Pinnacle Studio 20

Odpovědět
aaaaa

Pre ďaur:
18, 18.5, 19, 19.5 veľké problémy, čakal som skoro 1 pol roka, aby som si mohol spraviť poriadne video. Ale poslal som technickej podpore Pinnacle (komunikácia v angličtine) dáta môjho počítača (oni pošlú taký návod a súbor a ten otestuje detailne počítač a nastavenia a hardvér), a odvtedy mi všetko funguje, lebo tieto staré PC možno ani Pinnacle predtým nevedel obslúžiť, poopravovali to a ja nemám už žiadne problémy z mojou zostavou. A ešte znížil nastavenia podľa ich pokynov (napr. výkon v Pinnacle na 60 percent, vypnutá akcelerácia a pod. - už písané predtým). Odkedy je 20.1. a hlavne 20.2 (patch/aktualizáciu treba stiahnuť z Pinacclesys .com), filmy dĺžky 60 min spraví v pohode. Zabehal som si jeden postup, a ten stále dodržiavam. Až sa obávam, keď príde nová veľká aktualizácia Windows 10 alebo nový Pinnacle 21, asi už ostanem len pri tomto na 3-5 rokov. Ale nerobím ACHVD a pod., len export DVD (z kamery Sony PJ810 a nahrávam len na 2mts, mppeg-4 nenahrávam).
ďaur
Kontaktovat uživatele:

Dík za zprávu, nemyslím si, že bych měl nějaký obzvlášť pomalý PC (I5, 3,2 GHz, 8GB RAM...), AVCHD taky nedělám, vlastně dělám jen to, co dokázalo Studio 9 v ikspéčkách s dvoujádrem 2,1 GHz, akorát v HD. Teď vyzkouším, jak se bude chovat po resetu programu, snad apgrejduju na dvacítku a pokud by problémy měly přetrvávat v takovém měřítku jak se mě stalo včera, tak potom Pinákla už neéééééééééééééé.(komunikaci v angličtině neumím jak by bylo potřeba...)
aaaaa

Pre ďaur:
mám asi taký istý počítač (win 10, 64-bit, dokúpil som 4 GB na 8 GB DDR2). Po inštalácií treba určite nainštalovať PATCH 20.2 z Pinnacle Studio (spúšťa sa z ich stránky mimo vášho Pinnacle, nie aktualizácia z Pinnacla), možno už sa nainštaluje 20.2 pri prvej inštalácii, ak to nájde na nete. Pred exportom videa si spravím nový render filmu (alebo keď niečo nejde počas práce.). Snažím sa to robiť po 10-20 minútach videa - časová os a uložím, potom vyskočím z Pinnacle alebo nerobím a potom znova), ale urobiť mi 10-20 minútovú časť filmu trvá mne aj pri strihaní aj 1-2 hodiny, to je namáhavá práca, tak to aj tak preruším. Titulky a hudba až po vytvorení videa. V novom Pinnacle je dobré začať nový film. Keď ukončujem prácu, alebo prerušujem, alebo opätovne spúšťam, tam tomu nechávam nejaký čas (po strihaní filmu počkám, možno 10 min a viac, nech si to dorendruje, doukladá), detto zatvorenie filmu, detto ukončenie Pinnacle, nech si to dorobí. Pred týždňom so spravil super film v dĺžke 54 min, predtým jeden 73 min (závisí koľko titulkov a mp3 v ňom) - teda toľko koľko vlezie HD na jedno DVD.
ďaur
Kontaktovat uživatele:

možná to tu někde je, ale su líný procházet všechny stránky....:
pokud máte někde nainstalovanou verzi 20, může být na tomtéž PC i nějaká předchozí verze, aniž by to vadilo funkčnosti některé z nich?
Miroslav Polner

Jasné, bez problémov môžete mať novú a aj staršie verzie PS, len treba dať pozor na spoločné adresáre. Pokiaľ budete požívať viac verzíí súčasne a potom sa rozhodnete tie staršie odinštalovať, treba dať pozor aby ste niečo nestratili, vždy treba spraviť pre každú verziu iné adresáre. Nepoužívať spoločné.
jostran1961
Kontaktovat uživatele:

