Je vůbec někdo, komu jede Studio Plus ver. 10 ?

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Petr

lubud napsal(a):
-------------------------------------------------------
>Především je zavádějící srovnávat Pinnacle s Vegasem. Vegas je přece o něčem jiném...
>Zásadní problém možná nebude ani v tom, jestli je Pinnacle či Vegas šlohnutý. Pokud >vím, např. Rob si své Pinnacle zakoupil poctivě za Kč v Datartu. A mart zase v Exacu.

Pokud jsi "Lubude" regoval na muj prispevek, tak jen strucna odpoved :

- nikdo nesrovnaval Studio s Vegasem (chran buh), jen jsem napsal, ze ti nekteri nespokojenci, co slohli Studio, si pozdeji slohli Vegasem, dobre si pamatuji dizkusi zde o tom, jak to nekteri presne takto popisovali, sam jsem se tehdy jasne dotazoval, zda si Vegas opravdu koupili - NEJDE TEDY O ZADNE SROVNAVANI

- take jsem NEPSAL nic o tom, ze "by zasadnim problemem, bylo to, ze to nekdo slohne" - jasne vidim ve svem prispevku slova "ze problemy maji zejmena ti ". Doufam, ze slovicko ZEJMENA je jasne kazdemu :-)

Jinak jsem samozrejme opomel, ze je na svete jiz dlouho verze 10.7, ktera je vic nez spolehliva, a neznam obecne duvod, proc by nekdo na ni nechtel upgradovat.

Take absolutni souhlas s Joe-Joem (a je to me kredo), ze je temer nemravne a ba rouhanim vykrikovat neco o problemech se Studiem 10, kdyz to stoji tolik, kolik to stoji.
lubud

Petr: Hlavně, že si rozumíme...
Joe-Joe: Dík za pěkné pozdravení - to vždycky od kolegy potěší (:-)). Zdravím nápodobně...
Ještě k tomu PS 10.6 versus PS 10.7. V PS 10.6 mě na 100% nefungovalo vytváření menu - některé přehrávače ho načetly, jiné zase ne (už jsem tady o tom někde povídal). Na PS 10.7 jsem upgradoval spíše ze setrvačnosti - většina vylepšení proti PS 10.6 se měla týkat právě vylepšení funkcí okolo menu. Jenže mezitim co borci u Pinnaklu vylepšovali verzi 10.6 jsem začal dělat menu v Sony DVD Architect 3 a už jsem u toho zůstal. Takže fakt ani nevím, jestli to v PS 10.7 opravdu už funguje jak se patří? Také jsem se dočetl, že Architect má lepší encoding něž Pinnacle, takže nebylo co řešit. To co mi v PS nevyhovuje řeším jinak - třeba komentář si dělám externě v Sony Sound Forge a až hotový jej "vlepím" do PS.
Jinak si TAKÉ myslím, že dnešní verze PS - jak píšeš - už za ty prachy stojí (zatímco cca před rokem to byla od Pinnacle čirá zlodějna - viz začátek diskuze na této větvi). Vždyť jenom proto, abych za sebe konstatoval, že "už to na výkonném PC šlape" jsem se zase do této větve vrátil...
martas

Ahoj,mel jsem taky problemy s PS10,doslo to az tak daleko,ze jsem se rozhodl ho preinstalovat a prenastavit,nechodily (a kdyz chodily tak spatne) efekty,prechody atd. prepocitaval kazdou zmenu,zkratka smejd nefunkcni a travil jsem u toho mladi a cim delsi projekt,tim hure.....v soucastne dobe si opravdu neztezuju,vsechno funguje a vcelku i rychle (aspon zatim) a prepocitavani uz neprobiha po kazdy zmeně....je to asi nastavenim a hlavne jsem mel vsechno rozhazeny v celym pocitaci.....jeste k tve otazce mam Athlon32+,1BG RAM.160 GB HDD a XP samozrejme
Mart
Kontaktovat uživatele:

Joe-Joe to vystihl naprosto presne.
Za ty penize a pri tom co v tom delam je to naprosto dostacujici.
Jinak vsechny problemy co jsem zatim mel jsem uspesne vyresil (i kdyz je pravda ze jsem v desitce zatim nedelal slozitejsi menu - dam pak vedet).
Joe-Joe
Kontaktovat uživatele:

martas: je dobre mat Studio na jednom disku a vsetky zdrojove videa, fotky ako i projekt na druhom disku. Dnes to uz nie je problem, ved disky su za pusu. Ten druhy disk vzdy po dokonceni, vytvoreni DVD a nasledom vymazavani zdrojakov defragmentujem.
martas

