Vložení průhledného obrázku PNG

dakadam
Kontaktovat uživatele:

Přešel jsem z PS 15 na PS 17. Nyní nemohu přijít na to, jak vložit do filmu průhledný obrázek PNG.
Příklad: do PS 15 jsem vložil podepsaný pivní tácek. Ve Photoshopu jsem uříznul okraj, takže ve filmu se zobrazí jen krásně kulatý tácek.
Nyní potřebuji něco podobného, ale po vložení obrázku se mi stále zobrazují průhledná místa bíle.
Děkuji za dobrou radu! Určitě to nakonec bude velmi jednoduché.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Tvůj obrázek musí obsahovat tzv. alfa kanál pak bude průhlednost fungovat.To znamená, že v Photoshopu
nebo jiném editoru, který to umí, musíš uložit obrázek s nastaveným alfa kanálem.
Stáhni si na zkoušku tento a vlož do PS 17.
http://uloz.to/xfkJWZj/elipse-template-blue-png
Ve vlastnostech obrázku v PS by se Ti mělo zobrazit Alfa Ano:
[attachment 854 alfa.JPG]
V PS 17 by to pak mělo vypadat takto:
[attachment 855 alfa_look.JPG]
Průhlednost v tomto obrázku je nastavena jako elipsa.
Přílohy
alfa_look.JPG
alfa_look.JPG (91.43 KiB) Zobrazeno 1494 x
alfa.JPG
alfa.JPG (69.14 KiB) Zobrazeno 1494 x
dakadam
Kontaktovat uživatele:

Díky opět za perfektní radu!
Já už to dnes nevyzkouším. Jednak se mi z ULOZTO stahuje větší soubor, dva najednou stahovat v jednoduchém režimu nejde a pak se musím vypravovat na večerní akci.
Vyzkouším to zítra dopoledne.
dakadam
Kontaktovat uživatele:

Alfa kanál samozřejmě funguje!
Doposud jsem ho ve Photoshopu nepoužil, ale vypadá to zajímavě. Ve volné chvíli se ho budu muset naučit! Děkuji za dobrý tip!

Mohl bych se ještě prosím zeptat?:
právě se mi nějakou náhodou stalo u PS 15, že video, které bylo natočeno s 25 s/sec., se mi pak uložilo a vygenerovalo s frekvencí 29,95 s/sec. Neumím si představit, jak program dodá, kde vezme těch 5 snímků navíc?
Takto vytvořené video mi na počítači fungovalo normálně. Ale na přehrávacím zařízení pro televizi docházelo postupně k posunu zvuku od obrazu. Mohla by příčina posunu zvuku být tou změnou frekvence snímkování?
Děkuji!
kamera11
Kontaktovat uživatele:

XXX
Miroslav Polner

Pokiaľ máte obrázok z čiernym pozadím, výborne funguje plugin priamo v pinnacle, luma key od NewBlue FX ktorý používam.
dakadam
Kontaktovat uživatele:

Odpověď pro "kamera 11":
Vložení prostého PNG obrázku fungovalo v PS 15. V PS 17 je třeba stejný PNG obrázek uložit s nastaveným Alfa kanálem. Jak psal "steviezah".
Domnívám se, že málokdo zná všechny využitelné funkce složitých programů, jako je třeba Photoshop. Když mám Photoshop, tak si kvůli průhlednému obrázku nebu stahovat volný program.
Prostě jsem si našel návod k funkci, kterou jsem dříve nevyužíval, rád se jí naučím a budu jí používat.
Jsem rád, že mi toto fóum pomohlo!
kamera11
Kontaktovat uživatele:

XXX
dakadam
Kontaktovat uživatele:

Ano.
Jsou uživatelé, lidé, různí a někdy až hrůzní... jak to podobně před časem řekl Jan Werich.
Natočil jsem třeba film z oslavy, sestříhal jsem dohromady, téměř vždy se musí vyhodit cca 20% nepoužitelného materiálu. Byl jsem ho předvést známým, také účastníkům té oslavy. On, tam natáčel také záběry, ale kamerkou na cyklistickou přilbu. Hodně jí vychvaloval, prý stála 12.000 Kč.
Dojel jsem k nim na návštěvu, aby jsme si vzájemně předvedli, co jsme natočili. Na můj asi 15 min. se on nevydržel dívat. Čekal, až skončí, aby mohl předvést svoje záběry.
Měl je všechny na flashi stažené z kamery. Tak je stahnul, tak je promítal. Nějaká TIMELINE ho vůbec nezajímala. Jednotlivé záběry byly dlouhé, procházel ze zapnutou kamerou celou místnost, otáčel se přitom, začátky, nebo konce byly ulítlé.To si ale dovedete představit. On i jeho žena byli ale z těch záběrů úplně ulítlí, komentovali je a když po posledním záběrů jela dál úplně jiná událost, silně rozkmitaná jízda na kole s kamerou na přilbě, tak plynule přešli do komentování dalších záběrů. K zajímavému místu prý dojedou asi za tři minuty, tak paní šla postavit na kafe.
Takže - někdy si člověk myslí, bůhví co s jeho dokonalým programem vytvořil a diváci si toho vůbec nevšimnou. Náročnost různých lidí je různá.
My se ale nenecháme odradit.
Začínal jsem filmovat v době Super 8. Po sestřihání filmu se film poslal do Prahy na nalepení zvukové stopy. Rád si nyní vzpomenu na kousky filmu které jsem měl navěšené na příruční tabuli a lepil jsem je dohromady. Když to nebylo dobře, musela se slepka rozlepit a záběr vlepit jinam.
Byla to ale pěkná práce. Pěkný koníček. Teď jsem se k tomu po velmi dlouhé době vrátil. Musím říci, že akce, které jsem natočil, si užiju znovu u počítače, když dávám záběry dohromady. Je to krásný zážitek. S krásnou technikou a krásným programem ovšem.
kamera11
Kontaktovat uživatele:

XXX
Odpovědět
  • Informace