Zdravim,
prosim Vas, do Sony Vegas 11 som vlozil video s formatom MP4 a v nahladovom okne (videu) mi ukazalo namiesto videa, len zelene pozadie so zvukom.
vid foto. : http://prntscr.com/4kx6to
Pokial viem, MP4 by nemalo pre sony vegas byt problemom. Obcas sa stane ze mi urcity zaber ukaze ale inac nic ine a znovu zelene pozadie.
Dakujem
Zelene nahladove okno
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím Vás.
Prosím Vás, budem veľmi rád, ak mi pomôžete.
Prv, ako začnem, tak uvediem môj HW.
AMD Athlon x2 240 2,81 Ghz.
2 gb ram DDR2 (800 mhz)
ATI resp. AMD Radeon HD 5670 (1 gb)
Viem že to nieje ideálna zostava, pre prácu v Sony Vegas 11 pro, ale dúfam že to bude stačiť.
Potrebujem zostrihať video s GoPro Hero 3+ a zrkadlovky D-5100 vo "Vegase".
Problém však je v tom že Vegas nepodporuje formát ktorý nahrávam cez GoPro, D-5100. Jedna sa o najvyššiu kvalitu videa t.j 1080p (1920x1080), formát mov. , mp4. Ani jeden formát videa mi Vegas 11, nepodporí a prehrá len zvuk. Pri konvertovaní na podporujúce formáty mi video zobrazí, ale FPS sa pohybuje na úrovni 3-5, čo je katastrofa. Budem veľmi vďačný ak mi napíšete správny formát, poprípade, "máš slabý PC." Konečne video pôjde na youtube v kvalite už spomínanej 1080p.
Vegas mam novo nainštalovaný, takže nastavenia sú pôvodné. Ďakujem za každú serióznu odpoveď.
Ad88amko
Prosím Vás, budem veľmi rád, ak mi pomôžete.
Prv, ako začnem, tak uvediem môj HW.
AMD Athlon x2 240 2,81 Ghz.
2 gb ram DDR2 (800 mhz)
ATI resp. AMD Radeon HD 5670 (1 gb)
Viem že to nieje ideálna zostava, pre prácu v Sony Vegas 11 pro, ale dúfam že to bude stačiť.
Potrebujem zostrihať video s GoPro Hero 3+ a zrkadlovky D-5100 vo "Vegase".
Problém však je v tom že Vegas nepodporuje formát ktorý nahrávam cez GoPro, D-5100. Jedna sa o najvyššiu kvalitu videa t.j 1080p (1920x1080), formát mov. , mp4. Ani jeden formát videa mi Vegas 11, nepodporí a prehrá len zvuk. Pri konvertovaní na podporujúce formáty mi video zobrazí, ale FPS sa pohybuje na úrovni 3-5, čo je katastrofa. Budem veľmi vďačný ak mi napíšete správny formát, poprípade, "máš slabý PC." Konečne video pôjde na youtube v kvalite už spomínanej 1080p.
Vegas mam novo nainštalovaný, takže nastavenia sú pôvodné. Ďakujem za každú serióznu odpoveď.
Ad88amko
-
- Kontaktovat uživatele:
Já provozuji Vegas pouze na strojích silných a proto moje odpověď nemůže být nijak dokonalá. Zkušenost mám i s Vegas 11, se kterým jsem začínal. Nemá sice podporu .mov 1080p, ale to vůbec nevadí. Můžete k finálnímu renderu použít Main Concept nebo Sony AVC a v něm AVCHD položky, které jdou doladit dle libosti uživatele. Se zelenou obrazovkou jsem se setkal před mnoha léty v Pinnacle, ale už si přesně nepamatuji, jak jsem se tohoto problému zbavil. Jedno je jisté, v PC je třeba mít vhodné ovladače grafické karty, poslední kompatibilní vydání pro vaší kartu. Také nejnovější DirectX ovladač. Dále Microsoft NET Framework 3 a 4. Také do PC doinstalujte poslední vydání K-Lite kodeků (MEGA), jsou free. Vše popsané vašemu stroji může celkově jen prospět. Máte.li sebemenší možnost přejít na Vegas 12, učiňte tak. Poslední build je 770. Nižší nemohu doporučit. Věřím, že OS máte min Windows 7, nejlépe x64bitovou edici Professional nebo Ultimate. Home by to měli zvládnout též.