Konečne je na svete ďalší update PS 20.5, http://cdn.pinnaclesys.com/SupportFiles ... 20.5.0.exe . Support sa mi ozval po takmer 5 mesiacoch na môj problém s formátom H.264 MPEG-4/HD 1080p a pixlovaním (zatiaľ to vyzerá dobre, ešte skúsim aj na druhom PC).
aaaaa

Dobrý deň,
vždy keď je to označené ako x.5 (napr. x = 17.5, 18.5, 19.5), tak to je ako nová prechodná verzia medzi starou a nasledujúcou a nikdy neboli dobre. Potom si nutne budete musieť zadovážiť 21.0, vždy bolo treba dokúpiť novú nasledujúcu celé číslo a budete čakať, aby ste mohli robiť filmy zase 3/4 roka. A kde sú 20.3, 20.4, a pod.?, to vyzerá ako prechodná novota. Som na rozpakoch, či? Počkám na reakcie na tejto stránke, po inštaláciách nejaký mesiac, či 2, či 3.
kamera11
Kontaktovat uživatele:

aaaaa
Re: Pinnacle Studio 20
27. 04. 2017 07:51

.......zajímavá myšlenka. Až tak jsem nepřemýšlel. Dívám se dívám, sleduji...............ale já vzal (vzdal) po Pinnacle 16 "roha", koupil Adobe Premiere Elements 12 (teď už je č.15) a mám BOŽSKÝ KLID !!!!. Zatím mi žádný projekt ještě nespadl. Pro mne 100%. Držím Vám palce na ty nervy s Pinnaclem...
Romansoliss

Dobrý den.

Uvažuji o koupi PS20. Momentálně používám verzi 19. Poprvé pracuji na projektu delším než 45 minut a je to mazec. Neustále to zamrzá a odezva je pomalejší a pomalejší. Když studio zavřu a otevřu, mám zas na chvíli klid. Mám zpracovanou asi polovinu materiálu a už teď to má délku hodinu a čtvrt. Možná by pomohlo to uložit jako dílčí klip a začít na časové ose od nuly a po sestříhání druhé půlky projektu vložit tu první "jako film do filmu" a vyexportovat celý projekt. To už ale odbíhám.

Otázky tedy zní:

1. Koupit PS 20? Pomůžu si nějak? Je stabilnější, než verze 19?
2. Nebo kupit raději Adobe Premiere Elements, které je dost často chváleno?
3. Pokud tu někdo Adobe zná.....nabízí taky tolik funkcí a "doplňků" jako PS? Na první pohled vypadá dost "očesaně"

Můžete mi prosím poradit?

Děkuji za odpovedi.
aaaaa

Pre Romansoliss:
Treba si prečítať všetkých 13 strán dozadu, tam sú odpovede k obidvom softvérom.
Keď už som na linke, ja som kvôli tomu prešiel na PS 20, mám 20.2 (ale váham, že ju teraz stiahnem na 20.5), ale: treba robiť po 8-15 min na časovej osi (čo je asi 30-50 minút manuálnej práce strihania), keď už nevidím hlasitosť v snímkach, potom to uložím vyskočím (počkám chvíľku cca. 2-10 min, uložím, čakám, zavriem súbor, čakám a potom vypnem Pinnacle úplne) z Pinnacle úplne vyskočím a znova načítam a robím znova. ALE ešte jedno ale: musí byť prázdne miesto na disku aspoň 25-50 GB voľného miesta na disku"C" a hlavne vymazávať všetko, čo je načítané v Pinnacle zo starých hotových projektov (v PS 20 všetky staré zásobníky, skoro celý posledný import, lebo tam je všetko, čo ste robili za posledné mesiace a roky). Z disku C zálohovať na D, E (preč z C) a tiež na externý disk. Pred exportom urobím nový render (počas strihu môžu byť chyby, nakoľko robíme 2000-5000 strihov).
Za posledných 14 dní som urobil 2 videa a výborne, cca. 63 min a 50 min. (na DVD vlezie len 61-65 min podľa množstva titulkov a mp3).
Vo všetkých PS 19 bolo veľa chýb a závažných, ktoré odstránili až v 20.1.
Odpovědět
  • Informace