Panasonic HD Writer

Fórum o všem ostatním - kamery, hardware, offtopic, ...
Zuzka
Kontaktovat uživatele:

ahoj,

měla bych velikou prosbu o trpělivé a hlavně srozumitelné vysvětlení jak na to. Jsem absolutní začátečník ve střihu videa a celkově i PS zvládám jen jako uživatel něčeho co někdo nastaví. To jen na úvod :-)

Mam novou kameru a k ní program HD Writer. Už jsem pochopila částečně jak v programu pracovat, takže mam hotová nějaká videa. S čím ale bojuji:
1 - nahrání videa do programu - zatím jsem nepochopila jak to funguje. Nejprve jsem si videa stahávala na D v PC než jsem začala používat tento program. Teď když tato videa chci upravovat a překopíruji je do C do složky videa, tak ten program je nevidí. Vidí jen soubor a hlásí, že obsahuje 0 složek. Přitom, když stahuji nové videa přímo do C, tak ty se v HD Writeru ukážou. Tak co dělám špatně a jak tedy správně dostat ta videa do programu?

2 - už zpracovaná videa v programu - zdá se mi, že video trvá cca 10 min a zabere mi při vypalování téměř polovinu DVD jestli nedělám něco špatně - v jakém formátu, nebo jak ta zpracovaná videa ukládat (prosím prosím vůbec se neorientuji, tak velmi laicky)

3 - také si nejsem jista, zda jsem na kameře zvolila správný formát natáčení videa i fotek. Točím jen drobná videa ze života mých dítek. Prosím poraďtě jak kameru nastavit.

Omlouvám se za mé základní neznalosti a budu moc ráda, když mi někdo poradíte

Hezký den

Zuzka
Laďa
Kontaktovat uživatele:

Zuzko, problém Ti poradit bude již v tom, že neznáš základy PC a o videu už vůbec nic, takže ta omluva je nanic.

Ale i tak se o to pokusím.
Předpokládám kameru na SDkarty v HD. Takže stačí jen soubory překopírovat v průzkumníku do zvoleného adresáře (čtečkou karet nebo připojením kamery přes USB). Je jedno kam.
Potom se zvolí editační program (pochopil jsem že máš PS) a v něm si najdeš kde jsou uložené zdrojové soubory a edituješ (stříháš), to jsi jaksi již zvládla.
Jako poslední se provádí EXPORT, zde si zvolíš jestli chceš DVD (SD video), BluRay (HD video) nebo soubor (tady je potřeba se orientovat - naučit).
Kamera se kupuje, aby se natočilo co nejkvalitnější video, takže toč v HD a potom si exportuj soubory do HD a ty předělej na DVD.
To je tak vše co pro začátek mohu napsat, protože moc informací od Tebe nemám. Přečti si články a tam by jsi měla najít odpověď.

http://www.freeride.cz/ski/clanky/ostat ... ei--12713/
http://www.topzine.cz/strih-v-amatersky ... jak-na-nej
Zuzka
Kontaktovat uživatele:

děkuji za odpověď

já vím, že toho velmi nevím nicméně přesto - pořád nechápu to propojení HD Writer a PC - napíšu tak jak to vidím - v HD writeru se zobrazují videa uložená v PC na C v adresáři Videa, ale pouze ta, která se nahrála pomocí HD writeru. Když je na to C do Videa překopíruji z D, tak HD writer vidí, že je tam složka např. s názvem auto, ale už ta videa nevidí. Proč? Já to nechápu jak to mam udělat abych to tam dostala. Ikdyž to z D, vložím zpět na SD kartu a otevřu jí v HD writeru, stejně se mi to video nenačte.

