Mikrofony

Fórum o všem ostatním - kamery, hardware, offtopic, ...
roman51
Kontaktovat uživatele:

Zdarec,,
koupil jsem mikrofon RODE VideoMic Rycote, má kromě odpružení od tělesa kamery i nízkofrekvenční nastavení prahu - pro odstranění brumu nebo šumů.
A z manuálu ke kameře jsem zjistil, že se v FZ1000 dá snížit úroveň vstupu zvuku až na -12 dB, použil jsem -6 dB a celkem pohoda.

Ještě poznámka k mikrofonu RODE - po registraci u výrobce se záruka prodlouží na 10 (slovy: deset) let!!
mack
Kontaktovat uživatele:

Zdravím,
také jsem pořídil tento mikrofon. Jsem sním velice spokojen. Akorát, když jsem ho kupoval v megapixlu, tak mi prodejce ubezpečil jak ruchy a mluvené slovo není slyšet zezadu, že bere vše jen před objektivem. Tak není to pravda, normálně je slyšet všechno. Vše před objektivem je slyšet PERFEKTNĚ i ti co nemluví moc hlasitě jsou slyšet i poměrně daleko cca 7-10m.
Já ho používám k foťáku. Při natáčení se bohužel přenáší zoomování objektivu i když je mikrofon odpružen. Ale u kamery by to neměl být problém.

http://www.megapixel.cz/rode-videomic-rycote
roman51
Kontaktovat uživatele:

Ahoj,
on Panasonic Lumix DMC-FZ1000 je fotokamera a já se domnívám, že odrušení motorku zoomu a asi i stabilizátoru (i když při natáčení ve 4K stabilizace nefunguje a ještě stabilizaci vypínám) jsem dosáhl snížením úroveň vstupu zvuku v kameře (možnost až na -12 dB, použil jsem -6 dB).
Ale zatím si neumím poradit s tímto: v návodu k RODE VideoMic je uvedeno, že třípolohovým přepínačem PAD v prostoru baterie je možno redukovat citlivost výstupního signálu. Viz. obr.9 a 10 CZ návodu.
Ale čím se přepínač ovládá, když nemá žádné výstupky a prstem se k němu není možné dostat mi nikdo neporadil, jen prodejce Alza mi navrhl dotykové péro jako se používá na dotykové obrazovky. Takového něco jsem dostal k Panasonicu SD700, ale tady bylo k ničenu a něčím kovovým se tam bojím vrtat.
Jaké jsou vaše zkušenosti?
mack
Kontaktovat uživatele:

pomohlo mi obyč. párátko :-) Vy jste k tomu dostal CZ návod? Takové štěstí jsem neměl, ale na netu jsem něco našel.
roman51
Kontaktovat uživatele:

má to nastavení z bateriového prostoru nějaké podstatné dopady, nebo je možno bez toho žít ?
mack
Kontaktovat uživatele:

Rozdíly jsou vcelku znatelné. Pokud budu mít dneska nebo zítra chvilku, udělám ukázku.
mack
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem se na to nedostal dříve až dneska. Natočil jsem pár vteřin malého potůčku. Ve vzdálenosti cca 50m jsem slyšel čeření vody. Uchem jsem to slyšel asi jako -10dB.

http://uloz.to/x5BRafnZ/rode-mic-mp4

když to bude chtít heslo tak: rode
Šakal

Mám tento mikrofon asi od půlky září. Zatím jsem s ním spokojený. Vlastní porovnání různého nastavení jsem si nedělal, nastavil jsem prostřední hodnotu a potom upravil nastavení v kameře. Poslechl jsem si ukázky, ale nezdá se mi, že to je zvuk 50 m vzdáleného potůčku. Nechce se mi věřit, že obraz byl dělaný na tak velkou vzdálenost, podle mého názoru je to tak z 5 metrů.
mack
Kontaktovat uživatele:

No 50m jsem odhadl a nedal bych za to ruku do ohně. Ale určitě to bylo více jak 5 metrů. Já osobně bych řekl, že ve skutečnosti jsem slyšel tu vodu stejně hlasitě jako v nastavení -10dB. Pokud bude čas, a těď mezi svátky by mohl, zkusím se tomu pověnovat více a natočit něco co budu moci doložit i vzdáleností. Toto video byla jen rychlovka, protože jsem to slíbil a nedostávalo se mi času.
roman51
Kontaktovat uživatele:

Mack - díky za ukázku, zatím jsem se k nastavování nedostal. Ale mám dojem, že po snížení úrovně vstupu v kameře na -6 dB mi dostatečně pomáhá odpružení
mikrofonu a nízkofrekvenční nastavení prahu. Při točení venku to funguje naprosto dostatečně, v interiéru to budu ještě testovat.
Odpovědět
  • Informace