Stativ Sony VCT-VPR1
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za recenzi. Zajímavá je informace o tom, že redukce AV/Multi nefunguje u všech kamer. Pak je asi rozumnější pořídit si kvůli ručce tento stativ.
Páčka zoomu má plynulou změnu rychlosti, nebo jsou jen dvě rychlosti přepínatelné přepínačem?
Páčka zoomu má plynulou změnu rychlosti, nebo jsou jen dvě rychlosti přepínatelné přepínačem?
-
- Kontaktovat uživatele:
Posuv zoomu je variabilní. Čím více vybočíme páčkou ze středu, tím rychlejší je posun zoomu. Dají se s tím dělat opravdu plynulé záběry. Rychle, podle rychlosti zoomu samotné kamery a pomalu, jak jen to dokážeme udržet.
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak to je opravdu výborné, to je jako moje stará dobrá lanc ručka.
Dostal se mi totiž do ruky podobný Sony stativ a tam byla taková "falešná" páčka s jednou rychlostí.
V tom případě asi nemá smysl pokoušet se reduovat lanc->av->multi. Jen je nevýhoda že se to nedá prodloužit. Na Lanc stačil 3 žilový kabel a chodilo mi to na 50m (dálkově ovládaná kamera na stativu s motorovou hlavou).
Dostal se mi totiž do ruky podobný Sony stativ a tam byla taková "falešná" páčka s jednou rychlostí.
V tom případě asi nemá smysl pokoušet se reduovat lanc->av->multi. Jen je nevýhoda že se to nedá prodloužit. Na Lanc stačil 3 žilový kabel a chodilo mi to na 50m (dálkově ovládaná kamera na stativu s motorovou hlavou).
-
- Kontaktovat uživatele:
Výhodou MULTI kabelu, je jeho odnimatelnost a záměna za jiný, s AV/R nebo LANC. Nevýhodou je, že se u nás dají pořídit, zase jen jako náhradní díl a ceny jsou doslova nehorázné. Od cca 1000Kč do cca 4000Kč. Kdo to ale hodně potřebuje, asi ty peníze obětuje.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zajímalo by mne, jestli je to kompatibilní i s jinými kamerami než Sony. Přes Google jsem žádnou informaci nenašel a u Sony také ne. Jedná se mi o kameru
Panasonic Lumix DMC-FZ1000. Tu ovládám přes tablet Wi-Fi, ale nejde pochopitelně švenkovat. Zoomovat ano.
Panasonic Lumix DMC-FZ1000. Tu ovládám přes tablet Wi-Fi, ale nejde pochopitelně švenkovat. Zoomovat ano.
-
- Kontaktovat uživatele:
Je možné, že by to mohlo jít v případě LANC připojení. V případě připojení MULTI, je to čistě firemní záležitost a jde to jen s přístroji, ve kterých to samo Sony povolí. MULTI zdířku má mnoho záznamových zařízení Sony a přesto jsou pokusy s nimi v kombinaci s ovladačem na stativu liché. Křížem producenty záznamové elektroniky na spotřební úrovni, si každý výrobce hraje výhradně na vlastním písečku. Kompatibilita je možná jen u profesionální řady, protože až tam jsou konektory certifikované a fungují tedy u všech značek. Dozajista i tam jsou možné některá omezení. To je můj osobní, ale logický závěr.
Panasonic na Sony tedy dozajista rozchodit nepůjde, i kdyby měl na krásně stejný konektor.
Panasonic na Sony tedy dozajista rozchodit nepůjde, i kdyby měl na krásně stejný konektor.
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za odpověď. To je to, čeho jsem se obával.
-
- Informace
-