nový klip v Pinnacle 16 Plus je bez zvuku

Odpovědět
multa
Kontaktovat uživatele:

Zdravím,prosím o radu jak donutit Studio spolupracovat.
Mám PS 16 + a po importu klipu do knihovny je klip němý,tedy bez zvuku.(tedy po přidání do projektu).Vtip je v tom,že když do projektu přidám klipy,které jsou ve studiu jako ukázkové(Our fun vacation a The sky ...) ,tak ty jsou se zvukem.Udělal jsem pokus,že jsem nainstaloval i Studio 12 a tam vše funguje bez nejmenších problémů.Může mi někdo poradit? Díky předem.
kamera11
Kontaktovat uživatele:

XXX
multa
Kontaktovat uživatele:

Zdravím a děkuji za odpověď,taky jsem si už začínal myslet,že budu muset ,,jinam" jsem tu nový a je tu opravdu nějak mrtvo.Teď k problému-v knihovně má můj klip formát MPEG-Video file a vedle něj je ještě ještě složka vypadající jako bílý rohem přeležený list papíru ve formátu MPG.scn .Zkušební,nebo ukázkové video má rovněž formát MPEG Video file a taktéž složku MPG.scn.Oba klipy v knihovně jsou v pořádku se zvukem.
Když otevřu ST 16 ,kliknu na knihovnu a kliknu na klip The Sky is ... tak ten je v pořádku a je krásně vidět zvuková stopa,když však kliknu na můj klip,tak je němý a zvuková stopa chybí.Takže pravděpodobně je to tak jak píšeš,ale docela mne zaráží,že asi před rokem,kdy jsem se ST16 pracoval jsem tyto problémy neměl a přitom jsem zpracovával video ze stejné kamery jako teď,pouze s tím rozdílem že PC byl stolní.Zkusím tedy klip převést do jiného formátu,ale stejně je to jakési podivné-nový SW(člověk si myslí,že tedy lepší a skutek utek).Přesto děkuji a zdravím.
Laďa
Kontaktovat uživatele:

Neinstaloval jsi nějaké CodekPacky? Ty to mohou také způsobit. Jinak si udělej rozbor tvého klipu a klipu se SP v programu MediaInfo. porovnej si je u zvuku.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Máte ve svém stroji poslední DirectX a FrameWork ovladače? Máte aktuální ovladače zvukové a grafické karty? Já PS16 už nemám, ale vím, že Pinnacle byl vždy citlivý na perfektně vyladěný systém.
multa
Kontaktovat uživatele:

Co se kodeků týče,nainstaloval jsem K-Lite Codec pack ,ale to až potom ,kdy jsem zjistil,že to mám němé.Stáhl jsem Medial info a zkusím to prověřit.Kdysi se doporučovalo instalovat PS na čistý OS.Začínal jsem u PS 8 pak 9-10-12 a poslední 16. Řešil jsem problémy s posunutým zvukem a spoustu jiných,menších.Ale toto je opravdu neobvyklé.Jsem ,,starý" Pináklista ,ale rozhodně se nepovažuji za nějakého odborníka,spíše za uživatele,který Studio používá pouze občas,pak to na rok odloží a samozřejmě spoustu věcí zapomene atd.PS16 jsem naposledy používal před rokem,potom odinstaloval ,ale vím ,že tyto problémy tam určitě nebyly.Ještě prověřím ty aktualizace,ale myslím ,že to moc nepomůže.Jako poslední mám v záloze prázdný HDD,tak na něj nainstaluji Win 7 a pak hned PS16,uvidím,co to udělá,ale to nechám až na dlouhé zimní večery,protože léto trávím na chalupě a tam používám NTB.Jinak samozřejmě přivítám každou dobrou radu(těch není nikdy dost).Jak něco zjistím,tak se ozvu.
Odpovědět
  • Informace