Pinnacle Studio 20

Odpovědět
Romolus
Kontaktovat uživatele:

[attachment 1156 PinnacleexportdoAVCHD50p.png]
[attachment 1157 PinnacleAVCHD2.0naBD.png]
Přílohy
Pinnacle AVCHD 2.0 na BD.png
Pinnacle AVCHD 2.0 na BD.png (113.01 KiB) Zobrazeno 1009 x
Pinnacle export do AVCHD 50p.png
Pinnacle export do AVCHD 50p.png (114.61 KiB) Zobrazeno 1009 x
Jirka M

Klipy natočené 1920x1080/50p, běžně exportuji pro přehrávání v TV do souboru MPEG-4 HD 1080 25p ( měla by hrát i 50p)
Důležité je H264 - MPEG-4.
Současně exportuji i na Disk Blu-ray, ten je nastaven běžně na H264 HD 1920x1080 50i. Některé přehrávače dokáží přehrát i 50p,
je třeba vyzkoušet, není to standard.
Důležité je snažit se zbytečně nedegradovat záznam 50 snímků na 25.
jaja
Kontaktovat uživatele:

Ahoj.
Moc děkuji za odpověď, Romolus a Jirka M.
Opravdu moc.
Při nastavení exportu na TV MPEG-4 HD 1080 25p. Mě to při švenku škube, trhá hranama objektů ( hrana domu, plot, strom ).
Je to záběr ze zahrady, hodně členitý. Ta televize je stará cca 5 let. Samsung. Asi už je stará, jen mě děsí že dnešní kamery natáčí i 60p a více.
Samozřejmě vím, že je to lepší.
Ráda ukládám věci na Hard disk a na Blu-ray.
Vám to nedělá při švenkování, po převodu z 50p na 25p?
To jak popsal Romolus mě to funguje, ale pouze v PC.
Je to asi tou televizí.
Proto zkouším nějak to obejít.
Jaja.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Převod videa z 50p na 25p popírá smysl natáčení do 50p. Vaše kamera určitě umí i natáčení do 25p a pak se vyhnete zbytečnému prznění videa ve střižně. Je logické, že když střižna vynechá každý druhý snímek z 50p videa a nechá 25p, video při pohyblivých scénách cuká. U mě je ve Vegas 25p z 50p většinou v pořádku, ale je to jako se škrábat pravou rukou za levým uchem. Vaše TV má určitě HDMI 1080p vstup, tím jsem si jist. doporučuji dokoupit MMC tedy multimediální centrum, které má USB vstup pro flešku či externí HDD a umí 50p soubory přehrát do TV bez problému. Je jich na trhu mnoho. 50p umí přehrávat BD přehrávače Sony z USB, z AVCHD DVD i BD. Cena je srovnatelná s dražšími MMC.

Mnoho zdaru.
Jirka M

Teprve teď jsem si všiml co jsem napsal. Je tam překlep, omlouvám se. Samozřejmě nepřevádím video do souboru z 50p do 25p, ale nechávám 50p. Pokud jsem měl starou TV, která ani neměla USB, používal jsem na přehrávání MMC konkrétně MEDER MED800X3D. Nyní nová TV Panasonic již přehrává MPEG-4 H264 50p v pohodě.
Vše je tak, jak popisuje Romolus.
To vyložené škubání obrazu je ale podle mne přehrávačem v TV. Určitě to stojí zato investovat do vhodného přehrávače, protože obraz v 50p vám to vynahradí. Další výhoda točit na 50p je ta, že se dá v pohodě udělat Blu-ray disk, který je 50i. Ze záznamu s 25p se to kvalitně udělat nedá. není z čeho těch 50 půlsnímků udělat. Teď točím na 4K a musel jsem přistoupit na 24p (kamera umí 24p,25p,30p)
a z toho mohu udělat i Blu-ray 24p. Se snímkovou frekvencí se opravdu moc experimentovat nedá.
Miroslav Polner

