Obecný pokec o zpracování videa

Fórum o všem ostatním - kamery, hardware, offtopic, ...
Jary

Děkuji, zase sem pár věcí pochopil a sem chytřejší ..Reakce zde i váš odkaz na článek jsou pro některé vyvážené zlatem... Já ovšem potřebuji dávat disky lidem, kteří doma nemají Blu-ray přehrávače, takových lidí , myslím je stále většina, proto jak tedy nahrát na DVD disk co nejkvalitnější video, aby ho lidé přehráli i na běžných přehrávačích ?
Mám to tedy chápat tak, když v PS 14 nastavím u formátu HD DVD, tak je toto přehratelné pouze taky na Blu-ray přehrávačích ?
Nemám tedy investovat do jiného software, který dokáže vytěžit maximum ze vstupního rozlišení a toto také převést na běžný DVD disk ? A do jakého tedy, udělá Sony Vegas lepší kvalitu než PS ?? Samozdřejmě se bavím o DVD na běžné přehrávače ...
Romolus
Kontaktovat uživatele:

už jsem Vám napsal, že zázraky se v tomto směru dělat nedají. alespoň ne na naší amatérské úrovni a to ani s profesionálními střihovými softwary. Když se podíváte na na originál filmy z holywoodských studií, vidíme kolikrát, že obraz je na obyčejnou DVD placku velmi dobrý. Jenže oni používají na převod a digitalizaci obrazu superdrahé hardwarové převodníky, něco jako grafické karty a výpočetní výkon jejich pracovních stanic je 100 - 1000 násobný, než u našich domácích PC sestav, i z těch nejdražších běžných komponentů. můžete se pokusit zainvestovat do nějakého soft profesionálního MPEG2 převodníku, ale obávám se, že ani tak Vás výsledek neuspokojí.

to, že lidé okolo Vás nemají BD přehrávače je pro mne chabí argument. Tak se musíte pokusit je naučit na kvalitu a tím pádem lehce posunout k přehrávačům, které zvládají vysoké rozlišení. Toho DVD přehrávače nejsou schopny! Z principu věci. Můžete vytvářet HD MPEG2 disky, ale ty se ukládají zase na BD placky. Tento formát na rozdíl od AVCHD nejde na klasické DVD placce vůbec.

HD DVD je v minulosti konkurenční formát DB, ale na komerčním trhu byl převálcován právě Bluray disky a přestal se vyrábět. Na to byly speciální vypalovačky, podobně jako na BD a také přehrávače byly odlišné od těch současných. V Pinnacle můžete takový formát vyexpedovat, ale nepůjde ničím vypálit ani přehrát. Je to prostě slepá ulička vývoje a je mrtvý.

Ani Sony Vegas není všemocný a oproti full HD bude i u něj MPEG2 video jen nedokonalým starším bratříčkem, jenž nemůže HD rozlišení nikdy konkurovat. V Pinnacle je MPEG2 převodník od verze 10 až doposud doslova příšerný, až ostudný. Naposledy použitelný s velmi dobrými výsledky byl PS 9. Ten už ale vzala velká voda.

Z vašeho začarovaného kruhu nevidím jiné východisko, než jak jsem Vám ho výše popsal. Berte nebo nechte být. Kdyby MPEG2 uměl zázraky, nebylo by potřeba vyvíjet novější kodeky videa. Má ale své hranice a jediná cesta je naučit lidi na HD a Full HD rozlišení. To mohou přehrávat eventualně i z externích HDD, flash disků nebo SDHC (XC) kater.

Máte-li chuť experimentovat, pořidte si postupně trial verze všech běžných NLE střižen a sám posuďte, který pro Vás bude nejvhodnější. Někdo preferuje jako já Vegas, Jiní Edius, který je asi co se výstupu i MPEG2 nejlepší. Můžete vyzkoušet corel X6, nebo Power Director 11. Ty se dají i neoficiálně počeštit. Domnívám se, že na toto téma jsem Vám napsal vše, co jsem mohl. :-)
jary

Nezbývá mi než Vám velice poděkovat za poskytnuté informace, čas a námahu....
Jsem si jist, že tohoto příspěvku využijí i mnozí další, kteří se budou také "trápit" stejně jako já .
kamera11
Kontaktovat uživatele:

XXX
jameson

zdravím a proím o pomoc nejde mi stáhnout do power director 12.0.2230.0 záznam z kamery JVC HDD everio . do pow.dir. 9 to jde, do
do power producer to jde do power director 12.0.2109.0 totaky jde nenašel jsem žádné odlišnosti bohužel mi to stále píše o chybe,o nepodporovaném form.atd pomozte děkuji jameson
nh
Kontaktovat uživatele:

skúste nainštalovať najnovší patch 2420 a skúste znovu http://www.cyberlink.com/support/powerd ... en_EU.html
Odpovědět
  • Informace