Chcem požiatať skúsenejších o radu pri nákume editačného video SW.
Po kúpe kamery (1920x1080/50p) a odskúšaní k nej dodávanému SW sa rozhodujem, aký iný SW kúpiť. Som čistý amatér a filmujem len pre rodinu.
Mal som možnosť odskúšať Pinnacle 17 a Corel VideoStudio X6. Mám pocit, že tieto SW sú asi pre amatéra najvhodnejšie. Tak že sa rozhodujem medzi nimi.
Mám pocit, že Corel je jednoduchší na ovládanie, ale v Pinnacle mám veci editáciu viac pod kontrolou. Je to tak, alebo sa mýlim ?
Tiež som si prečítal dosť pripomienok ohľadom nestability Pinnacle. Je to naozaj tak závažné?
V prospech Corelu hovorí aj nová verzia s podporou 64 bit.
Ďakujem za všetky rady a pripomienky.
Kúpiť Corel VideoStudio?
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
XXX
-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je Corel pro 64bit a Pinnacle ne, a máte na to hardware (více jak 4GB RAM), jděte do Corelu. V otázce angličtiny (ENG), je to jen o tom, se těch pár slovíček naučit. Jestli máte s ENG velký problém a nechuť se učit, vemte Pinnacle. Jinak není důležité znát hned soft napoprvé do všech podrobností, to příjde časem, je-li chuť se učit. Základy jsou v obou stejné.
-
- Kontaktovat uživatele:
Najskôr Vám chcem ďakujem za reakciu. Vážim si každú odpoveď.
Živím sa predajom a supportom sw pre 3D modelovanie a vizualizácie. Z toho dôvodu uprednostňujem legálne zakúpenie sw pred iným spôsobom jeho nadobudnutia
Názov pre tému "Kúpiť Corel VideoStudio?" asi mal skôr znieť či kúpiť Corel, alebo Pinnacle, ale nechcel som vyvolávať zbytočne emócie.
Corel aj Pinnacle som skúšal v prostredi Win8. V oboch som si skúsil spracovať niekoľko videí z dovoleniek.
Oba SW sú od toho istého predajcu, ale od dvoch programátorských tímov, Corel a Pinnacle (AVID, ...).
Z toho aj vyplývajú moje otázky. Mám pocit, že Pinnacle má intuitívnejšie ovládanie. Nopak mám obavu z jeho údajnej nestability. A ako som už písal, v prospech Corelu hovorí aj jeho podpora 64bit v novej verziíí.
Žiaľ moviemaker nespĺňa úplne to, čo by som očakával.
Živím sa predajom a supportom sw pre 3D modelovanie a vizualizácie. Z toho dôvodu uprednostňujem legálne zakúpenie sw pred iným spôsobom jeho nadobudnutia
Názov pre tému "Kúpiť Corel VideoStudio?" asi mal skôr znieť či kúpiť Corel, alebo Pinnacle, ale nechcel som vyvolávať zbytočne emócie.
Corel aj Pinnacle som skúšal v prostredi Win8. V oboch som si skúsil spracovať niekoľko videí z dovoleniek.
Oba SW sú od toho istého predajcu, ale od dvoch programátorských tímov, Corel a Pinnacle (AVID, ...).
Z toho aj vyplývajú moje otázky. Mám pocit, že Pinnacle má intuitívnejšie ovládanie. Nopak mám obavu z jeho údajnej nestability. A ako som už písal, v prospech Corelu hovorí aj jeho podpora 64bit v novej verziíí.
Žiaľ moviemaker nespĺňa úplne to, čo by som očakával.
-
- Kontaktovat uživatele:
Co vím (četl), tak Pinnacle již velké problémy nemá, jak v dřívějších verzích. Osobní zkušenost již nemám (zažil jsem jen tu špatnou v9). Ono ani tak v ovládání nejde, kdo to vyrobí, ale pro koho to vyrobí. Protože jsou oba softy pro jeden segment trhu, nebudou se moc lišit.
Zbytek jsem již popsal viz výše.
Zbytek jsem již popsal viz výše.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ťažko vyberať,ešte ťažšie radiť...podľa mňa všetky tieto programy v tejto home triede sú v podstate rovnaké,využiteľnosť,nestabilita resp. stabilita atď...niekomu padá Pinnacle,niekomu Corel a niekomu PD,záleží na veľa vecí,znalosť programu,HW,sposob editácie,niekto robí jednoduché videá,niekto zložitejšie...moj názor,vyberať podľa toho čo osobne vyhovuje vám,s čím sa vám dobré robí,nejak tak inštiktívne:) na každý soft sa dá zvyknúť a naučiť sa ho,či už je v češtine,angličtie,alebo hebrejčine,chce to len vždy tréning.
-
- Kontaktovat uživatele:
nh,
to je dobře napsané a pravdivé. -D
to je dobře napsané a pravdivé. -D
-
- Kontaktovat uživatele:
-D
-
- Kontaktovat uživatele:
XXX
-
- Kontaktovat uživatele:
Ďakujem za Vaše názory. Asi si počkám na novú verziu X7 a potom sa rozhodnem.
-
- Informace
-