Nemyslím si , že by se tu z tohoto fora stal klub vyvolených, ale je pravdou, že začátečnické dotazy se moc neobjevují,
Ale i mezi těmi je třeba rozlišovat, pokud někdo položí s prominutím stupidní dotaz podobný např:
Jak vložit klipy do Pinnacle, tak na takový dotaz zásadně nereaguji.To se na mně tazatel s takovým podobným
dotazem nesmí zlobit, to je mrhání mým časem.Obzvláště , když na jiném foru objevím, jak se tazatel chlubí
že on se nic učit nemusí protože se vždy najde nějaký blb, který mu to naservíruje na stříbrném podnose.
Úplně ze všeho mne nejvíc dojal dotaz tazatele, že nemá ve svém Pinnacle zámky stop, ale že by oznámil, že má
Pinnacle Plus jaksi opomněl, to jsem taky našel upřesněno na jiném foru, předpokládal jsem totíž automaticky
že má Pinnacle Ultimate, moje chyba.
To že PC některých uživatelů připomínají skládku warezu, včetně operačního systému, zde také nemusím ventilovat
přece jen je můj příspěvek poněkud mimo téma.
Co se týče Romolusových recenzí, je jeho právo jak danou kameru ohodnotí.To podstatné v recenzi vždy je
a je pouze na nás jestli to vezmeme v potaz.Jestli některé vlastnosti vypíchne nebo ponechá bez komentáře
je pouze jeho věc jako recenzenta, my zase máme právo s ním souhlasit nebo taky ne.
Myslím, že každá rezence ať je od kohokoliv se určité neobjektivitě bohužel nevyhne a s tím nic nenaděláme.
Jaksi nemáme možnost hodnotit zcela objektivně věc, která může mít další subjektivní aspekty, pokud není
stanoven porovnávací etalon a metodika podle čeho recenzovat.A kamer nebo fotoaparátů se to týká obzvlášť.
Obecný pokec o zpracování videa
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
XXX
-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli tento web skončí, je hlavně na rozhodnutí jeho majitele Marta.Nemám obavy, že by tento
web zanikl pro nezájem.I na uvedeném webu odkazuji na toto forum, včetně odkazů na toto forum na
konci některých mých ukázek na Youtube.
Ale bohužel jak už jsem tu někde psal, dnešní doba je poněkud hektická a ne všichni mají takový
příjem a volný čas po práci , aby se mohli věnovat tvorbě videa.Vidím to i na svých známých
a ostatně i já sám už nejsem tak aktivní, bohužel nestíhám s časem a než bych něco šil horkou jehlou
radši posečkám.Bohužel někdy se mi stane, že některé projekty zastarají a já už je ven nepustím.
Naposled se mi to povedlo vloni v listopadu, když jsem si dělal test kamer do automobilu.
Některé kamery se přestaly prodávat a tím pádem se informativní hodnota rovná nule.
Totéž s Ediusem, moje poslední verze je 6.07 a dál jsem se nedostal.Prostě nemám čas objevovat
možnosti Edy 6.5, jsem rád, že stíhám dělat v PS 16, byť jsem ho před časem zatratil.
Ale znám PS natolik dobře, že v něm dělám popaměti a s rutinou, což o Ediusu nemohu říci
a tím pádem se při práci nezdržuju a mrskám videa jak pekař housky,Což mi sice vadí, ale
snad časem si rozvrhnu svůj čas tak, abych se mohl videu věnovat pravidelněji.
Ale to je do jiného vlákna.
web zanikl pro nezájem.I na uvedeném webu odkazuji na toto forum, včetně odkazů na toto forum na
konci některých mých ukázek na Youtube.
Ale bohužel jak už jsem tu někde psal, dnešní doba je poněkud hektická a ne všichni mají takový
příjem a volný čas po práci , aby se mohli věnovat tvorbě videa.Vidím to i na svých známých
a ostatně i já sám už nejsem tak aktivní, bohužel nestíhám s časem a než bych něco šil horkou jehlou
radši posečkám.Bohužel někdy se mi stane, že některé projekty zastarají a já už je ven nepustím.
Naposled se mi to povedlo vloni v listopadu, když jsem si dělal test kamer do automobilu.
Některé kamery se přestaly prodávat a tím pádem se informativní hodnota rovná nule.
