capture z hd páskové kamery Sony do EDIUS 7,5
-
- Kontaktovat uživatele:
Prosím o radu jak dostanu HD do EDIUS7. Měl jsem dříve E3 tam to nebyl problém DV. Tady se ztrácím, moje angličtina bída. Prosím stačí mi heslovitě kde to najdu. Díky předem.
-
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to léta nepotřeboval, ale matně si pamatuji, že se muselo nejdříve propojit PC s kamerou (měl jsem D8) přes i.Link, čili IEEE1394 (nebo se tomu taky říká FireWire) a Edius má vlevo nahoře CAPTURE. Tam se to nastavovalo, ale už nevím jak. Problém asi bude v tom jaký máš PC. Staré mašiny měly vstup IEEE1394
přímo na základní desce, do novějších se musela zapíchnout do PCI slotu karta s IEEE1394 vstupy.
přímo na základní desce, do novějších se musela zapíchnout do PCI slotu karta s IEEE1394 vstupy.
-
- Kontaktovat uživatele:
olan - protože mám v převádění videa ze SVHS a D8 také resty, pokusil jsem se to napravit. Uvedu to tady, třeba to pomůže i dalším stejně postiženým,
a potom proč se nepochlubit jaký jsem "pašáček", ne? Mám nahrávky z kamery SVHS a D8.
Podmínkou na dnešních PC asi bude nutnost mít kartu se vstupem IEEE1394 do PCI slotu.
Takovou mám ještě z doby Windows 98 a 2000 a Adobe Premiere 5.1 a 6. Pochopitelně že ovladače ke kartě už pod Win 10
nejdou nainstalovat a staré Premiery také ne.
Dokonce nejde nainstalovat ani Premiere CS3 a nešla mi nainstalit ani Premiere CS6, která ještě pod Win8 fungovala.
V Ediusu 8 mi Capture také nefungovalo.
Potom mne "přepadl" nápad! >:D< Zkusil jsem nainstalovat Premiere Pro CC trial verzi a stal se zázrak!
Premča začala nahrávat a umí i rozdělovat jednotlivé záběry podle timecodu. A dá se nastavit DV i HDV.
Trial je možno používat 30 dnů. Pro úplnost: Capture je hned pod nabídkou File (klávesa F5).
Nahrávání je ve formátu .avi, které Edius 8 a jistě i v.7 načte.
Navíc mi jde i nahrávat z videorekorderu SVHS, ale to je složitější, musí se to video nejdříve přehrát do Sony D8 a z ní potom do Premiery.
Tady je ale velký problém.
Kdo nemá u Sonky odblokováno nahrávání, ten si neškrtne!
To je zatím vše, trvalo mi to dost dlouho, než jsem na to přišel a také našel všechny komponenty, hlavně kabely, už to je dost let co jedu na paměťové karty.
Pokud toto moje blábolení někomu pomůže, není čas na to vynaložený marný !!! -D
S úctou už starší amatér! X(
a potom proč se nepochlubit jaký jsem "pašáček", ne? Mám nahrávky z kamery SVHS a D8.
Podmínkou na dnešních PC asi bude nutnost mít kartu se vstupem IEEE1394 do PCI slotu.
Takovou mám ještě z doby Windows 98 a 2000 a Adobe Premiere 5.1 a 6. Pochopitelně že ovladače ke kartě už pod Win 10
nejdou nainstalovat a staré Premiery také ne.
Dokonce nejde nainstalovat ani Premiere CS3 a nešla mi nainstalit ani Premiere CS6, která ještě pod Win8 fungovala.
V Ediusu 8 mi Capture také nefungovalo.
Potom mne "přepadl" nápad! >:D< Zkusil jsem nainstalovat Premiere Pro CC trial verzi a stal se zázrak!
Premča začala nahrávat a umí i rozdělovat jednotlivé záběry podle timecodu. A dá se nastavit DV i HDV.
Trial je možno používat 30 dnů. Pro úplnost: Capture je hned pod nabídkou File (klávesa F5).
Nahrávání je ve formátu .avi, které Edius 8 a jistě i v.7 načte.
Navíc mi jde i nahrávat z videorekorderu SVHS, ale to je složitější, musí se to video nejdříve přehrát do Sony D8 a z ní potom do Premiery.
Tady je ale velký problém.
Kdo nemá u Sonky odblokováno nahrávání, ten si neškrtne!
To je zatím vše, trvalo mi to dost dlouho, než jsem na to přišel a také našel všechny komponenty, hlavně kabely, už to je dost let co jedu na paměťové karty.
Pokud toto moje blábolení někomu pomůže, není čas na to vynaložený marný !!! -D
S úctou už starší amatér! X(
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak já to taky zkoušel a potom mě poslali ze Syntexu tohle možná to bude stejné i u EDU 7.
[attachment 1114 EDIUS-65-DV+HDV.pdf]
[attachment 1114 EDIUS-65-DV+HDV.pdf]
- Přílohy
-
- EDIUS-65-DV+HDV.pdf
- (288.58 KiB) Staženo 148 x
-
- Informace
-