Ahoj, rád bych se zeptal jestli je normální, že na novém PC s Core i5-4330 a MSI R9 270 trvá renderování v Sony Vegas (vlastně jeho odlehčené verzi Sony Movie Studio Platinum 12) přibližně stejně dlouho (nebo déle) než je délka videa. Natáčím v AVCHD a rendroval jsem do mp4 s datovým tokem 16M. Zkusil jsem renderovat pomocí grafické karty.
Mělo by být renderování pomocí grafické karty výrazně výkonnější než pomocí procesoru? V mém případě totiž není ten rozdíl moc patrný. :-/ Proč tedy kupovat krafickou kartu za 4500 Kč...?
Délka rederování na výkonném PC v Sony Vegas
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Sony Vegas je známí svou precizností výstupu videa, ale také dobou trvání, které je kolikrát delší, než u jiných střižen. Za pomocí grafické karty se projekt renderuje rychleji, ale soubor je potom zase větší v MB, než když zvolíme pomalejší CPU přepočet. Já renderuji video AVCHD 50p, zpravidla 19Mbit/s a délka renderování je cca jeden a půlkrát delší než projekt samotný. Co tedy má pro příklad 1 minutu, přepočítává se dvě apůl minuty. Záleží také hodně na tom, zda použijete složitější titulky nebo video FX. Pak může být doba přepočtu celého projektu i několikanásobně delší, než je délka samotného projektu. U 25p nebo u 25i je délka renderingu dle mých zkušeností kratší. Doporučuji udělat si projekt, který má rovnou minutu a vyzkoušet všechny možné varianty renderování, ať již v Sony AVC/... či Main Concept AVC/... Oba umějí rychleji něco jiného. Nic nezkazíte doinstalací balíku kodeků K-Lite Mega. Jsou free mám s nimi jen dobré zkušenosti. Nesmí se ovšem křížit s jiným balíkem kodeků v počítači. Hodně zdaru.
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za reakci. Podle vaší rady jsem zkusil různé možnosti a nejlépe vycházelo Blu-Ray 50i 16Mbps grafikou - minuta videa se vyrenderovala za 1:11 a video mělo 113 MB (zvuk 128 Kbps), to stejné procesorem trvalo 1:22 a výsledná velikost je 103 MB.
Došel jsem k závěru, že pro normálního smrtelníka jako jsem já, který stříhá videa z koncertů a dává dohromady jednotlivé části (+ zvuk zvlášť z nahrávadla), je naprosto zbytečné, aby si kupoval grafickou kartu za 4500 Kč (stála spíš 5 tis.) jen pro účel renderování videa. Ano, rychlost renderování je vyšší s grafikou než bez ní, ale jestli budu hodinový koncert renderovat o jedenáct minut déle, na tom mi opravdu nezáleží. Ze všech stran jsem slyšel a četl, že nemá význam stříhat videa bez pořádné grafické karty, proto jsem čekal mnohem výraznější rozdíl. Toto mě opravdu zklamalo.
Vám ale děkuji.
Došel jsem k závěru, že pro normálního smrtelníka jako jsem já, který stříhá videa z koncertů a dává dohromady jednotlivé části (+ zvuk zvlášť z nahrávadla), je naprosto zbytečné, aby si kupoval grafickou kartu za 4500 Kč (stála spíš 5 tis.) jen pro účel renderování videa. Ano, rychlost renderování je vyšší s grafikou než bez ní, ale jestli budu hodinový koncert renderovat o jedenáct minut déle, na tom mi opravdu nezáleží. Ze všech stran jsem slyšel a četl, že nemá význam stříhat videa bez pořádné grafické karty, proto jsem čekal mnohem výraznější rozdíl. Toto mě opravdu zklamalo.
Vám ale děkuji.
Grafická karta MSI R9 270 je sice moderní a výkonná ale není zrovna to ta správná,která by dokázala využít potenciál Sony Vegas
pro GPU Encoding.
Já mám kartu MSI HD5670, která ještě nedávno nešla používat pro GPU Encoding a myslím,že dodnes ani není na seznamu
podporovaných karet ale s příchodem
nových ovladačů verze13.9.se situace zcela změnila ve prospěch této karty a tím se rendering zkrátil více jak o polovinu času ve srovnání s převodem jen za pomocí procesoru
pro GPU Encoding.
Já mám kartu MSI HD5670, která ještě nedávno nešla používat pro GPU Encoding a myslím,že dodnes ani není na seznamu
podporovaných karet ale s příchodem
nových ovladačů verze13.9.se situace zcela změnila ve prospěch této karty a tím se rendering zkrátil více jak o polovinu času ve srovnání s převodem jen za pomocí procesoru
-
- Kontaktovat uživatele:
Dascamperius má jistě velký díl pravdy. Záleží opravdu hodně na vyladění ovladačů pro grafickou kartu. Jde i o to, že součástí je Open GL
Já mám gr. k. AMD/ATI6850, 1GB a ta jede při renderování ve Vegas max. cca na 45%. Takže ji samotná aplikace nedokáže pořádně využít. Stejné je to ovšem i s CPU Intel i7 první generace, které renderuje 50p až v osmi jádrech na 40 - 70% maximálního výkonu. Ovšem různé plug-in kodeky dokážou při renderování do různých formátů jet až na 97 - 100% výkonu.
JanvaanseJongens, je pravdou, že rychlostní rekord v renderování Vegas nedosáhne, ale kvalita výstupu je excelentní, i při nastavení na nižší bitrate. Důležité je mít vždy co nejlepší originál záznam, který pak i po výsledném přepočtu v nižším datovém toku téměř nebo úplně zachován.
Já mám gr. k. AMD/ATI6850, 1GB a ta jede při renderování ve Vegas max. cca na 45%. Takže ji samotná aplikace nedokáže pořádně využít. Stejné je to ovšem i s CPU Intel i7 první generace, které renderuje 50p až v osmi jádrech na 40 - 70% maximálního výkonu. Ovšem různé plug-in kodeky dokážou při renderování do různých formátů jet až na 97 - 100% výkonu.
JanvaanseJongens, je pravdou, že rychlostní rekord v renderování Vegas nedosáhne, ale kvalita výstupu je excelentní, i při nastavení na nižší bitrate. Důležité je mít vždy co nejlepší originál záznam, který pak i po výsledném přepočtu v nižším datovém toku téměř nebo úplně zachován.
-
- Informace
-