KAMERA CANON GX10

Fórum o všem ostatním - kamery, hardware, offtopic, ...
roman51
Kontaktovat uživatele:

Dascamperius - prosím bez toho "váženého pana", nedělá mi to dobře. :D Přístroje které uvádíte mají bajonety Micro 4/3 a objektivy jsou kompatibilní.
Když jsem přecházel z G80 na G9, zbavil jsem se pouze těla a objektivy si ponechal. Používám objektivy Panasonic a Olympus.

Ostření funguje u obou výrobců (u mých objektivů) automaticky, zoom je manuální. Clonění se ovládá z těla, u některých ale je manuální.

Stabilizace je zase u některých (hlavně dražších) duální (jako u mého setového), jinak jen v těle.

Při natáčení videa jsem se s problémy nesetkal, u některých objektivů je deklarováno, že podporují 4K video.
I mezi objektivy s bajonetem Micro 4/3 jsou některé uvedeny "pro video", ale co jsem viděl v nabídce Megapixelu a Fotoškoda, měly pevné ohnisko
a cena se mi nezdála příznivá. a byly na objednávku.

Doufám že jsem vyčerpal nejen sebe, ale i dané téma! :)-D
MONYS
Kontaktovat uživatele:

Pro Dascamperius, jestli mohu do diskuse o objektivech vstoupit tak pro video a foto uGH4/5 jsou doporučeny tyto objektivy od Panas+Olympus já měl setový u GH4 14-140 f/3.6-5.6 se stabilizací + portrét Oly.45mm f.1.8. bez stab.S oběma bylo video OK.U GH5 mám 2 obj.se stabilizací OIS 12-60f2.8-4 a druhý 12-35.f2.8 ver.II.oba jsou doporučeny i na video totéž platí i o G9.Určitě mě doplní i roman51.Co se týče zoomování a ostření zoom se používá ruční a ostření bud manual pomocí kroužku objektivu nebo vnitřní AF.
Dascamperius

Pro roman51 - Díky moc za rychlou odpověď a podrobné vysvětlení.Je to od Vás velmi milé seňore (tu).Začínám se pomalu v této problematice orientovat ale stejně si budu muset nejspíš před nákupem upgrade vybavení všechno ještě pořádně osahat,přece jenom je to úplně jiný způsob práce než když je "to" vše v jednom,nehledě na to ,že těch možností jak zkombinovat tělo se sklem je více.Tak snad v budoucnu nešlápnu někam vedle . . .:)
Dascamperius

Pro MONYS - Zdravím a velké díky za užitečné informace! Také za ukázky videí, byť by mohl někdo namítat,že je všechno na Youtube ale originál "surové" data to nejsou a mnohdy marketinkově upravené,takže není nad osobní zkušenosti,ochotu a nadšení,tak jak to děláte např.Vy a jak to tak sleduju,takVám prošla rukama pěkná řádka techniky.Já tedy budu muset pořádně přidat do kroku abych tu svoji zpožděnost aspoň trošku napravil a nejhorší je,že navíc váhám mezi Panáky a Soňáky, jedno dilema větší než druhé:)
Jirka M
Kontaktovat uživatele:

Dlouho jsem váhal přidat komentář abych někomu nekazil radost. Každý má jiné nároky a kritéria na obraz videa.
Pro Dascamperius:
Mezi Panáky a Soňáky rozhodně žádné dilema není. Zkušenosti s panákem mě stálo hezkých pár desítek tisíc. Ještě dnes, když si pustím video z kamery HC-X1000, tak si říkám jak jsem mohl něco takového koupit a jak vůbec někdo mohl něco takového pustit na trh. Jiné novější modely na tom nejsou o mnoho lépe. Teprve SONY AX 100 mě ukázala, jak vypadá obraz 4K a kdo to jednou uvidí na pořádné TV už má tu laťku úplně někde jinde. Žádné malované obrazy štětcem, ale dokonalé podání reality za každé situace.
roman51
Kontaktovat uživatele:

Tady bude asi podstatné to, jestli Dascamperius chce jenom točit video, nebo také fotit. Proč by se ptal na výměnné objektivy,
ty by mu byly u videokamery tak na 2 věci! >:D<
Dascamperius

