Identifikace editovacího programu (již jsem zoufalý)

Fórum o všem ostatním - kamery, hardware, offtopic, ...
Odpovědět
Maxusz
Příspěvky: 3
Registrován: 25.01.2016, 10:11
Kontaktovat uživatele:

Nevíte někdo, prosím, v jakém programu je vytvořen videoefekt s textem, který se objevuje v průběhu níže uvedeného videa (např. 0:35).
https://www.youtube.com/watch?v=Z_efCESJvGk

Zatím se mi dostalo jen obecných odpovědí, že se jedná o titulkovací efekt. Potřebuji vědět konkrétní program, kde je daný efekt k dispozici.
Děkuji.
bbsenior
Příspěvky: 50
Registrován: 06.06.2014, 22:13
Kontaktovat uživatele:

Berte to jako názor "Dědy Porady". Navíc , nejsem u Ntb, jen u tabletu, nemohu názor ověřit. U CORELU složitě- vytvořit vlastně pomocí jakéhokoliv grafického editoru foto (na př. i Zoneru), převést na klip, pak vložit do 2. překryvu. Až se dostanu k PC, podívám se, budou to nejspíš pluginy- domnívám se po názvem FX a ty jdou jako pluginy při trošce šikovnosti dostat i do jiných střihových programů. Navíc, v Corelu je jde uložit jako šablonu, která se dá vkládat kamkoli, i dále upravovat. Pokud nedostanete od někoho povolanějšího konkretní odpověď do zítra odpoledne, podívám se (u Corelu VS X7).
Maxusz
Příspěvky: 3
Registrován: 25.01.2016, 10:11
Kontaktovat uživatele:

Moc děkuji za ochotu, psal jsem i na dvě zahraniční fóra - zatím bez úspěchu.
bbsenior
Příspěvky: 50
Registrován: 06.06.2014, 22:13
Kontaktovat uživatele:

Osobně bych u Corelu zvolil už popisovaný postup, navíc pohyb pozadí jde udělat ve více linkách překryvu. Zagůglujte FX pluginy.mám dojem, že jsou od jiného výrobce) a na jeho stránkách najdete další. Popsaný postup používám běžně, jde o to poprvé a pak o zvyk. Ostatně, vkládání fotek do celkového videa jde zejména u "mizerných" klipů, pak sejmout fotosnímek, dál s ním pracovat- ostření, ZOOM atd., převod do videa- zejména u statických záběrů- je běžné, na př. u TV šotů.Stejně, kolik chcete "naflákat" vložených titulků na př. do videa o délce cca 5 minut? Požívám spíš kombinaci s mluveným komentářem- pokud by nešlo přímo o nějaké video jako návod. Děda Porada.
kamera11
Příspěvky: 376
Registrován: 09.06.2012, 00:42
Kontaktovat uživatele:

Když si přečteš návody k editačním programům (Pinnacle, Adobe Premiere Elements...), tak zjistíš, že se to dá běžně udělat všude (!), pokud na to není org. "plující" titulky (a že jich je...) možno vložit jako další efekt do další a další stopy videa. Použiješ třeba green screen effect https://www.google.cz/webhp?gws_rd=ssl# ... d&start=80 - titulky do další vrstvy, nastavíš, použiješ klíčování (Chroma Key).......
Maxusz
Příspěvky: 3
Registrován: 25.01.2016, 10:11
Kontaktovat uživatele:

Jsem začátečník, takže moc díky za rady. Teď mi nějakou chvíli potrvá, než se to naučím.
kamera11
Příspěvky: 376
Registrován: 09.06.2012, 00:42
Kontaktovat uživatele:

Pro: Maxusz 26. 01. 2016 10:00
..............učit se je dobré......je zde odkaz i na → https://www.youtube.com/watch?v=gO4w4j8 ... JD488Ma2X5, dělá to Jan Barvínek, je zde i na tomto webu. Je i na Facebooku....Chce to trpělivost, trpělivost, trpělivost.......a pak se výsledky dostaví. Tomu věř (!)
bbsenior
Příspěvky: 50
Registrován: 06.06.2014, 22:13
Kontaktovat uživatele:

Připojím se ke "Kamera11" Sám dělám v Corelu už cca 8-10 let a stále se učím s každou novou verzí. Dovolím si poznámku "mimo mísu" Jedu ve Win 10, naprostá spokojenost. S jedinou- ale podstatnou výhradou. Každé usnadnění tzv. uživatelské přívětivosti=kliknu a je to, odvádí právě uživatele od samostatného myšlení. Ti si ani nedovedou představit, že u mého prvního služ.1.PC někdy v r.88-89 bylo nutné si v DOSu pro tiskárnu z NDR značky ROBOTRON napsat pro každý nový tisk kratičký program. Mimo to - nenapsal jste v kterém programu děláte, tak slíbená odpověď: V CORELu bych hledal pod triky NewBlue FX, je tam sekce i pro titulky, ale stejně bude nutné použít kombinaci i několik překryvů; vytvoření klipu jako šablony, přerenderování v nastavení, které používáte pro vytvoření filmu, atd,atd. Jo, a hlavu, tu především. Zmiňované pluginy určitě používají- nebo se dají dostat i do dalších střih. programů.Zdravím- a toho Dědu Poradu jsem zvolil záměrně.
PS. Na YouTube je spousta vynikajících návodů.
Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host