DVD FAB nebo NERO pro vytvoření BR 4K UHD filmu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pánové nebo vlastníci některého z uvedených programů.Mám tento problém, koupil jsem BR UHD 4K SLIM vypalovačku která obsahuje i vyp. progr NERO BURN ARCHIVE.Bohužel jsem zklamaný nikde jsem v tomto programu nenašel v menu vypálení položku UHD 3860/2160 je tam pouze BR.ISO nebo BR VIDEO.Tak že mě to vypíše při pokusu vložení 4k videa že tento formát nepodporuje.Prosím tedy o informaci v kterém typu NERA lze vyrobit 4k BluRAY?Nebo lze vytvořit 4k film v DVD FAB aniž bych potřeboval NERO?Mám stažen ještě DVD FAB TRIAL pokud by to šlo v tomto programu koupil bych plnou verzi.Děkuji předem za radu.Milan
-
- Kontaktovat uživatele:
Psal jsem o tom už v diskusním fóru EDIUS.
Já vytvořím UHD v DVDFab, vyjde mě složka BDMV a tu vypálím v NERO EXPRES . Pokud nepotřebuji mít tuto složku v archivu, tak mohu vložit disk do mechaniky a v DVDFab v nastavení UHD napíši název disku a určím velikost vloženého disku, a určím v -Uložit do - svojí vypalovačku. Tu ani já 4K nemám a jde to normálně vypálit a přehrát. Mám takto vyrobených již několik více jak hodinových filmů.
Do DVDFab mohu vkládat libovolný počet titulů, mohou mít i různé obrazové frekvence , dále mohu měnit jejich pořadí na disku a pro snadný přehled si dám na začátek místo menu vyrobený titulek (15-20 vt., nebo přidám na začátek prvního filmu), kde jsou očíslovány jednotlivé tituly, které si mohu pomocí GOTO na dálkovém ovladači přímo vybrat. Kapitoly jsou v každém titulu automaticky po 5 minutách.
DVDFab je závislé na CUDA. Proto je nutné mít grafickou kartu, která mu vyhovuje, jinak to procesor sám nezvládne a časy renderu jsou neúnosně dlouhé. Sám jsem musel vyměnit GTX 960 za GTX 1060. Nutné vyzkoušet.
Zatím nevím, že by nějaký střihový nebo vypalovací program uměl oficiálně vyrobit UHD disk. (licence)
Já vytvořím UHD v DVDFab, vyjde mě složka BDMV a tu vypálím v NERO EXPRES . Pokud nepotřebuji mít tuto složku v archivu, tak mohu vložit disk do mechaniky a v DVDFab v nastavení UHD napíši název disku a určím velikost vloženého disku, a určím v -Uložit do - svojí vypalovačku. Tu ani já 4K nemám a jde to normálně vypálit a přehrát. Mám takto vyrobených již několik více jak hodinových filmů.
Do DVDFab mohu vkládat libovolný počet titulů, mohou mít i různé obrazové frekvence , dále mohu měnit jejich pořadí na disku a pro snadný přehled si dám na začátek místo menu vyrobený titulek (15-20 vt., nebo přidám na začátek prvního filmu), kde jsou očíslovány jednotlivé tituly, které si mohu pomocí GOTO na dálkovém ovladači přímo vybrat. Kapitoly jsou v každém titulu automaticky po 5 minutách.
DVDFab je závislé na CUDA. Proto je nutné mít grafickou kartu, která mu vyhovuje, jinak to procesor sám nezvládne a časy renderu jsou neúnosně dlouhé. Sám jsem musel vyměnit GTX 960 za GTX 1060. Nutné vyzkoušet.
Zatím nevím, že by nějaký střihový nebo vypalovací program uměl oficiálně vyrobit UHD disk. (licence)
-
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé, tak že jestli jsem dobře rozuměl nepotřebuji NERO, klipy z kamery 4K načtu do DVD FAB zvolím velikost formátu atd. a vypálím ve vypalovačce BR disk pomocí DVDFAB,je to tak?
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to přesně tak, posílám info výsledku vypáleného testu UHD přes DVDFab.
[attachment 1254 TestUHD.txt]
[attachment 1254 TestUHD.txt]
- Přílohy
-
[Přípona txt byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]
-
- Kontaktovat uživatele:
JirkaM díky moc.
-
- Informace
-