Totéž s Ediusem, moje poslední verze je 6.07 a dál jsem se nedostal.Prostě nemám čas objevovat
možnosti Edy 6.5, jsem rád, že stíhám dělat v PS 16, byť jsem ho před časem zatratil.
Ale znám PS natolik dobře, že v něm dělám popaměti a s rutinou, což o Ediusu nemohu říci
a tím pádem se při práci nezdržuju a mrskám videa jak pekař housky,Což mi sice vadí, ale
snad časem si rozvrhnu svůj čas tak, abych se mohl videu věnovat pravidelněji.
Ale to je do jiného vlákna.
-
- Kontaktovat uživatele:
XXX
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokusím se udělat si na to čas a vrátím se tomuto tématu.
Zdravím všechny a zároveň prosím o radu..
Koupil sem si kameru Sony HDR-CX410 a používám PS 14, ovšem pro mě neřešitelný problém je, jak přenést na DVD nosič plnou kvalitu jakou natočím na kameře ( 1920x1080 50i ). Výsledný obraz je mázlý, chybí barvy ,kontrast, zkrátka rozlišení je někde v háji.. Jen upřesňuji, že přechody , titulky, efekty to vše je v pořádku.
Jestliže nastavím vypálení na HD DVD nebo AVCHD, tak to zas nejde přehrát ani v jednom přehrávači ani v PC ne ..
Je to otázkou nějakého nastavení nebo může být chyba jinde ?? Jaký je rozdíl ve snímání 50 i a 50 p ? Nebo zkusit jiný prg. např.Sony Vegas ?? Už fakt nevim ...
Koupil sem si kameru Sony HDR-CX410 a používám PS 14, ovšem pro mě neřešitelný problém je, jak přenést na DVD nosič plnou kvalitu jakou natočím na kameře ( 1920x1080 50i ). Výsledný obraz je mázlý, chybí barvy ,kontrast, zkrátka rozlišení je někde v háji.. Jen upřesňuji, že přechody , titulky, efekty to vše je v pořádku.
Jestliže nastavím vypálení na HD DVD nebo AVCHD, tak to zas nejde přehrát ani v jednom přehrávači ani v PC ne ..
Je to otázkou nějakého nastavení nebo může být chyba jinde ?? Jaký je rozdíl ve snímání 50 i a 50 p ? Nebo zkusit jiný prg. např.Sony Vegas ?? Už fakt nevim ...
-
- Kontaktovat uživatele:
Jary. Chtělo by to trochu se prozhlédnout zde na fóru a určitě byste na všechny své otázky našel dostatek odpovědí. tohle všechno se tu totiž probíralo už mockrát a další popis by byl jen nošením dříví do lesa. AVCHD DVD přehrají jen Blu-ray přehrávače, ale v PC by s tímto formátem neměl být problém. PS 14 je už na Full HD video na hraně a navíc potřebuje hodně silné PC. Já doporučuji přejít na Sony Vegas Movie + TSMuxer - ten je free, na výrobu AVCHD a SD struktur disku bez menu. Je tu ale i mnoho jiných variant NLE software, stačí jen hledat tady nebo internetu.
Děkuji za reakci...
Samozdřejmě, že sem strávil nějaký čas hledáním podobného problému, abych nikoho nezatěžoval, ale neustále se tu opakují otázky, že někomu nechodí PS, trhá se to, kolabuje, nevyrendruje, apod..... popř, tam kde byl dotaz na přenášenou kvalitu, tak ten zůstal téměř bez praktické rady, či odpovědi..Mě všechno toto funguje, PC zvládá bez problémů, nikdy žádný problém. Jen chci vytěžit maximum z nahrávky, kterou pořídím a né, koukat na degradovaný záznam, který jako by nebyl natočen v HD ... . Pro někoho , kdo se tím zabývá je to možná jednoduché, ovšem pro toho, kdo v tomto není zběhlý, tak je to nepřekonatelný problém ... Všude sou desítky názorů, které se navzájem popírají, jak potom v tomto najít adekvátní radu ??
Blu-ray přehrávače v mém okolí nikdo nemá, proto potřebuji nahrát video ve velkém rozlišeni, které by se dalo přehrát na běžných přehrávačích .., dokáže to Sony Vegas Movie + TSMuxer ?? Popř do jakého sftw.investovat ??