Až budete mít jistotu, že je ve vašem PC vše ok a stejně vám to nepomůže, můžete se zde ozvat. Doporučuji si stáhnout Booster Driver, který je funkční i ve verzi Free a dokáže odhalit většinu zastaralých ovladačů, které brání bezchybnému chodu operačního systému.
Až budete mít jistotu, že je ve vašem PC vše ok a stejně vám to nepomůže, můžete se zde ozvat. Doporučuji si stáhnout Booster Driver, který je funkční i ve verzi Free a dokáže odhalit většinu zastaralých ovladačů, které brání bezchybnému chodu operačního systému.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ďakujem za odpoveď.
Všetky doporučené programy nainštalujem a skúsim formát AVCHD. Na Sony Vegas 12 momentálne prejsť nemôžem ale v budúcnosti (december 2014), tak pravdepodobne učiním. Momentálne mám Win 7 32-bit verziu. Pokiaľ viem, Vegas 12, nepodporuje 32-bit verziu, takže momentálne je pre mňa Vegas Pro 12 nedostupný.
Všetky doporučené programy nainštalujem a skúsim formát AVCHD. Na Sony Vegas 12 momentálne prejsť nemôžem ale v budúcnosti (december 2014), tak pravdepodobne učiním. Momentálne mám Win 7 32-bit verziu. Pokiaľ viem, Vegas 12, nepodporuje 32-bit verziu, takže momentálne je pre mňa Vegas Pro 12 nedostupný.
Ahoj,
chtěl bych vás požádat o radu. Jsem začátečník v práci s videem a nemůžu řešení mého problému nikde dohledat.
Video jsem zaznamenal na Gopro 3 black ed. v rozlišení 1080 60fps. Ve SV12 jsem nastavil projekt na 1920x1080 při 60fps (59,940) na Best > sestříhal > přidal klasické efekty (přechody,overlays, magic bullet look, twixtor, optical flares, text, ...) > jakmile jsem vyrendroval video s nastavením MainConcept AVC/ACC Internet 1080, frame size: HD1080, profile: High, frame rate: 59,940, field order: upper field first (zkoušel jsem i nonprog.), bit rate: 37Mbps, enable progressive download, MP4, kvalita raederu: best >> tak ve výsledné produktu je video úžasné jen části, které jsou zpomalené či pozpátku (revers) se rozkostičkují (pixelizují).
Zkoušel jsem nastavit v jednotlivých problematických úsecích Disable resample a odškrtnout Maintain aspect ratio = výsledek stejný.
Zajímavé je, že pokud vyrendruji jen zpomalené části zvlášť, tak je video bez chyb. (udělal jsem chybné části zvlášť, znovu vložil do videa na místo surového videa a opět exportoval, ale nepomohlo).
Když jsem rendroval s nastavením 29,970fps, bit rate - max.:24Mbps average:16Mbps, tak byly inkriminované části ok, ale celková kvalita videa ko.
Může být problém ve výkonu mého pc či používaném přehrávači?
Render mi trvá několik hodin a nechci ztrácet čas se zkoušením a hledáním problému na slepo.
Děkuji všem, kteří se mi budou snažit pomoci..
chtěl bych vás požádat o radu. Jsem začátečník v práci s videem a nemůžu řešení mého problému nikde dohledat.
Video jsem zaznamenal na Gopro 3 black ed. v rozlišení 1080 60fps. Ve SV12 jsem nastavil projekt na 1920x1080 při 60fps (59,940) na Best > sestříhal > přidal klasické efekty (přechody,overlays, magic bullet look, twixtor, optical flares, text, ...) > jakmile jsem vyrendroval video s nastavením MainConcept AVC/ACC Internet 1080, frame size: HD1080, profile: High, frame rate: 59,940, field order: upper field first (zkoušel jsem i nonprog.), bit rate: 37Mbps, enable progressive download, MP4, kvalita raederu: best >> tak ve výsledné produktu je video úžasné jen části, které jsou zpomalené či pozpátku (revers) se rozkostičkují (pixelizují).