Zdravím všechny poradce snažící se vyřešit takové to moje dilema v tom co je vhodnější,nebo výhodnější a že bude třeba také udělat nějaké kompromisy je jasná věc,protože není přístroj,který by splnil všechny požadavky na 100%.Vzhledem k tomu,že víc možností a také v tom vidím něco jako výzvu ke zdokonalení,ať už sebe nebo hlavně pořízených záznamů.Mám to tak 60:40 ve prospěch videa a navíc výměnné objektivy je pro mě zatím velká neznámá ve vztahu k natáčení videí a třeba když jsem na youtube objevil kombinaci ruského Heliosu s Lumixem tak jsem zíral jaké kvality je možné dosáhnout i takovým to způsobem a vzápětí vidím další video,které je bohužel horší jak dokumentární záběry z druhé světové války.Jirka M si pochvaluje SONY AX100 na kterou Romolus vytvořil také velmi pěknou recenzi ale třeba na Heuréce je hodnocení až odstrašující: https://digitalni-kamery.heureka.cz/son ... =6#reviews
Jakožto sympatizant Sony,která si ale nechá kvalitu pěkně zaplatit a třeba Panasonic, který je v reálném životě asi vic rozšířený,což je vidět i tady na foru,má asi víc možností a třeba i vzhledem k cenám je vhodnější kandidát na upgrade ale zas ten červíček pochybností a jak už napsal Jirka M, tak tedy opravdu nevim,nevim 8-)
Jirka M
Kontaktovat uživatele:

Tak ten človíček "nováček" v té své recenzi mě dostal. Zřejmě fet, jinak to není možný. Víc se to nedá komentovat a ani to nemá cenu.
Dascamperius, nejsi někde poblíž okresu Havlíčkův Brod? Rád bych osobně vyvrátil všechny ty výmysle a kameru předvedl. Myslím jen pro představu, ne že bys ji měl kupovat. Když, tak už je i nový model. Mám i film z fotek ze Sardinie foceno jen kamerou AX100 a můj Nikon D600 se trochu stydí. Protože tak pohotově za kolikrát složitých světelných podmínek, bych to s ním nenafotil. Bohužel ten film je ve 4K a má přes 7 Gb. To by "nováčka" asi kleplo, ten zřejmě počítá jen na mega.
Dascamperius

Pro Jirka M - Díky za reakci, tomu nováčkovi bych také asi věřil akorát tu ztracenou krytku, je to samozřejmě extrém, takové hodnocení ale občas to v člověku potom vyvolává pochybnosti,že na každém šprochu pravdy trochu a ten červíček začne hlodat :) Já jsem také od Brodu ale bohužel Uherského takže je to trochu z ruky :)
Teď právě tisknu fotky pořízené Nikonem D600 a z kvality některých jsem slušně řečeno rozčarován (nevím jakým objektivem to bylo foceno), každopádně zrovna tohoto Nikona bych nebral ikdyž je možné že z lepším sklem by výsledky byly třeba lepší,nevim:S Já se asi shodou okolností často setkal s hodně pozitivy na značku Sony,díky lidem jako je zdejší moderátor Romolus,nebo Honza Štumpa z Brna,který velmi dobře povýšil stabilizaci při natáčení díky jednokolce, když tak mrkni: https://www.youtube.com/watch?v=ZfHY0OXjEo0 , velký propagátor Soňáků je také Jason Lanier https://www.youtube.com/user/jasonlanierpros/videos ,takže inspirace je díky Youtube obrovská.Každopádně díkyTi za ochotu,kdyby náhodou k tomu došlo,tak si umím představit, že těch 7GB hravě stáhnu . .:)-D
Jirka M
Kontaktovat uživatele:

Škoda, jiný Brod. S tím odesíláním je problém u mne. Moc malá rychlost a potřeboval bych celý den. Mohu to ale zkusit odjinud. Škoda, že nejsi registrován, mohl bych poslat soukromou zprávu a popovídat si víc a i na druhé téma fotografování a nezatěžovat tak tohle fórum pro video.
Jinak SONY má mimo jiné jeden velký plus. Formát XAVC ať už -S pro nás, nebo -L pro profesionální kamery. Je to podle mne o třídu lepší kvalita obrazu než AVCHD, nebo MOV. ( HD i UHD)
Odpovědět
  • Informace