Děkuji
Samozdřejmě, že sem strávil nějaký čas hledáním podobného problému, abych nikoho nezatěžoval, ale neustále se tu opakují otázky, že někomu nechodí PS, trhá se to, kolabuje, nevyrendruje, apod..... popř, tam kde byl dotaz na přenášenou kvalitu, tak ten zůstal téměř bez praktické rady, či odpovědi..Mě všechno toto funguje, PC zvládá bez problémů, nikdy žádný problém. Jen chci vytěžit maximum z nahrávky, kterou pořídím a né, koukat na degradovaný záznam, který jako by nebyl natočen v HD ... . Pro někoho , kdo se tím zabývá je to možná jednoduché, ovšem pro toho, kdo v tomto není zběhlý, tak je to nepřekonatelný problém ... Všude sou desítky názorů, které se navzájem popírají, jak potom v tomto najít adekvátní radu ??
Blu-ray přehrávače v mém okolí nikdo nemá, proto potřebuji nahrát video ve velkém rozlišeni, které by se dalo přehrát na běžných přehrávačích .., dokáže to Sony Vegas Movie + TSMuxer ?? Popř do jakého sftw.investovat ??
Děkuji
-
- Kontaktovat uživatele:
Co se kvality Full HD videa týká, chcete bohužel nemožné. Prostě není technicky možné zachovat kvalitu Full HD 1920 x1080 obrazu, při jeho vyexportování na klasické DVD v MPEG2Který ze své podstaty obraz prostě silně degraduje. Budete muset zainvestovat do BD přehrávače, který zvládně AVCHD 2.0, já doporučuji Sony, protože ho mám doma a nemá problém ani s videem v 50p, které je ještě kvalitnější. Cenová hladina těchto přehrávačů je cca 2500Kč, což je dnes v porovnání s dobrým DVD přehrávačem téměř srovnatelné. Navíc umí to samé přehrávat i z Flash klíčenky nebo SDHC karty skrze USB čtečku. Zkontrolujete tímto způsobem Váš projekt před vypálením. AVCHD disk se potom vypálí na DVD-R jako datový disk UDF v. 2.60. Jen tak je spolehlivě přehratelný. Když Vám PS 14 ve Vášem PC jede bez problémů i ve vysokém rozlišení, proč u něj nezůstat. Já ho používal před přechodem na Sony Vegas Pro hodně dlouho. je ale přeci jen líný. Takže si můžete stáhnout SV Pro nebo Movie jako trial a vyzkoušet. Na rozdíl od Pinnacle není česky. Kdyby Vás napadlo jít do PS 16, osobně Vás pře ním varuji. Někdo je s ním sice spokojen, ale ten má rád asi kompromisy. Jak se rozhodnete a zařídíte je jen na Vás.
TSMuxer vám vytvoří strukturu AVCHD DVD jak v 50i, tak v 50p. To Sony DVD Architect ani ve své poslední verzi 6 nedokáže. Nevím zda jste příznivcem menu. U AVCHD disků mi to připadá zbytečné, protože se na něj vejde ve slušné kvalitě cca 40 minut videa. Máte-li zájem o Sony Vegas, tak se můžete podívat na můj článek ZDE: http://www.digilidi.cz/kvalita-videa-v- ... sony-vegas
Tam se dozvíte něco málo o kvalitě jeho výstupu. Hodně štěstí.
TSMuxer vám vytvoří strukturu AVCHD DVD jak v 50i, tak v 50p. To Sony DVD Architect ani ve své poslední verzi 6 nedokáže. Nevím zda jste příznivcem menu. U AVCHD disků mi to připadá zbytečné, protože se na něj vejde ve slušné kvalitě cca 40 minut videa. Máte-li zájem o Sony Vegas, tak se můžete podívat na můj článek ZDE: http://www.digilidi.cz/kvalita-videa-v- ... sony-vegas
Tam se dozvíte něco málo o kvalitě jeho výstupu. Hodně štěstí.
Ak chcete plnú kvalitu videa,tak si to vyrenderujte ako súbor v kvalite akú požadujete a dá sa to potom pozerať priamo z USB kľúča,podporujú to všetky novšie televízory a prehrávač Blu-ray má tak isto USB,takže disk vôbec nepotrebujete pokiaľ samozrejme niekto nepožaduje disk!
-
- Informace
-