Já vím, že je to jak vysvětlování malému děcku co neví která ruka je levá a pravá ...
Laďa
Kontaktovat uživatele:

Instalovat si ten program nebudu, ikdyž to CD mám. Jak píši, kopíruj to přímo a ne přes něj. Pochopil jsem, že stříháš v Pinnacle Studiu, takže HD writer nepotřebuješ.
V každém softu bývají tlačítka, která tě navedou na požadované soubory. Při ukládání si také zvolíš kam to chceš dát a to samé je i při načítání pro střih.
[img]http://img.informer.com/screenshots/2850/2850162_1.jpg[/img]

https://www.youtube.com/watch?v=odloixQ-IsA

Ono totiž číst Tvvůj příspěvek je hodně náročné na pochopení co chceš 8-)
Laďa
Kontaktovat uživatele:

Tady jsou videonávody.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Milá začátečnice:
Program HD writer(dále je HDW) od Panasonic je podle mne ten největší softhnůj jaký znám.Máš pravdu
v tom, že HDW opravdu nevidí videa, které nejsou s jeho pomocí stažena.
Proto Ti doporučuji:
Tvoje kamera má předpokládám USB konektor pro propojení s PC.Používej tedy tohle a kopíruj klipy z kamery
přímo do složky, kde potřebuješ.Kamera by se Ti po propojení měla hlásit jako přenosný disk a s ním pak
můžeš pracovat jako s jakýmkoliv jiným mediem v průzkumníku Windows.
Bylo by dobré nám napsat jaký typ je Tvoje kamera a verze Pinnacle.Nebylo by na škodu napsat i operační
systém Tvého PC.
Zuzka
Kontaktovat uživatele:

děkuji

ale co s tím co už mam dříve jinak uloženo v PC - jak to tam dostanu?

Moje kamera je Panasonic HC-V210.

Ještě jsem koukala na návody od Láďi, to je ale HD writer AE - já mam HD writer LE 2.0 a tam takovou volbu neumim najít.

V mém PC je windows 7

díky :-)

K Pinnacle - to nepoužívám, já ty videa zpracovávám v tom HD Writer z toho co se mi tam v podstatě metodou pokus omyl podařilo dříve nahrát.

ještě jednou díky :-)
Laďa
Kontaktovat uživatele:

Zuzka napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ahoj,
>
> Jsem absolutní začátečník ve střihu videa a celkově i PS zvládám jen jako uživatel něčeho co někdo nastaví. To jen na úvod :-)
K Pinnacle - to nepoužívám, já ty videa zpracovávám v tom HD Writer z toho co se mi tam v podstatě metodou pokus omyl podařilo dříve nahrát.

Takže PS není PinnacleStudio, ale PS je PC, jestli to dobře chápu.
Tak použij Pinnacle a máš o jednu starost méně. Budeš mít jiné.
Už jsme Ti dvá napsali, kopíruj to přímo z kamery nebo karty (máš-li čtečku) a použij lepší editor než je HD Write. To už je snad lepší MovieMaker.
To že používáš LE a ne AE jsi napsala pozdě, tady vidíš, jak je důležité vše napsat hned na začátku.

http://digitalni-kamery.heureka.cz/pana ... e/#section

Ještě, že máš trpělivost :-D
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Editovat video pomocí softu HDW od Panasonic chce opravdu velkou trpělivost a dávku sebeovládání:-)
Tudy cesta nevede!!
Doporučuji počíst si v sekci Návody a postupy(úplně nahoře) příspěvek např. Jak začít se zpracováním videa.
Pak se rozhodni jaký editor použiješ a začni první krůčky se střihem.
Snad přes Velikonoce budu mít trochu času a napíšu příspěvek obecně o střihových programech.
Nebo si najdi čas, je nás tady dost zkušených, kdo poradí a projeď si jednotlivé vlákna o editorech
Z mého pohledu se nejvíce zde řeší Vegas, Pinnacle,Edius, Cyberlink a Corel.
Přes Vegas je tu šéf Romolus, Pinnacle je moje parketa a kolegy Polnera,Edius většinou řeší Monys a Dia.
Cyberlink si musíš udělat přehled sama,tam odpovídá více autorů, Corel téměř nesleduji. tam nevím.
Ještě by bylo vhodné popsat konfiguraci Tvého PC a hlavně piš vše najednou, ať to tu z Tebe netaháme
jako z chlupaté deky?
kamera11
Kontaktovat uživatele:

XXX
Odpovědět
  • Informace