník a lupu, tak abych získal asi jednu třetinu výšky obrazu, na délku jsem tím získal cca. dvě obrazovky a nechal na pozadí vyrenderovat.
3. V dalším projektu jsem si vyrobil, pozadí pro menu. A to tak, že jsem vložil foto B do překryvné vrstvy jsem vložil soubor m2v ze složky "render". Na tento soubor jem použil efekt obraz v obraze (ořízl černé pruhy a umístil do spodní třetiny obrazu) a vyexportoval do souboru (při tvorbě menu nelze použít soubory typu m2v). Tento soubor jsem použil jako podklad v menu konečného projektu.
Uffffffffff. A je to!
Kdyby někdo přišel na něco jednoduššího rád se poučím, čím jednodušší tím lepší.
1. Ve fotoeditoru jsem foto A, které jsem použil na spodní běžící pruh, ořízl na formát 32:3 (používám 16:9).
2. Ve studiu jsem na foto použil jako Sharp posuvník a lupu, tak abych získal asi jednu třetinu výšky obrazu, na délku jsem tím získal cca. dvě obrazovky a nechal na pozadí vyrenderovat.
3. V dalším projektu jsem si vyrobil, pozadí pro menu. A to tak, že jsem vložil foto B do překryvné vrstvy jsem vložil soubor m2v ze složky "render". Na tento soubor jem použil efekt obraz v obraze (ořízl černé pruhy a umístil do spodní třetiny obrazu) a vyexportoval do souboru (při tvorbě menu nelze použít soubory typu m2v). Tento soubor jsem použil jako podklad v menu konečného projektu.
Uffffffffff. A je to!
Kdyby někdo přišel na něco jednoduššího rád se poučím, čím jednodušší tím lepší.
Tomasfuk napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Můžeš prosím vzorek někam upnout???
> Nedokážu si dost dobře představit. Díky.
Tak jsem to vyexportoval do DvD. Rád bych ještě upozornil, že mi šlo jen o technické vyřešení problému. Proto je úroveň zpracování taková jaká je. Fotky jsem vybíral opravdu jen náhodně. Tak dost řečí, tady je výsledek:
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/800 ... .52MB.html
-------------------------------------------------------
> Můžeš prosím vzorek někam upnout???
> Nedokážu si dost dobře představit. Díky.
Tak jsem to vyexportoval do DvD. Rád bych ještě upozornil, že mi šlo jen o technické vyřešení problému. Proto je úroveň zpracování taková jaká je. Fotky jsem vybíral opravdu jen náhodně. Tak dost řečí, tady je výsledek:
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/800 ... .52MB.html
Teď jsi uhodil hřebíček na hlavičku - přesně takhle jsem si to představoval. Díky moc za snahu, rady a vyřešení problému.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jednodušeji to asi nejde, používám podobný postup.
Tady je kousek mého menu: http://www.volny.cz/martr/menu.wmv
Tady je kousek mého menu: http://www.volny.cz/martr/menu.wmv
-
- Informace
-