Strih videa ve formatu mp4? nebo AVCHD?
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky souhlas,doporučil bych přejít na Avid studio.Tedy pokud chcete zachovat kontinuitu zvyku práce z Pinnacle a chcete mít soft česky.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dekuji panove za dalsi nazory!
Co se tyce kamery Canon Legria HF M41,
snima kamera ve full HD? na kamere je napsano jen HD, je to trochu matouci.
A v recenzi Romoluse je psano - "obraz ve formátu AVCHD – MPEG-4 AVC/H264" - znamena to ze to muze snimat i do formatu MPEG-4? i do AVCHD volitelne?
A jako zapor na konci je "Málo širokoúhlý objektiv" - neni to spojene s tim ze to je HD/FullHD? nebo to je jen vyrobni "vada"?
Co se tyce kamery Canon Legria HF M41,
snima kamera ve full HD? na kamere je napsano jen HD, je to trochu matouci.
A v recenzi Romoluse je psano - "obraz ve formátu AVCHD – MPEG-4 AVC/H264" - znamena to ze to muze snimat i do formatu MPEG-4? i do AVCHD volitelne?
A jako zapor na konci je "Málo širokoúhlý objektiv" - neni to spojene s tim ze to je HD/FullHD? nebo to je jen vyrobni "vada"?
Tady http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p403258 ... ria-hf-m41 se dočtete, že kamera snímá ve Full HD, v AVCHD. (Jinde seženete kameru levněji.)
"Zárukou špičkové kvality obrazu je snímač Canon HD CMOS Pro, který byl speciálně navržen pro záznam Full HD videa, a ve srovnání s běžnými snímači disponuje až o 160% větší plochou citlivou na světlo."
Jinak "málo širokoúhlý objektiv" není žádná vada(!), naopak mně vyhovuje tím, že obraz je přirozenější (na okrajích není znehodnocen, jako je tomu právě u širokoúhlých objektivů). Ale vždy je něco za něco, tzn. při točení rodinné oslavy v malém panelákovém bytě se vám do záběru vejdou celé postavy jen obtížně.
"Zárukou špičkové kvality obrazu je snímač Canon HD CMOS Pro, který byl speciálně navržen pro záznam Full HD videa, a ve srovnání s běžnými snímači disponuje až o 160% větší plochou citlivou na světlo."
Jinak "málo širokoúhlý objektiv" není žádná vada(!), naopak mně vyhovuje tím, že obraz je přirozenější (na okrajích není znehodnocen, jako je tomu právě u širokoúhlých objektivů). Ale vždy je něco za něco, tzn. při točení rodinné oslavy v malém panelákovém bytě se vám do záběru vejdou celé postavy jen obtížně.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to je jediny minus, ze se mi nevejdou vsichni lidi do zaberu v malem prostoru tak se to da ozelet, co?
-
- Kontaktovat uživatele:
To já bych nedal bez "širokáče" ani ránu. Ano. trochu soudkuje, to ale není takové mínus jako, když někde stojím již u zdi a chybí mi na každé straně půl metr pro dobrou kompozici nebo, aby se mi tam vešel celý transparent (poutač) s nápisem atd. Záleží na úhlu pohledu. Konečně ten se dá dokoupit, takže to žádná velká vada není.
No tak ta kamera Samsung HMX-H200 dostala ocenění TIPA 2010 , nevím , ale nemyslím si že to ti lidé dali té kameře jen tak.Sám za sebe měl jsem dva Panasonicy co nahrávali do AVCHD m2ts přípona a jsem opravdu , ale opravdu rád že je již nemám . Fotoaparát mám Panasonic a jsem s ním spokojený a dokonce i s videem , je sice jen 720p ale pořád lepší než ta kamera HDC-SD10 a SD60 , mohl by to být super stroj ale ten m2ts , ne , to už ne. No a od Sony nechci preventivně ani žárovku protože si můžu být na 90% jistý , že bude mít atypický závit a Sony mě donutí si k té žárovce ještě koupit i lustr No a ta kamera HMX-H200 od Samsungu mi jde stříhat v pohodě a video je suprové .Panasonic měl jen jedno rozlišení 1080i - navíc prokládané a dal se snižovat pouze datový tok . HMX-H200 uvádí u 1080i taky to "i" , ale nedělá mi to problémy a navíc má volby ještě 720p a 576p a to už je výhoda.Když se tak zamyslím i do minulosti , tak Sony vždycky přišlo s něčím co nikdo nechtěl. Vím že jejich fotoaparáty nejsou špatné ale po tom co tlačili svoji paměťovou kartu bych ho prostě nechtěl i když už od toho ustoupili.Vždyť ta firma měla i mp3 jen za pirátství.Naštěstí je s čeho vybírat a výrobců je více .
-
- Kontaktovat uživatele:
Jan - Na takovou "odbornou" přednášku se dá pouze říci, že Trabant byl také "auto", protože se sním dalo přemístit z bodu A do bodu B !! >:D<
-
- Kontaktovat uživatele:
roman51 on je to hlavně velký blábol. Čtu to již poněkolikáté a pořád nevím co se nám pokoušel Jan říci. Jen to, že Samsung je jednička v oboru.
To Romolus : Osobně dělám svá videa v AVCHD DVD, ale i DVD MPEG2 současně, aby byla kompatibilita stoprocentně zajištěna. Před nedávnem jsem pořídil BD vypalovačku a tak začnou přibývat v archivu ještě Blu-ray placky. Samozřejmě to vše mám ještě uloženo jako zálohu na HDD.
Můžu se tě prosím zeptat při ukládání jako záloha na HDD, v jakém formátu mám ukládat: Mám skoro 3 hodinový záznam z dovolené v Karibiku a stejný film v AVCHD (m2ts ) je velikost 22.2GB, v MP4 16.7 GB a v AVCHD) (mts) je velikost 35.4 GB. Které dva mám smazat, abych neukládal tak velká data. Myslím, že když to přehrávám na velke full HD TV, záznam v MP4 se mírně seká. Děkuji ....
Můžu se tě prosím zeptat při ukládání jako záloha na HDD, v jakém formátu mám ukládat: Mám skoro 3 hodinový záznam z dovolené v Karibiku a stejný film v AVCHD (m2ts ) je velikost 22.2GB, v MP4 16.7 GB a v AVCHD) (mts) je velikost 35.4 GB. Které dva mám smazat, abych neukládal tak velká data. Myslím, že když to přehrávám na velke full HD TV, záznam v MP4 se mírně seká. Děkuji ....
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za důvěru Dany, ale asi Tě zklamu. Nedokáži ti na tvou otázku dost dobře odpovědět, protože netuším, v jakém bitrate jsou jednotlivá videa zpracována a jaká je jejich kvalita. Prostě si vezmi, pro tebe tu nejlepší možnou kvalitu v poměru k velikosti. To bude nejsměrodatnější hledisko. Konečně mp4 je to všechno, jen zabaleno vždy do kontejneru s jinou příponou. Já osobně dělám AVCHD videa v bitrate 14 až 19Mbit/s, kde je kvalita bez jakýchkoliv nepříjemných artefaktů. Jsou tací, co jim stačí záloha dokonce v 8Mbit/s, ale pro mne osobně je to příliš málo.
-
- Informace
-