film 1080/50p na flash - externí disk s HDMI

Fórum o všem ostatním - kamery, hardware, offtopic, ...
Odpovědět
fiepin
Příspěvky: 61
Registrován: 01.08.2010, 15:02
Kontaktovat uživatele:

Mám ještě dotaz. V Pinnacle 18 dělám bez problémů HD1920x1080/ 50p. Exportuji v MTS HD 1080/50p H264 24000 kBit/s. Vše v pohodě. V Pinnacle MyDVD vypálím disk AVCHD. V přehrávači s podporou BD a v televizi film perfektní. Disk funguje bez problémů.
Z Pc dám film na flashku a nahraji do notebooku, Vše v poho. . Ovšem když tuto flashku dám do přehrávače s podporou BD nehraje. Když dám fleshku přímo do televize, nehraje - složka je jako by prázdná. Zkoušel jsem film vyrenderovat i v 50 i a také nic. Čím to může být, televize formát 50i podporuje.
Co je špatně. Dík za radu. BD disk jsem ještě nezkoušel.
Dále neví někdo o externím disku, který by měl místo USB2-3 spíše HDMI. Existuje něco takového. Hledal jsem ale nenašel.
Díky
Jirka M

Není to náhodou tím, že flashka je naformátovaná na FAT32 ?! Vyzkoušej externí HDD.
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Z AVCHD nebo BD je na flešku potřeba vypreparovat ze složky stream, jen samotný video soubor. Potom by měl být normálně přehratelný.

Externí disk si pořiďte 2,5, tedy do notebooku a ktomu externí obal s USB 3 přípojkou. Já mám tento - https://www.alza.cz/axago-adsa-1s3-slim ... 34.htm?o=8 - a jsem maximálně spokojen. Přes USB v BD Sony přehrávači z toho přehraji spolehlivě všechno video. M2ts, mkv DivX, Xvid atd.
fiepin
Příspěvky: 61
Registrován: 01.08.2010, 15:02
Kontaktovat uživatele:

Začínám v tom mít chaos. Z AVCHD jsem ze složky stream vypreparoval video záznam a dal na flash. Výsledek ten, že jak v přehrávači tak v telce je složka s popisem - prázdná. Vyzkoušeno na dvou televizích FHD. Druhý pokus byl ten, že film v plném rozlišení 1920x1080p50 nahraný v notebooku jsem přes připojení HDMI propojil s televizí a film hraje. Ten samý film nahraný na záložním externím disku, kterrý propojím přes USB s televizí, píše - složka prázdná.
Proto jsem se ptal na nějaký ext. disk s vývodem HDMI a ne USB.
Nevím co dělám špatně, ale myslím si, že kdybych koupil výše uvedený externí disk s obalem a USB3, nefungoval by také. Ale proč, když Vám to bez problému funguje. Není to tím, že mám na ext.disku USB2? Už fakt nevím.
Miroslav Polner

V disku a ani v USB2 chyba určite nie je, skôr treba zistiť či vám televízor podporuje daný formát, 50p všetky neprehrajú, skúste to vyexportovať ako 50i, prípadne zistite aké formáty na prehrávanie váš tv podporuje.
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Moje TV Sony také nepřehraje m2ts video z flešky ani z ext, HDD přes USB. Sony to mají schválně, aby se kupovaly BD přehrávače, skrze které to jde, jak jsem psal v minulém příspěvku. Je to politika, nic jiného. Vaše TV na tom bude velmi pravděpodobně stejně. Chyba je tedy v televizích některých značek a typů. Je možno místo nákupu Sony BD přehrávače zakoupit nějaké MMC (multimediální centrum, které to přehrát přes USB do TV také dokáže, ale je třeba vysledovat specifikaci a možnosti daného přehrávače. Máte-li peníze na BD přehrávač, je to nejjednoduší cesta k pohodlnému přehrávání z flešky nebo ext. HDD s USB přechodkou.
fiepin
Příspěvky: 61
Registrován: 01.08.2010, 15:02
Kontaktovat uživatele:

p. Polner - Ano, ještě jednou zjistím jaké rozlišení televize přehraje.
Romulus - BD přehrávač mám. Pokud dám do něho disk vypálený jako AVCHD hraje bez problémů (disk BD jsem ještě nevypaloval) , obraz krásný. V přehrávači je i USB zdířka n aflash a film na flash nepřehraje, píše to prázdná složka.
Jde mi o to, že když jdu třeba na návštěvu a oni přehrávač nemají, abych film mohl přehrát z flash a nebo z něčeho jiného. Flash nejde a exter disk také ne.
Východisko by bylo film MTS HD 1080/50p H264 24000 kBit/s převést do jiného formátu, který by šel přehrát na flash, a pustit na TV,ale aby měl alespoň stejnou či dobrou kvalitu. Nebo ho už v jiném formátu vyexportovat v Pinnacle. Otázka je v jakém??? Poradíte ještě? Díky.
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Jestli chcete převézt video do jiného formátu, ale ve stejné kvalitě, jde to v DVDFab 9. dokáže videu vyměnit jen kontejner a video ponechá v nezměněném stavu.

Ohledně DB přehrávače, jde o to, jaký máte přesně typ. Ne každý umí video z m2ts přečíst. Specialistou na 50p je Sony, za ním Panasonic s některými typy. S ostatními značkami nemám bohužel žádnou zkušenost.
Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host