Ted uz to vim,bylo to pouceni do budoucna,protoze PS je navic jako rakovina,mozna je to moje nezkusenost,ale domnivam se,ze nejlepsi je mit PS na sys disku a usetri tim clovek spoustu mista,mel jsem ho totiz na druhym HDD a stejne spousta veci byla na "cecku" a to nemluve o tom,ze jsem mel i duplicitni projekty na po jednom na kazdym disku .... nicmene je to mozna i lepsi pro nasledny UPG a plug-in.
lubud

Joe-Joe: nevím, jestli je nutné dělat defragmentaci po každém projektu? Je-li disk velký, trvá to i na rychlém stroji dost dlouho. Já mám systém a PS na disku C, data která se používají pořád kolem dokola jsou na disku D a to ostatní, co vzniká při tvorbě projektu je dočasně na disku E. Na tyto soubory jsem si ale vytvořil vlastní složky, ty původní defaultní nevyužívám, aby mi PS nevytvářelo bůhví kde nekontrolovatelně v PC smetí. Takhle jakž-takž vím, co vlastně potom mažu...
Co bych ale ještě doporučil je vytvoření klonu disku C (pomocí prográmku Ghost!) s nově naistalovanými Xp a PS 10.7 (až to všechno chodí). Mám to na pár DVD a pro jistotu i na záložním vyjímatelném šuflíku HD. V případě havárie C-disku tak odpadá nové, pracné ladění systému - stačí defragmentace C, stažení klonu a stříhá se dál..
martas

lubud:jen jsem se chtel zeptat,jak nastavit slozku pro odkladani "smeti" ktery vznika pri tvorbe projektu?To je mozna asi tak jedina vec,ktera me vadi a hlavne zasvinuje PC a nebavi me to porad hledat.Standartne mi to uklada duplicitne a ubira kapacitu HDD.
Diky
lubud

martas:Všechno podchytit asi není v silách běžného uživatele PS. Proto také píšu „jakž-takž“. Moje uspořádání složek nijak nevybočuje z pravidel práce s adresáři a také to není nic, co by běžný uživatel PC už neovládal. Začínám tím, že na disku E mám moji složku „Avi“. Tam si posílám data při stahování z kamery. Studio zde vytváří k souboru např. s názvem „Projekt“ takovou skládačku: Projekt.avi, Projekt.avi.A.index, Projekt.avi.index a Projekt.scn.
Dále tu po zpracování vznikne složka „Render“ s podsložkami AuxFiles, SibFiles, Temporary Files, tmp a „Projekt“ (ten má také pár podsložek). Stejný adresář sice existuje duplicitně i na disku C (Documents and Setings – All Users - Data aplikací – Pinnacle Studio – Data – Render) a také v (…Data – Imported Stills – Můj film.project), ale když u nového projektu neuložíme studiem nabízený název „Můj film“ nic se tu tuším neukládá. Proto si raději nový projekt ihned po založení pojmenuji po svém a uložím ho do mé vlastní složky na disku E „Projekty Pinnacle“. Čas od času je ale dobré zkontrolovat, jestli nám PS na disk C přece jen něco neutrousilo.
Vlastní složky „Avi“ a „Projekty Pinnacle“ mají tu výhodu, že mohu po skončení práce na konkrétním projektu vyčistit na jednom místě jen to, co potřebuji. Univerzální příkaz : “vyčistit pomocné soubory“ (nebo tak nějak) by pomazal i to, co zatím smazat nechci.
Pinnacle toho vytváří ještě mnohem více, (jen v registrech jsou desítky „tajuplných“ položek), ale tady něco mazat si samozřejmě netroufám. Registry jsem kompletně čistil jen před reinstalací studia.
No, asi jsem tě nepotěšil…
martin.majka@seznam.cz

lubud:Mas pravdu,moc si me nepotesil :),presto ale dekuju.Po tom,co jsem zjistil,co PS na diskach odklada a uklada jsem vlastne udelal neco podobnyho co popisujes a jak jsem pochopil,s tema duplicitama na C to musim podchytit.
Kazdopadne D.
Zamčeno
  • Informace