Dobrý den,
snažil jsem se najít podobné téma ale nenašel, omlouvám se pokud se to zde již řešilo.
Dovolte tedy dotaz: stříhám videa v Sony Vegas. Potřebuji si nyní koupit nový notebook, který by mi tento střih co nejefektivněji umožňoval.
Nejde mi o renderování, na to mám počítač. Jde mi o co nejplynulejší práci na střihu videa.
- existují nějaké grafické karty pro notebooky, se kterýmy si Sony Vegas lépe rozumí a nebo naopak abych nekoupil notebook s grafikou, kterou Sony Vegas nebude moci využít? Využívá vůbec Sony Vegas grafiku při střihu, nebo pouze při renderování?
- na jaké procesory se mám při výběru zaměřit?
- Rozpočet mám cca 25tis s tím, že pokud by se notebook dal dále rozšiřovat, tak cokoliv co by se dálo rozšířit v této ceně být započteno nemusí (poté dokoupím SSD disk, pevný 1TB disk, dokoupím RAM.... 25tis je pouze momentální limit pro základ pro rozšíření )
Za každou Vaši odpověď moc předem děkuji
Kamil
Notebook pro Sony Vegas 12
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Váš finanční limit je dost vysoký na to, aby, když si pořídíte některý ntb v této cenové hladině, splňoval Vaše požadavky. Sony Vegas není nikterak náročný na hardware. Tedy ne tak, jako např. Pinnacle Studio. Já mám Vegas Pro 12 na ntb Sony VAIO, který jsem kupoval cca před dvěma léty s oddělenou grafikou AMD/ATI Radeon 7xxx a procesorem Intel i7, tenkrát v ceně cca 30 tisíc. Renderování mu nedělá žádné potíže, proto jej k tomu občas také využiji, když potřebuji stolní PC k jiné práci. Vše v něm probíhá svižně, jen 4K je třeba dát do Proxy souborů, aby se zbytečně při střihu nezadýchával. V ntb mám SSD Intel 330, který je velmi svižný a tak se v mém Sony Vaio dá dělat všechno bez problémů. Jako externí disk používám dříve v ntb zabudovaný HDD 750GB s rychlostí zápisu kolem 90MB/s a v pohodě jsou z něj ntb načítány data, které Vegas Pro zpracovává.
Nejsem schopen poradit konkrétní typ ntb, ale jsem si jistý, že ve Vašem finančním limitu, nebude problém schopný ntb pro střih videa v Sony Vegas Pro 12 sehnat. doporučuji silný moderní Intel CPU i7 nebo i5, které mají vlastní grafiku dosti silnou na všechny běžné operace s videm. Na firemních stránkách Intelu se určitě dozvíte více informací k tomuto tématu.
Hodně štěstí při výběru správného stroje, který Vám bude dělat jen radost.
Nejsem schopen poradit konkrétní typ ntb, ale jsem si jistý, že ve Vašem finančním limitu, nebude problém schopný ntb pro střih videa v Sony Vegas Pro 12 sehnat. doporučuji silný moderní Intel CPU i7 nebo i5, které mají vlastní grafiku dosti silnou na všechny běžné operace s videm. Na firemních stránkách Intelu se určitě dozvíte více informací k tomuto tématu.
Hodně štěstí při výběru správného stroje, který Vám bude dělat jen radost.
-
- Kontaktovat uživatele:
Moc Vám děkuji za odpověď, potěšil jste mě
-
- Informace
-