Canon Legria HF G30

Fórum o všem ostatním - kamery, hardware, offtopic, ...
Odpovědět
radek7777
Kontaktovat uživatele:

Taky jsem v neděli zkoušel macro, chce to ale stativ z ruky se to nedá udržet :) Zkouším nyní točit v manualním nastavení zjistil jsem že je lepší vyřadit z nabídky automatický ND filtr. Kamera je hodně citlivá na vyvážení barev. Když se dobře nastaví tak to jde. Ale stejně se mi zdá že jako by se nedal nastavit teplejší odstín .
Radek
radek7777
Kontaktovat uživatele:

Mám takový dotaz. Když se dívám na videa s moji kamery Canon G30 ale i z videí ze stejné kamery třeba na webu tak mi připadá že obraz jako by pořád byl zabarven do červena až fialova hlavně pleťové tóny jako kdyby mi tam chyběla žlutá jde to nějak oteplit třeba filtrem . Pořád porovnávám starou kameru Sony TRV 15E na mini dvd pásky. Tam mi barvy připadaly přirozené. Máte nějaké zkušenosti.
Laďa
Kontaktovat uživatele:

Každá firma má své barvy. Panasonic jsem nemohl sladit s Canonem. Takže porovnávat Canon a Sony bude to samé. Jestli máš ještě starou kameru, udělej si zkoušku na barevnost a budeš vidět jak na tom jsou. Mě osobně Canon vychází s barvami nejlépe, měl jsem Sony i Panasonic.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Canon obecně má barevný tón do červena. Možná XA10, kterou má Láďa to není tak markantní a to je jedině štěstí. Jediná cesta je jemné doladění vyvážení bílé, nebo úprava až v postprodukci - při střihu. HF G30 je pořád jen amatérská třída a oni se s tím při výrobě nemažou. Klidně to zkuste na podpoře Canon v ČR reklamovat, schválně co odpoví.
radek7777
Kontaktovat uživatele:

Ahoj zjistil jsem že je nový Firmware 1.0.4.0 máte ho někdo nainstalován je lepšší nebo to nemá význam aktualizovat zpět prý původní Firmware už nejde nainstalovat tak nevím jestli se do toho pustit. http://www.canon.cz/Support/Consumer_Pr ... F_G30.aspx
MONYS
Kontaktovat uživatele:

Zdravím, dá se nějak zjistit jaký má G30 fw.?Já bych to raději neriskoval a nechal to raději na servisu jestli by byl ochoten tam nahrát.
,
radek7777
Kontaktovat uživatele:

V menu je to v jedné kolonce napsané.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

To já bych se toho nebál a je-li to možné nainstalovat doma, hned bych to udělal. Může se jednat o podstatné zlepšení chodu kamery, jinak by nový firmware nezveřejňovali. Chovejte se přitom dle doporučení a nebojte se, se do toho pustit. :-)
MONYS
Kontaktovat uživatele:

Zdravím zde na foru ,přikládám nějaké klipy z přírody v MPEG4/50p/dat.tok35Mb: :://ulozto.cz/xoyAhQaF/011-mp4 heslo g30 http://ulozto.cz/live/xf1rALTk/001-mp4
jolefoto

MONYS napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Zdravím,chtěl bych poprosit o radu který ext.
> mikrofon/ster/mono je vhodný pro tuto kameru
> aniž by se muselo upravovat uchycení na
> kameře?Předem děkuji

Tak toto by zaujímalo aj mňa. Nemá náhodou niekto skúsenosti s mikrofónom Canon DM 100. Je dosť drahý ale zase ak má byť za tie peniaze dobrý tak by som radšej tento. Počul som že aj nejaké mikrofóny od f.RODE by mali byť dobré. Je tu niekto taký čo by to vedel porovnať s originál DM 100? Alebo aspoň dal link pokiaľ možno v slovenčine alebo v češtine. Ďakujem za odpovede.
Odpovědět
  • Informace