Právě mi přišla informace z Erpei:
Většinu Sony software koupil MAGIX.
Firma Sony Creative Software oznámila, že své produkty Vegas Pro, Movie Studio, Sound Forge, ACID prodala německé softwarové firmě MAGIX Software GmbH. MAGIX bude uvedené produkty i nadále vyvíjet a již oznámil, že letos na podzim má v plánu uvést novou verzi Vegas Pro 14 a také novou verzi Movie Studio.
...
Sony Vegas už není Sony, nová verze bude
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
MAGIX?! Jejich NLE jsou intuitivní a v mnohém jednoduší a přece s podobným výsledkem jako se Sony Vegas. Jsem tedy opravdu zvědav, kam Magix Vegas Pro dovede. Byl bych rád, kdyby jej dokázali vylepšit ala vlastní software, pak bych viděl i světlejší zítřky pro (bývalé) Sony střihové aplikace. A Magix by se také mohl u Vegas Pro poučit. Jen ať to neskončí jako Pinnacle v Correlu, to by byl začátek konce.
-
- Kontaktovat uživatele:
Údajně to přechází i s několika vývojaři, tak snad se podaří udržet standard. Mě ve Vegasu chybí snad jen podpora pro GPU nebo nějakou hardwarovou kartu, alespoň pro akceleraci realtime náhledu. Nenapadá mě nic jiného co by mi chybělo. Hlavně aby neudělali nějaký pochybný režim aktivací jako má Edius.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Je tu první update Sony Vegas 13, ale již plně pod MAGIX. Vegas 13 build 543.
Novinky:
What's new in version 13.0
Video
Added support for rendering Video for Windows (.avi), QuickTime (.mov), and Windows Media Video (.wmv) with frame sizes up to 4096x4096.
Added a QFHD 24p template to the Project Properties dialog to allow you to create projects with a frame size of 3840x2160 and a frame rate of 23.976 fps.
Audio
Added loudness meters and logging.
Workflow
Improved project archiving.
Added a proxy-first workflow for efficient mobile editing when using CBK-WA100/CBK-WA101 wireless adapters: upload video proxies to the cloud or other server, start editing your project using proxy media, and relink to full-resolution media when you're ready to finalize your project.
Streamlined the main toolbar and added timeline-editing controls to the Transport and Timeline toolbar below the timeline.
Added Vegas Pro Connect.
When you're working with Vegas Pro, you can use Vegas Pro Connect to remotely control the Vegas transport functions, seek and scrub the timeline, and add markers.
When you're on the go, you can use Vegas Pro Connect to bring your projects with you for review on your mobile device.
A new Allow floating windows to dock setting on the Preferences > Display tab allows you to choose whether windows float or dock when moving them.
A new Automatically create video proxies for Ultra HD media setting on the Preferences > Video tab allows you to choose whether automatically create video proxy files when adding 4K video to your project.
Formats
Added support for reading metadata (including timecode) in XAVC S files.
Added support for no-recompress rendering (smart rendering) of XAVC Intra MXF video.
http://www.vegascreativesoftware.com/us ... t=vegaspro
Novinky:
What's new in version 13.0
Video
Added support for rendering Video for Windows (.avi), QuickTime (.mov), and Windows Media Video (.wmv) with frame sizes up to 4096x4096.
Added a QFHD 24p template to the Project Properties dialog to allow you to create projects with a frame size of 3840x2160 and a frame rate of 23.976 fps.
Audio
Added loudness meters and logging.
Workflow
Improved project archiving.
Added a proxy-first workflow for efficient mobile editing when using CBK-WA100/CBK-WA101 wireless adapters: upload video proxies to the cloud or other server, start editing your project using proxy media, and relink to full-resolution media when you're ready to finalize your project.
Streamlined the main toolbar and added timeline-editing controls to the Transport and Timeline toolbar below the timeline.
Added Vegas Pro Connect.
When you're working with Vegas Pro, you can use Vegas Pro Connect to remotely control the Vegas transport functions, seek and scrub the timeline, and add markers.
When you're on the go, you can use Vegas Pro Connect to bring your projects with you for review on your mobile device.
A new Allow floating windows to dock setting on the Preferences > Display tab allows you to choose whether windows float or dock when moving them.
A new Automatically create video proxies for Ultra HD media setting on the Preferences > Video tab allows you to choose whether automatically create video proxy files when adding 4K video to your project.
Formats
Added support for reading metadata (including timecode) in XAVC S files.
Added support for no-recompress rendering (smart rendering) of XAVC Intra MXF video.
http://www.vegascreativesoftware.com/us ... t=vegaspro
-
- Kontaktovat uživatele:
I když jsem Ediusák, MAGIX Movie Edit Pro 2016 Plus jsem si pořídil. Je to totiž jediný střihový program, který umí HDR i ve videu, ne jen ve fotkách
(tedy podle mne, mohu se mýlit). A celkem je velmi přívětivý na ovládání, ale na Edius nemá (ona také cena je úplně jinde).
Takže si myslím, že Sony Vegas nepostihne žádná katastrofa, spíše naopak.
Ještě k poznámce o aktivaci Ediusu: pokud má uživatel v hlavě tu šedou hmotu na nejvyšším stupni vývoje, nemůže mít problém.
Jde jen o to, něco si přečíst. To bývá pro mnohé kamenem úrazu, návody a tutory je přece zbytečné čtení, někteří "mitři" se tím dokonce chlubí !
(tedy podle mne, mohu se mýlit). A celkem je velmi přívětivý na ovládání, ale na Edius nemá (ona také cena je úplně jinde).
Takže si myslím, že Sony Vegas nepostihne žádná katastrofa, spíše naopak.
Ještě k poznámce o aktivaci Ediusu: pokud má uživatel v hlavě tu šedou hmotu na nejvyšším stupni vývoje, nemůže mít problém.
Jde jen o to, něco si přečíst. To bývá pro mnohé kamenem úrazu, návody a tutory je přece zbytečné čtení, někteří "mitři" se tím dokonce chlubí !
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám legálnu verziu - Build 453. Klikom na Latest Updatest ma to hodí na staré stránky http://www.sonycreativesoftware.com a z tadiľ ma to presmeruje na http://www.vegascreativesoftware.com/us/vegas-pro-edit/ ale tu nie je žiadný odkaz ba ani zmienka o poslednom builde na 543 a na fóre Custummer service community je istá pochybnosť či tento build existuje. Ak áno aký je postup update?
Vďaka
Vďaka
-
- Kontaktovat uživatele:
Stáhnete 30 denní triál a spustíte update. Po instalaci máte build 543 Magix Vegas Studio poslední verzi v PC.
-
- Kontaktovat uživatele:
Trochu neobvyklí spůsob - zůstane legální licence, aktualizuje se link v Latest Updatest ?. Jsou v tomto builde nejaké podstatné změny pro které se oplatí update. To co popisujete v príspěvku z 26.8 jsou asi všeobecné novinky verze 13. Dík za info.
-
- Kontaktovat uživatele:
Legální licence samozřejmě zůstává. Co se týká toho, jestli se vyplatí update, tak pro mne ano. Zpracovávám video XAVC S a opravdu došlo ke zrychlení renderu, jak avizují. Ostatní vylepšení jsem nezkoumal. Link se aktualizuje. Pro příště budete přesměrován již na stránky Magix.
-
- Informace
-