Zkoušel jsem nastavit v jednotlivých problematických úsecích Disable resample a odškrtnout Maintain aspect ratio = výsledek stejný.
Zajímavé je, že pokud vyrendruji jen zpomalené části zvlášť, tak je video bez chyb. (udělal jsem chybné části zvlášť, znovu vložil do videa na místo surového videa a opět exportoval, ale nepomohlo).
Když jsem rendroval s nastavením 29,970fps, bit rate - max.:24Mbps average:16Mbps, tak byly inkriminované části ok, ale celková kvalita videa ko.
Může být problém ve výkonu mého pc či používaném přehrávači?
Render mi trvá několik hodin a nechci ztrácet čas se zkoušením a hledáním problému na slepo.
Děkuji všem, kteří se mi budou snažit pomoci..
-
- Kontaktovat uživatele:
Osobně nemám s videi z GoPro žádnou zkušenost. Marně ale přemýšlím, proč se to tak děje. Předpokládám, že originál je natočen progresivně 60p, tedy neprokládaně. Osobně bych se pokusil renderovat Vaše výsledné video v Sony AVC/MVC. Video je v m2ts kontejneru, ale jinak je h264/mp4, stejně jak při použití MainConcept AVC.
[attachment 979 RenderovnAVCHD.png]
Bude to možná trvat ještě déle, tak je ideální to renderovat přes noc, když spíme.
Není tu záruka, že to pomůže, ale jinak než zkouškou to zjistit bohužel nejde. Údajů v obrázku v kolonce Format si nevšímejte, je to jen výchozí nastavení, než jsem jej upravil.
Hodně štěstí a dejte vědět zda to pomohlo.
[attachment 979 RenderovnAVCHD.png]
Bude to možná trvat ještě déle, tak je ideální to renderovat přes noc, když spíme.
Není tu záruka, že to pomůže, ale jinak než zkouškou to zjistit bohužel nejde. Údajů v obrázku v kolonce Format si nevšímejte, je to jen výchozí nastavení, než jsem jej upravil.
Hodně štěstí a dejte vědět zda to pomohlo.
- Přílohy
-
- Renderování AVCHD.png (103.97 KiB) Zobrazeno 1959 x
Tak jsem to vyextrahoval dle tvé rady, ale nyní se mi video seká a pixelizuje po celou dobu přehráváni. Kdesi jsem tu četl, že to bude následkem přehrávání v pc, který si neporadí s formátem a na TV či jiném zařízení film pošlape.
Já však chci abych ho mohl přehrát na pc a zavěsit na web. Nemáš, ještě nějaké eso v rukávu?
Každopádně děkuji za pomoc.
Já však chci abych ho mohl přehrát na pc a zavěsit na web. Nemáš, ještě nějaké eso v rukávu?
Každopádně děkuji za pomoc.
-
- Kontaktovat uživatele:
Netuším jaký máš počítač a jestli je schopen takové video solidně přehrát. Jestli je to problém pouhého přehrávání zjistíš třeba tak, že to výsledné video zkusíš přehrát na jiném PC. Také je možné to nahrát na YT kanál a z něho zkusit přehrát, aby si zjistil, zda to je počítačem.Já osobně jsem se s Tvým problémem nikdy nesetkal a tak těžko účinně poradit. Může v tom být mnoho různých variant nedostatku v počítači, kterým se pokoušíš video zpracovat či následně přehrát. Zkus to přepočítat do nižšího bitrate, např. 14Mbit/s. Z mé zkušenosti takové video ještě nekostičkuje ani se neseká a navíc nedá počítači tolik práce s přehráním. Vím, že je to k vzteku, když se nedaří, ale opravdu konkrétní radu takto na dálku neumím podat. Promiň.
-
- Informace
-