Vyšiel nový opravný Patch pre Pinnacle 20, mala by byť vylepšená stabilita a opravenná editácia tituliek. http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/u ... Download=1
aaaaa

Dobrý deň,
vidíte, že to ide, keď sa komunikuje s technickou podporou (komunikácia prebiehala ešte do nedele 23.10.2016). Uvidím poobede, keď to stiahnem (až na tú platbu za stiahnuté dáta cez internet).
aaaaa

Nazdarte,
stiahol som patch 20.1.x.x a všetko ide korektne ohľadom tvorby titulkov. Skúsil som ich otvoriť a pozrieť 12 a nezaseklo sa to (chyba "... null ititler je preč"). Stiahnuť to je nutné priamo z adresy pinnaclesys.com (500 MB), stačí len spustiť (váš Pinnacle to neponúka, lebo to nie je upgrade, ale len patch/aktualizácia).
Konečne idem robiť filmy v kuse.
aaaaa

Dobrý deň, moje nové postrehy,
za posledných 20 dní som urobil 2 dobré videa, prebehol som ich, až keď vydali opravný patch na titulky, išlo to bezproblémovo (export na DVD a následné pozretie na TV). Ale včera tretie sa opäť zaseklo po exporte DVD pri pozeraní na TV po 30 minúte. A tu je ta rada: pred každým exportom na DVD si dám spraviť nový RENDER (starý dám odstrániť) a napodiv, všetko išlo výborne aj na TV. Odteraz to spravím vždy, lebo s tým strácam aj 2-3 hodiny, ak to zistím až po exporte pri pozeraní na TV. Ešte iné postrehy z minula: minule bol originál po Exporte dobrý z PS20 a všetky kópie boli zlé (7 ks), tak po výmene DVD mechaniky a NERO 2012 na NERO 2016 Platinum (pre win 10) ide všetko zase dobre a ešte aj rýchlejšie kopíruje (vrátane tvorby samolepiek-obalov na DVD). Zmenená RAM z 4 na 8 GB ma akurát vplyv na systém Windows a preto ide samotná práca rýchlejšie. Aj keď niekedy NGStudio prestane pracovať po 10-15 minútach na časovej osi PS20. Zapnite si správcu úloh-procesy počas práce v PS20 a sledujte grafy CPU, RAM, pamäti, disk a uvidíte načo má PS20 vplyv (najhoršie na tom je CPU - naráža na 100 percent, a pamäť RAM používa celý počítač len 3,5 GB z 8 GB). Aj niekedy nechápem, keď mám rendrovanie na pozadí, prečo mi rendruje niektoré titulky na popredí - pásik žlto-zelený. Nastavenie mám: Agresivitu na 60 percent, rendrovanie na pozadí a vypnutý akcelerátor, v mojom prípade Cuda. Toto je nateraz môj záver.
jobro

Podle tvého popisu jsem pochopil, že děláš více kopií DVD. A děláš je takovým způsobem, že je vypaluješ z již renderovaného projektu vestavěnou funkcí vypalování DVD v Pinnacle. A tím pádem se další kopie nějakým záhadným způsobem nedaří.
Popis domnělých závad Pinncle je poněkud zmatečný. Tvůj postup je více méně podivný a jak zjišťuješ, má s tím Pinnacle i po instalaci opravného balíčku potíže.

Když dopředu víš, že budeš dělat více kopií optických disků, proč je nepálíš v jakémkoliv externím vypalovacím programů z obrazu disku (ISO). Možná, že Pinnacle neumí renderovat a vytvořit obraz ISO, ale zcela jistě je po renderingu na počítači složka ze soubory DVD, tj. VIDEO_TS a AUDIO_TS. Tyto dvě složky obsahují kompletní hotový projekt a stačí ke vytvoření kopie DVD, kterou v tomto případě vypaluješ jako data.

Je tvým problémem, že k bumbrlíčkovi Pinnacle přidáváš dalšího žrouta NERO. To je celkem vražedná kombinace software.
Odpovědět
  • Informace